2020. június 5., péntek

Gyorskeresés

Knowledge Zenith, avagy a kínaiak tudása az IEM gyártásról.

Írta: | Kulcsszavak: knowledge zenith . ed2

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egy kevéssé ismert kínai fülhallgatót mutatok be nektek. Pontos típusa Knowledge Zenith ED 2 vagy csak kz ed2. Azért vállalkoztam az írásra, hogy legyen róla magyar vélemény is, hiszen külföldi oldalakon azért fel-felbukkan.

Viszonylag vakmerően az Aliexpressről rendeltem. Azért viszonylag vakmerően, mert csak pár véleményt olvastam róla, konstatáltam hogy kapható az mp4nation oldalán majd fizettem is. Amikor vásároltam 6,02$-ért adták. Az mai árfolyamon 1600 forint körül van. Ha szétnézünk a hazai boltok kínálatában, ennyiért nem sok jót várhatunk. Mondjuk ez nem újdonság a Kínából történő rendelések esetén.

Közelről sem csúnya

A doboz egyszerű mint egy raklap. Vagy mint egy egyszerű karton doboz. Viszont a feliratok csaltak némi mosolyt az arcomra. De összességében nem vészes és legalább van. Az sem lenne meglepő ha csak bubis borítékban küldenék.

Ööö... biztos így van.

Nem tagadom a külső egyből megtetszett. Tartósságot és minőséget sugárzó fém ház, (tényleg az, van súlya is) tetszetős kábel. Azon kívül hogy külsőre nekem nagyon bejön – olyan „hangfalkábeles” szép na – ahogy kivettem a csomagból, már egyenes is volt mint a szög. Az átlátszó szilikon harangok csak még vonzóbbá teszik.

Ezt kaptam a pénzemért.

Most hogy túlestünk a külsőségeken lássuk (halljuk) mit mutat az új szerzemény. Mivel még csak pár napja használom nem szoktunk egymáshoz. Gondolok itt a bejáratásra, ami – határozott véleményem – hogy nem csak a technikára vonatkozik, hanem ránk is. Magyarul még újnak hat a hangja, pár hét után biztos változik majd egy kicsit a véleményem.

Mindenesetre most a következőket tudja:
Mélyek: szimpatikus. Nagyon. Azért, mert tényleg mélyek és nem a mélyközép van megnyomva ami ráül a hangzásra.
Közép: az kicsit karcsú. Ez van, nem lehet mindenben jó.
Magasak: vannak, nem sziszegnek, ha nem is kitűnőek de mindenképp jók.

TDK ip400-am mellett.

Ebből már rájöhettetek hogy V hangképű fülhallgatóról beszélünk. Mint ilyen, kiválóan helytáll. Ebből következik, hogy nem minden zenei stílushoz ideális. Jómagam sok rock zenét hallgatok többféle stílusból (Guns ’n Roses, Airbourne, Black Stone Cherry, Billy Talent, Bon Jovi, blablabla), emellett megférnek elektronikus zenék is. Utóbbiak jobban állnak a fülesnek, a rockhoz picivel több magas, és főleg közép kéne. De mivel nem vagyunk egyformák, lehet hogy valakinek így is megfelel. Most egy kis Jamiroquai került sorra, tetszik.

Egy baki csúszott be, ami sajnos nem apróság. Séta közben zajos. Arra a zajra gondolok, ami akkor keletkezik amikor az ember sarka földet ér. Így sportoláshoz, gyalogláshoz nem ajánlott. Viszont minden más esetben igen.

Akkor összegezzünk. Adott egy Kínából rendelt, 2000 forint alatti árú fülhallgató. Három méretű gumiharanggal, amiből a közepes átlátszó, a másik kettő sima fekete. Van hozzá egy pici tépőzáras szalag és ennyi. Ha még nem derült volna ki, nekem tetszik ez a füles. A hangja kielégítő, persze nem tökéletes. De az biztos hogy sokat fogom használni.

Előnyök:
basszus
kábel
ár
külsőségek

Átlagos:
magasak (majdnem az előnyök közt a helye)
középhangok

Hátrányok:
séta közben zajos
külföldi rendelés (garancia)

Specifikációk, mert azokat fontos tudni.

Utóirat
Ha akarjátok, kicsit rizsázok még hozzá és megy címlapos írásnak, hiszen kell a hírnév, a pompa, meg a csillogás! :DD :DD

Hozzászólások

(#1) psyho85


psyho85
(aktív tag)

Szép darab. Azért nem füstölt el az angolra fordító kiskínai agya a nagy munkában. :D Meg azok a specifikációk. "2MW", azaz két megawatt... :DDD

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#2) Pr3ciSioN


Pr3ciSioN
(aktív tag)

Tényleg szép darab ( szerintem szebb mint a TDK ) csak kár hogy nem szeretem az agyba dugós füleseket. :(
Lehet hülyeséget kérdezek de mire írják azt hogy 32 magos? :F Fülhallgatón ilyet még nem olvastam :D

\HTC ONE M8 ----> Más nem is kell\ A Reszkessetek Betörők a gyerekek Die Hardja

(#3) pulutodurumo válasza Pr3ciSioN (#2) üzenetére


pulutodurumo
(őstag)

Ammenyire a színes képek és chenglish nyelv alapján rájöttem, az az hogy a vezetékhez van valami köze. De a 2MW zenei teljesítményhez kell is a sok core! :DD

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#4) JayZ


JayZ
(tag)

:C Nemsokára az enyém is megérkezik egy DT3 kíséretében! Csupa jót mondanak róluk, egy 10 dolláros fülhallgatót szívem szerint minden hónapban vennék,csak a poén kedvéért. :DDD

(#5) SlAy3r válasza Pr3ciSioN (#2) üzenetére


SlAy3r
(tag)

A vezetékben található szálak száma..
Sokkal strapabíróbb, stb. ;)

A gazdasági válságra és a megszorításokra való tekintettel az alagút végén lévő fényt lekapcsoljuk. Megértésüket köszönjük.

(#6) Pr3ciSioN válasza SlAy3r (#5) üzenetére


Pr3ciSioN
(aktív tag)

Máris okosabb lettem , köszönöm :R

\HTC ONE M8 ----> Más nem is kell\ A Reszkessetek Betörők a gyerekek Die Hardja

(#7) radiokr25


radiokr25
(újonc)

Most akcios az alin
kz earphone official flagship store -nál pár napig!

(#8) radiokr25


radiokr25
(újonc)

EDSE hangszoro

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.