2019. július 20., szombat

Gyorskeresés

Samsung Monte - bírja.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

2 éve. Kapott egy jókorát a zsebemben, a nadrág szétszakadt, a kijelzővédő fólia sérült, de maga a kijelző nem. Kiesett a kezemből, betonra, sarkára érkezett. Nem esett darabokra, csak kipattant egy nagyon apró anyagdarab. Azóta puha szilikon tokban van.

Beleesett egy vödör felmosóvízbe, azonnal kikaptam, szétszedtem, száradás után kutya baja.

Mostanság pedig Áron fiam játék-telefonjaként szolgál (sim nélkül, offline üzemmódban). Néha elég sokat nyomkodja, aztán egy napig rá se néz, de így is 1,5 hete bírja egy feltöltéssel - az akksi 70% körül. Azért egy 2 éves gyerek nem éppen kímélő üzemmód.

Ehhez képest a ZTE Skate egy recsegő rettenet, csavarodik már ránézéstől is az egész ház, a gyerek 3 érintése után (ellopta a kis hamis) fagyás, halál, random módba kapcsoló érintés-érzékelés. Butatelefon-módban, 0 wifi, játék vagy net mellett, csak keveset telefonálva se bírja 3 napig.

Minden tiszteletem a Monte-é, csak hát a szoftver/hardver ma már nem épp nyerő. Java sucks.

Hozzászólások

(#1) Picike8


Picike8
(fanatikus tag)

Nekem egy Lumia 610-em van. Sose hagy cserbe, mindig kibírja a napot. :))

Egyszer meg kapott sajnos egy kis betont az arcába... :(

(#2) Švejk válasza Picike8 (#1) üzenetére


Švejk
(őstag)

Ettől még utálod a RAM miatt :)

(#3) psyho85 válasza Picike8 (#1) üzenetére


psyho85
(fanatikus tag)

Betont/aszfaltot azért legtöbbünk egy telefonja kap az arcába, hozzátartozik az egyedfejlődéshez. :) Bár azért az is jó jellemző, hogy hogyan reagálnak a készülékek a sok G-s lassulásra... nem sok marad egyben. :(

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#4) Traxx válasza psyho85 (#3) üzenetére


Traxx
(őstag)

Volt egyetemi szobatársamnak volt valami nagyon belépőszintű Siemens-e, még a "hőskorban" (Siemens A35 talán). Egy koncerten kiesett a zsebéből, külön lelte meg a telefont, az akkut, a SIM-et, a billentyűzetet. Összerakta, bekapcsolta, no problem, némi illesztési gondot leszámítva :D Utána még 1-2 évig működött csont nélkül, igaz az említett illesztési gondot befőttesgumival kellett orvosolni :)

Nekem is Montém van, és tényleg strapabíró...bár ennyit nem kapott, mert vigyázok rá. Lassan 3 éves lesz, de az akku élettartama sem csökkent. És igaz, hogy Java sucks, mert kellene rá 1-2 olyan progi, ami nincs, de Androidra van. De legalább Opera Mini van, MSN progi volt / van (ami sajna a skype-ot nem kezeli), szótár szintén van rá. Egy nagy hibája van a szoftvereken kívül: a kamera elég gyenge képeket készít szerintem.

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#5) Picike8 válasza Švejk (#2) üzenetére


Picike8
(fanatikus tag)

Nem utálom. :N Egyszerűen nem nekem való. :)

(#6) psyho85 válasza Traxx (#4) üzenetére


psyho85
(fanatikus tag)

Háhá, első telefonom is ilyen volt. Lehettem vagy 16 éves, amikor megkaptam. Első nagy szerelmem és csalódásom is azon a nyáron jött, amikor megkaptam, sok emlék fűződik hozzá. Az izomból történő szobán át reptetést, majd radiátor alatt landolást kacagva bírta. :D

A Monte fő hibája szerintem a teljes billentyűzet kihagyása. Hogy döntve is a 3x3-as jön be, az elég zavaró, pedig az Opera Mini tényleg kicsi saját teljes billentyűzete jól használható, mert pontosan érzékel amúgy az érintőképernyő. A kamera valóban gyenge, de én vele még maradi vagyok, telefonálni lehessen vele, arra pedig kiváló. A skate-től már többet vártam volna el, de hát ez van. :)

[ Szerkesztve ]

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#7) Traxx válasza psyho85 (#6) üzenetére


Traxx
(őstag)

Mintha olvastam volna, hogy létezik már QWERTY a Montéhoz, egy firmware frissítés keretein belül. Bár ezt sosem próbáltam, maradok az "ami jó, ne piszkáld" elvnél :)

Újonnan 20 rugóért amúgy megérte, nálam kb. ez csere lélektani határ. Most viszont nincs mire cserélni, mert a T-nél nagyon elvadult árak vannak - és nálam szempont lenne, hogy jelentsen a csere egyértelmű előrelépést. És csak az Android nálam önmagában nem lenne az. Kéne jobb kamera pl, vagy nagyobb-szebb kijelző, de ezen az áron ez aligha férne be, még ha előfizetésest is nézek :)

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.