2022. május 28., szombat

Gyorskeresés

Üzletszabályzat

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tehát aki velem szeretne üzletelni, annak ez a bejegyzés ajánlott olvasmány. Mivel több, mint 100 sikeres üzleten vagyok túl, így úgy éreztem itt az ideje leírni pár dolgot.

Ha nem reagálok annak ellenére, hogy be vagyok jelentkezve, légy türelemmel, mert van, hogy csak telefonról vagyok fent és csak a sürgős, éppen folyamatban lévő üzletekkel kapcsolatos privát üzenetekre válaszolok. Amint géphez kerülök, általában azonnal válaszolok a többire is!

I. Kapcsolatfelvétel

Az üzlet mikéntjét csak és kizárólag privát üzenetben beszélem meg a leendő vevővel. Ezért van a Hardveraprón ilyen lehetőség és így nyoma is marad az üzletnek és elkerüljük a félreértéseket.
Hozzászólásban ne keressetek üzleti ajánlatokkal! Ott csak és kizárólag a termék(ek)kel kapcsolatos "közérdekű" kérdésekre (kimaradt technikai adatok, állapot, képek stb.) válaszolok.

II. Alku

a)Általában elég olcsón hirdetem a termékeimet, így nem nagyon fér bele alku. De próbálkozni azért lehet, de légy kedves, ne a mennyit engedsz a feléből, és mennyi lenne az utolsó ára, kérdésekkel indíts, mert hajlamos vagyok átsiklani az ilyen tartalmú üzeneteken. Amennyiben ilyen ajánlatot tennél, ne fussunk felesleges köröket, a válaszom: NEM! Normális ajánlatot természetesen meghallgatok.

b)Amelyik termékemhez nem írtam árat, az azért van, mert nem vagyok tisztában az árával, ajánlatokat várok. A "Mennyiért adnád?" és a "Mennyit adnál érte?" kérdéskre nem fogok válaszolni. Addj ajánlatot, ha nem ad más jobbat, valószínűleg viheted is!

c)Viszont ha megbeszéljük a találkozót és egy szó sem esik az árról, akkor úgy veszem, hogy az a vevőnek megfelelő. Ha valaki ezek után átadásnál próbál alkudni, akkor egy szó nélkül otthagyom!

III. Foglalás

Nem teszem el fél hónapra, hogy majd akkor lesz pénzed, az viszi aki előbb fizet.
Esetleg el tudom képzelni, hogy eltegyek valamit foglaló fejében egy fix ideig, ha ezt megegyezés után elutalod nekem.

IV. Személyes átvétel

Alapvetően ezt az átviteli módott tartom elsődlegesnek, mivel ekkor a vevő meg tudd győződni a vevő a termék pontos állapotáról és el tudjuk kerülni az esetleges félreértéseket.

Átvételi helyek a következők:

a) Budapesten a IX. kerület Páva utca 14. szám alatt hétköznap 8-10 és 19-24 óra között, illetve hétvégente 10-24 óra között

b) Budapesten a III. kerületben a Flórián térnél hétköznap 10-18 óra között.

c) Csolnokon (Esztergomtól 15 km-re) hétvégente előre egyeztetett időpontban.

d) Vácott hétvégente előre egyeztetett időpontban.

V. Postázás

a) Amelyik termékemnél az szerepel, hogy nincs posta, ott nem véletlenül van kiírva. Bármit postázok, amihez van kéznél megfelelő méretű doboz. Amihez nincs, csak oda rakom ki ezt, tehát ne próbálkozz!

b) Postázást csak előreutalás (vagy befizetés) után vállalok. A pénz beérkezésének napján fel is adom, amennyiben nem vagyok akadályoztatva, és erről üzenetet is küldök.

c) A termék és a doboza állapotát postázás előtt lefotózom és ha lehetőség van rá, a működését is. Reklamációt nem fogadok el, mivel a fényképekkel alá tudom támasztani, hogy nálam rendben volt és működött! Erre azért van szükség, mert a Magyar Posta dolgozóinak esetleges felelőtlenségéből adódó károk megtérítését nem vagyok hajlandó magamra vállalni! Nem kell megijedni, ilyenre még nem volt példa! Mindig körültekintően csomagolom be a termékeket.

d)Ha állom a postát azt külön jelzem, ellenkező esetben a posta a vevőt terheli! Minimum ajánlott levélként küldöm, így postáról mindig lesz bizonylat amit elküldök privátban!

e)Amennyiben a címzett nem veszi át a csomagot és a posta visszajutatja hozzám, csak a postaköltség újboli befizetése után adom fel újra. Pénzt vissza nem fizetek, mivel amíg úton van a csomag potenciális vevőktől esek el.
Ez a pont nem vonatkozik abban az esetben, ha a kézbesítés miatam (pl.: rossz címzés) nem valósul meg.

d)Kérlek amennyiben ezt az utat választod, győződj, meg hogy minden apró részlet világos. (Milyen állapotban van, milyen tartozékok járnak hozzá, stb.) Nyugodtan kérdezz, mindenre kielégítő választ fogok adni. Ebből adódó félreértés esetén a terméket vissza nem veszem!

VI. Garancia

Alapvetően minden termékre csak helyszíni kipróbálást vállalok, ilyenkor mindent letesztelhetsz, átnézhetsz. Amennyiben az átvétel a IV. a) pontban ismertetett helyszínen történik, akár egy egész napon át is tesztelheted, máshol maximum fél órára van lehetőség. Onnantól fogva, hogy átvetted nem fogadok el reklamációt!
Alkatrész vásárlása esetén bonyolultságtól függően ingyen vagy egy kisebb összegért be is építem, így nincs vita, hogy az alkatrész a beszerelés során sérült meg, vagy már eleve is hibás volt.
A postázásra azonban a V. c) bekezdésben már ismertetett feltételek érvényesek.
Megbeszélés alapján vállalhatok rá 3-7 nap próbagaranciát.

VII. Beszámítás, csere

Minden termékemnél van lehetőség beszámításra, illetve cserére. Nézz szét a hirdetéseimben, hogy épp mire van szügségem. Ezeket normális áron is át tudom venni, viszont bármi egyebet csak piaci ár alatt tudok beszámítani. A piaci ár alatt annyit jelent, hogy csak az apróhirdetésekben hirdetett legolcsóbb áron, vagy az alatt tudom beszámítani.

VIII. "Diszkrimináció"

Nem érdekel, hogy egy felhasználó újonc, vagy őstag, vagy hogy milyen más rangja van. Ez csak azt minősíti, hogy mennyit dumál a fórumon és nincs túl nagy hatással a megbízhatóságára. Maximum annyiban, hogy mondjuk 10.000 forintért nem szeretné kitiltatni magát, ha már pár éve az PROHARDVER! lapcsalád böngészésével tölti az idejét.

Engem az érdekel, hogy valakinek hány pirosa van és milyen a modora, vagy az írásképe. Ezáltal nem indulnak hátránnyal nálam az újoncok, bár ők általában az írással nem foglalkoznak túlságosan...

A változtatás jogát fenntartom!

Mindenkinek sikeres üzletelést kívánok!

Hozzászólások

(#1) SüdiLaller


SüdiLaller
aktív tag

Nem mondható rád hogy bogaras lennél, épp ellenkezőleg. Ezeket az elvárásokat mindenki megfogalmazza magában, csak ugye az idő... Jóhiszeműen elvárjuk mindenkitől ezt amit leírtál.

Sony Z2™ 6.0.1® vízálló* = megáll benne a víz.

(#2) modemshop


modemshop
csendes tag

Gratulálok a szépen összeállított íráshoz. Esetleg az engedélyeddel felhasználhatnék belőle részeket?

(#3) ProZsolt válasza modemshop (#2) üzenetére


ProZsolt
tag

Persze, nyugodtan használhatjátok!

(#4) pcMANiac


pcMANiac
aktív tag

Viszont ha megbeszéljük a találkozót és egy szó sem esik az árról, akkor úgy veszem, hogy az a vevőnek megfelelő. Ha valaki ezek után átadásnál próbál alkudni, akkor egy szó nélkül otthagyom!

Ezt a pontot azért gondold át szerintem. Én nem 40 üzleten vagyok túl, hanem mondjuk 400-on. Viszont ha venni akarok Tőled egy 165000-es objektívet, akkor hadd ne ígérjem meg látatlanban (elbeszélésed alapján) hogy pont ennyiért fogom megvenni. Megvenném, ha valóban olyan állapotú, amit várok az alapján, amit elmondtál, leírtál. Viszont ha találok valami hibát, hiányosságot, stb. amit mondjuk Te nem vettél észre vagy nem említetted, akkor engedd már meg, hogy alkudjak belőle, vagy esetleg ne vegyem meg és ne Te haggyál már ott! Pofátlan alkudozásból természetesen érthető, hogy nem szeretnél, de a világ nem csak fekete és fehér.

Az agy egy csodálatos szerv. Elkezd dolgozni amikor felkelünk, és meg sem áll addig, míg be nem érünk a munkahelyünkre.

(#5) huszi.gyb válasza pcMANiac (#4) üzenetére


huszi.gyb
senior tag

Ezt én úgy szoktam csinálni, hogy ha az áráról egy szó sem esik, akkor én is automatikusan elfogadom. Ha viszont rákérdez, hogy alkuképes-e vagy ilyesmi, akkor mindig azt mondom, hogy ha komoly ajánlata van (20eFt-os cuccnál a 10eFt egyértelműen nem az :DDD ) akkor jöjjön el, nézze meg, és utána alkudozzunk. Telefonon/privátban pont az általad leírtak miatt nem tartom túl jónak (bár sokszor élek én is ezzel a lehetőséggel, mert ha tudom, hogy nem adja oda nekem megfelelő áron, akkor nem utazok fölöslegesen :) )

www.dongosofor.hu

(#6) Elims válasza ProZsolt (#3) üzenetére


Elims
veterán

Először nagyképűnek tünt: olvasd el mielőtt velem üzletelsz.
:-)
Miért?Ki vagy te??Vmi király esetleg isten??
Viszont így elolvasva teljesen más a véleményem!!
Korrekt írás!!
Ha szükségem lenne vmire tőled,csukott szemmel meg merném venni!

(#7) urbi73


urbi73
senior tag

Sajnos vannak olyan emberkék hogy egy 40 ezer ft érő VGA -nak ,simán, pofátlan módon tesz egy 20 ezer ft -os ajánlatot ,és ha nem adod még ő van felháborodva , Vagy más, eldönti helyettem mennyit ér az eladásra szánt termék ,De még az is jó amikor privát üzenet érkezik és ,közlik velem hogy adok érte 20-at , Miért is adol te 20 ezret ? több hirdetés esetén nagyszerű ,és még hosszan lehetne sorolni mennyi ilyen van .

-

(#8) caprine


caprine
aktív tag

Jó írás, lehet nekem is kellene valami hasonlót írnom, bár kétlem, hogy azok akikkel gond van azok veszik a fáradságot és elolvassák:)

A multkor valaki megkérdezte egy cuccom, paraméterét, én meg leírtam, lásd hirdetésben mert tényleg ott volt. Úgy felpaprikázta magát, hogy mennyivel egyszerűbb lett volna ha szimplán leírom neki azt az egy értéket amit kérdezett, meg ilyen köcs... van teli a PH, stb. Szóval nem azaz elnézést, hogy nem mostam ki reggel a csipát dumával jött vissza amivel illet volna, hanem ott sec perc alatt én lettem az elsőszámú közellenség:) Nem jött össze az üzlet, legalábbis vele:)

Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)

(#9) djculture


djculture
félisten

Érdekes egy írás:)

[ Szerkesztve ]

(#10) ProZsolt


ProZsolt
tag

@pcMANiac Ha olyan hibát talál az illető, ami nem szerepel a hirdetésben az teljesen más eset, de általában elég korrekt leírást adok, így ilyen nem szokott előfordulni. Ez legfőképpen azoknak szól, akik minden indok nélkül próbálnak alkudni.

@Elims Köszönöm!

@caprine Az ilyenekkel nem is érdemes foglalkozni, mivel átvételkor még jópár kellemetlen élményt tud okozni.(Például: el sem jön a találkozóra)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.