2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Aki hülye haljon meg?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Alkalmi munkaadóm teherautójába nem fértünk négyen, így szükség volt a szállításhoz az én személykocsimra is. Az út oda-vissza kb. 100 km.
- Kell tankolni? - kérdezte a főnök, mikor elindultunk vele a feltűnően lassan haladó teherautó után.
- Kell.
Beálltunk mindkét kocsival a kúthoz.
- Elég lesz egy ötösért? -
- Háromért is.
- Akkor négy.
- Rendben.

A kolléga a teherautóból méltatlankodott, hogy miért nem hagytam el, miért nem mentem én a főnökkel a következő kúthoz. Aha! Ezek szerint kapott pénzt tankolásra, amiből megspórolt volna egy energiaitalra vagy egy kávéra valót. Erre én nem gondoltam. Na, így talán érthető, hogy több évtizedes vállalkozói múlttal a hátam mögött miért nem gazdagodtam meg. Igaz, az okosságai ellenére a kolléga sem. Mellesleg a kialkudott négyezer forintért majdnem 10 liter benzint tankoltam, amiből még így is megmaradt négy. Ezt nevezhetjük tisztességes haszonnak.

Erről jut eszembe egy sok évvel korábbi munkám. Akkoriban sok ugyanolyan lépcsőt műköveztem. Abban az évben bruttó 100 ezer forint volt a kialakult ár. A megrendelővel nem az alku tárgyát képező lépcsőnél beszéltem, csak mondta a címet, és egyedül mértem fel. Nagyon rossz állapotban volt amit megnéztem, bontani, zsaluzni, betonozni is kellett. Dupla árat mondtam, és elfogadták. Amikor felvonultam a munkára, kiderült, hogy egy lépcsőházzal eltévesztettem a címet, s amit műköveznem kell, teljesen jó állapotú. A kialkudott ár a szokásosnak a duplája. Nem tartottam így tisztességesnek és engedtem a 200-ból 60 ezret. Pedig kifizették volna. Aki hülye haljon meg? A lelkiismeretem viszont tiszta, nyugodtan tudok aludni. Így jobban érzem magam. Azért ez is fontos. Nem?

Hozzászólások

(#1) FatalEror


FatalEror
(PH! addikt)

Szerintem azért a korrekt embernek hamar híre megy,hisz a legjobb hirdetés,a tisztességes,szép,és becsületes munka.Én sem tudtam volna velük kifizettetni a teljes összeget,mert disznóság,van akinek megy,de nem nekem.

HardCore is my LifeStyle

(#2) sziku69


sziku69
(senior tag)

Nálam is előfordult már ilyen. Csinálnom kellett egy lámpát Pestre. Megbeszéltük az árat. Kérte a rendelő hölgy, hogy ha egy mód van rá szállítsam be a lámpát. Napközben a XI. kerületben dolgozik, oda kéne szállítani. Mondtam Ok. 3000 Ft lenne a fuvar Maglódról. Ok. Amikor elkészültem, hétvégére esett, ezért a lakására kellett szállítani, az Örs v. környékére. Már borítékolva adta át az összeget, a +3000 Ft-al. Egy ezrest visszaadtam az összegből. Láttam rajta, hogy nagyon jól esett neki.

(#3) Vakegérke


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

15 napot, pontosabban éjszakát dolgoztam a Volánnál Skoda billencsen. Piti pár kilométereket csaltak az órába műszakonként, de nem is ebben volt a haszon, hanem abban, hogy a célhelyen egy üveg borért a portás odaadta a bélyegzőt, és annyi fuvart igazolt le magának a sofőr, amennyire szüksége volt. Könnyű kitalálni, a többi fuvar maszekban ment, jó ára volt a sódernek.
Próbaidőn belül kiléptem. Sajnos nem vagyok képes a csalásra, lopásra.

[ Szerkesztve ]

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#4) TazLeacher válasza FatalEror (#1) üzenetére


TazLeacher
(PH! nagyúr)

Pont ugyan ezt akartam írni. Lehet, hogy kifizették volna, de 2 hét múlva kiderül esetleg, hogy lehúzták őket, és az életbe többet nem keresnek. Így meg (ha nem is biztos), de lehet, hogy az ismerősi kőrben, vagy esteleg évek múlva hozzájuk is visszamehet az ember. A korrekt embernek hamar híre megy. Az inkorrektnek még gyorsabban.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#5) potyautas válasza sziku69 (#2) üzenetére


potyautas
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Ez esetben jelképes összegről van szó, hiszen az az ezres mint vásárlóerő, nem sokat számít se nála, se nálad. Itt a lényeg a gesztus, és az önmagaddal szembeni tisztesség. Az igazságérzeted ezt kívánta.
Azért jó érzés tudni, hogy nem mindenki gazember. :)

(#6) sziku69 válasza potyautas (#5) üzenetére


sziku69
(senior tag)

Így igaz. Már évek óta vannak visszajáró kuncsaftok.
Fót-Ligeten már régóta járok egy házaspárhoz dolgozni. A srác panaszkodott anno, hogy eszméletlen milyen árakat képesek mondani a vállalkozók. Nagyjából tisztában van az árakkal, mert Ő is az iparban tevékenykedik.
Tapasztalatból mondta, hogy amint kimondta, azt hogy Fót-Ligetre lesz a munka, rögtön dupla áron számoltak mindent.
Dolgoztam a Rózsa-dombon is korrekt áron. De volt olyan, hogy egy idős néninél kellett a kapu Zsanérjain állítani. Épp annyit kértem, hogy a benzinköltségre elég volt. Ma (szombaton) is dolgozom, mert annyi munkám van.

(#7) Armahun


Armahun
(PH! addikt)

Az emberek gondolkodásmódjával van a baj. Mindenki csak a saját hasznát lesi akár a másik rovására is.

Ez a kis történet ugrott be az egészről:

Egy antropológus egy afrikai törzs gyermekeinek javasolt egy játékot: letett egy kosár gyümölcsöt egy fa mellé, majd így szólt: aki előbb odaér, az nyeri a gyümölcsöt! Erre a gyermekek mind felálltak, kézen fogták egymást, és együtt szaladtak érte.
Megkérdezte, hogy miért nem versenyeztetek? Mire ők: UBUNTU. Hogyan tudna valamelyikünk is boldog lenni, ha bármelyikünk szomorú?

E törzs nyelvén UBUNTU annyit tesz: „Vagyok, mert vagyunk.”

Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#8) lapa


lapa
(PH! kedvence)

ööö 60 ezret (gonosz szmájli)?

(#9) Huma válasza Armahun (#7) üzenetére


Huma
(PH! addikt)

Ez most linux reklám akart lenni? :D

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#10) Zsolt_72 válasza Vakegérke (#3) üzenetére


Zsolt_72
(PH! félisten)

(#3) Vakegérke

Próbaidőn belül kiléptem.

Nagyon jól tetted.

Sajnos nem vagyok képes a csalásra, lopásra.

Ne sajnáld! Korábban még én éreztem furcsán magamat, amiért hasonlóan élek/gondolkodom és ezáltal kilógok a sorból... mára már nem zavar, én így érzem jól magam, becsületesen. Inkább legyen kevesebb a jövedelem, de tudjak nyugodtan aludni... ennyi. :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.