2021. május 8., szombat

Gyorskeresés

Windows, OSX, meg SSHD

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Windows 7.

Ó de szerettem, amikor kijött, és jajj de ki van vele patiszonom (értsd: tököm) mára. Főleg ha újra kell rakni, most kellett, éppen noti-váltás volt. Felrakod, már-már "oldszkúl" módon, DVD-ről (eredeti szoftver, nem röhög!), nincs az a jóleső érzés, mint XP-nél a kötelező zöld lankával, de azért egy friss oprendszer megnyugtató tud lenni. Egész addig, amíg rá nem kattintasz a Windows Update gombra. 222 frissítés. Core 2 Duo-val, SSHD-val, ami ugye csak a gyakran használt fájloknál ér valamit. Köszönjük, ma este már nem fog mást csinálni. Utána Lenovo Software ápdét (T500 a drága) leszed majd szépen mindent, újraindít és hopp, Windows szolgáltatások zöme (update, defender, firewall) leállt. Dafakk? Keresés hibakódra, jelenségre, kézi letöltés/felrakás, sikertelen, újabb hibakód. Végeredmény? Hibás Intel driver, frissítsél. Ja, gut, dánkesön. 3 órával a win telepítés elkezdése után már ekkora fail, ráadásul úgy, hogy semmi nagy dolog, csak a géphez való gyári szoftver...

OSX. Nem volt soha, egy darabig tanultam rajta (Pro Tools), de a tanulóknak kitett iMac-ekkel nem kötöttem nagy barátságot. Sikerült a Pro Toolsszal akkora kernel panicet előidéznem, hogy csak úgy füstölt (pedig csak egy kis MBox Mini volt a gépekhez). Minden a másik oldalon, lassú, körülményes, broáf. Az egész lelkülete nem tetszett.

Most úgy jött kia lépés, hogy felkeltette érdeklődésemet a hackintosh-téma. Valami kattanás, ki tudja, van ilyen az ember fiával 30 fölött. De főleg ez a win7 mizéria, az lendített át. Most már az appstoreból az oprendszer ingyenesen leszedhető, progik szintén ingyen vannak az x86-os boothoz, akkor miért ne adjunk neki egy próbát? Kicsit utána túrtam, felültem arra a bizonyos rollelre ahogy kell, de aztán csak összejött, a T500 eléggé fekete bárány ebből a szempontból, szóval nem ment könnyen.

És milyen? Basszus, ez jó. Még így, nyíllal a térdében is van kiállása. Kicsit belemélyedve meg lehet érteni a logikáját. Mondjuk szerettem volna, ha végre egy rendszerben nem kell terminálban turkálnom, de ez van, valahogy ezt mindig bevonzom, valami olyart akarok, amihez kell. Linux alatt is ez volt, de mondjuk ott nem újdonság. Mondjuk nem fogom megérteni, miért kell az app könyvtárba dobálni a programokat, de ennyi baj legyen. A hangkártya és a Reaper viszont remekül megy, pöcc-röff. Pro audióra biztos, hogy ezt az oprendszert választanám.

És az SSHD? köszöni szépen, remekül elvan. Simán viszi a két oprendszert a hátán, nem érezni egyiket se lassabbnak a másiknál (azon tól, hogy az OSX alapból gyorsabb a Win7-nél), jól osztja be a rendelkezésére álló 8 giga "SSD" helyet. Amikor merevlmezhez kell nyúlni, akkor kijön, hogy csak 5400 RPM-es sima noti merevlemez a lelke, de ez nem sűrűn fordul elő. Na bumm, 3 mp-el kell várni, amíg töltöget a Half-Life 2: Update. Valahogy túlélem. ;)

Hogy "megmaccentem"? Nem, de most már nem fogok legyinteni rá, az biztos. A szoftverre, legalábbis. ;] Addig is, minden e-mail címbe „-t írok @ helyett.

Hozzászólások

(#1) psyho85


psyho85
aktív tag

Nem flame a cél, csak épp ez a helyzet. Mondjuk a Mac-eseket se irigylem, melyik szoftver épp melyik verzió alverziójával hajlandó működni, ez rettenet.

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#2) MineFox54 válasza psyho85 (#1) üzenetére


MineFox54
őstag

Mindjárt lesz T500-am. Írsz legalább egy linket vagy inkább egy útmutatót, hogy hogy raktad fel?

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#3) alkatraz3000


alkatraz3000
senior tag
LOGOUT blog

Engem is érdekelne egy tutorial.

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#4) Syl


Syl
nagyúr

>Addig is, minden e-mail címbe „-t írok @ helyett.

A mobilarenás srácok anno megírták: alt+q mint kukac :D

>miért kell az app könyvtárba dobálni a programokat

Mert a setup.exe, next, "c:\program files\....", next, next, next ... stb. sokkal jobb?

Olyanok vagyunk, mint a kutyák. Van szájkosarunk, oltási igazolványunk és akkor mehetünk ki, amikor a gazdi megengedi.

(#5) psyho85 válasza Syl (#4) üzenetére


psyho85
aktív tag

Valahogy sikerült leírnom a @-t, a cikk is OSX alatt íródott. :DDD

Senki se mondta, hogy jobb a next next next, csak a miliőbe nekem valahogy nem illik, midnen olyan flott, ez olyan furi. :) Egyébként van elég next next next itt is, úgy veszem észre.

[ Szerkesztve ]

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#6) tDr1v3r


tDr1v3r
veterán

macfag cunt

Grat meg ilyenek. :) Sokszor elcsábulok a business class gépek végett, valszeg most majd használni is fogok pár hónapig egy T61-et ha a desktopot eladom (kocsira van gyűjtés, elsősorban arra és jogsira megy pénz, aztán következhet esetleg egy új CTO MacBook), de az OSX86ing egy rémálom ezeken. ProBook-ot meg vegyen a tököm az használtan...

[ Szerkesztve ]

最低だ、俺って。// PSN: nokedli-chan - Xbox Live: tDr1v3rHUN

(#7) psyho85 válasza tDr1v3r (#6) üzenetére


psyho85
aktív tag

Köszönöm. :D

Cimborám vett használt macpro-t, többet is (nem egyszerre, nem párhuzamosan tartva) boltból, garival. Szépeket sikerült kifogni. Nem olcsó mulatság, az biztos. A kocsi/jogsi meg nagyon szimpi cél, remélem összejön Neked midnen, ahogy kell. :K

Az osx86ing meg valóba nyalóka, de részemről ez csak tanulós-kipróbálós, meg van ilyen nyavajám, hogy ismerjük meg a dolgokat jobban, mielőtt véleményt alkotunk. :DDD

[ Szerkesztve ]

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#8) Syl válasza psyho85 (#5) üzenetére


Syl
nagyúr

Lehet más mappába is húzni a programokat, de az Applications-ba kerülve automatikusan létrehozza neki a rendszer az indítóikont a Launchpad-en (lesz ikon a start screenen :DDD ).
Egyébként meg Appstore-ból kell telepíteni/vásárolni programokat és akkor nincs se applications vonszolás, se next-next-next ;)

Olyanok vagyunk, mint a kutyák. Van szájkosarunk, oltási igazolványunk és akkor mehetünk ki, amikor a gazdi megengedi.

(#9) psyho85 válasza Syl (#8) üzenetére


psyho85
aktív tag

Áhá! Jó pap is holtig, főleg az elején. :)

Ismerkedés miatt kezdtem bele, ez jó kis mélyvíz így.

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#10) aero.


aero.
veterán

Én is nagyon rámentem az OSX témára, mikor megvettem a lapost. Aztán koppantam akkorát, hogy azóta se próbálkoztam. Haswell-re nagyon nehéz felimádkozni, bele is tört a bicskám, pedig jó lenne. :(

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.