2019. június 18., kedd

Gyorskeresés

Win7 restore asus eeepc-n...

Írta: | Kulcsszavak: Win7 . restore . asus eeepc

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A sógornőm kis gépe bemondta az unalmast... A c meghajtó átalakult formázatlan területté... Mivel rendszeresen backup-lt, gondoltam no para! Nincs win7 lemezem, áthozta az a gyári win7 starter for asus eeepc telepítőlemezt. (A gépen a hozzáadott starter fut.)

Első körben m$ hivatalos progijával próbáltam bootolható pendrive-t készíteni. Természetesen csak iso-ból tud ilyet... Megoldottam, de aztán közölte, hogy ez nem szabvány iso, felejtsem el... :(((

Jó, akkor kis keresgélés, megcsinálom manuálisan. Akkor tűnt fel, hogy a lemez vagy 5,5 GB... Ebből 2 GB az extra programok, nem is másoltam fel a pendrive-ra őket, úgyis csak 4GB-s volt. Fél óra, elkészült, boot.

Gyönyörűen elindul, kiválasztom, hogy igen, csak a C meghajtót szeretném backup-ni, majd elindul és kiírja, tegyem be a telepítőlemezt a dvd meghajtóba... che? :Y

Utánaolvastam és az extra progikon kívül az okos asus mérnökök teljesen átalakították a lemezstruktúrát. Az install.wim-ből lett egy asus.wim és a source-ból kitették a gyökérkönyvtárba... ÉS elbaszarintották az USB telepítést. Utánaolvastam és nem lehet flashdrive-ról telepíteni... Egy dvd meghajtó nélküli netbook-hoz adott recovery dvd-nél ez nem is olyan nagy gond, igaz? :U (és nem azért nem ment, mert a programok mappát nem másoltam át, senkinél sem megy... :( )

Mivel volt backup, így megúsztam egy recovery dvd letöltéssel... Hamar végeztem is... (és félretettem a sógornőm pendrive-ra a recovery-t)

Egy fórumon találtam a másik megoldást... Lényegében a gyári lemez install.wim-jét le lehet cserélni az asus.wim-mel (persze átnevezve) és szépen felteszi a rendszert... (nekem mondjuk semmilyen win7 lemezem nincs ezen az asus csodán kívül, így nem is tudom mi lesz, ha esetleg a vinyó teljes tartalma elszáll...)

Elég amatőr dolog... Persze én vagyok a hülye, mert amikor megvették, járt nálam... Felrakhattam volna egy backup progit (én pl. paragon megoldását használom vista alatt) vagy készíthettem volna egy recovery media-t... :(( (amúgy a win7 backup-ja szépen teszi a dolgát, a formázatlan területből 10 perc alatt újra felállt a rendszer)

De hogy az asus mérnökei se teljesen normálisak :W

Hozzászólások

(#1) N€T0X|N


N€T0X|N
(őstag)
LOGOUT blog

csak a C meghajtót szeretném backup-ni

Jó étvágyat... :DD

Sent from my keyBoard

(#2) Polllen válasza N€T0X|N (#1) üzenetére


Polllen
(PH! nagyúr)

Tejszínhabbal jó az.... :DDD

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#3) Thunderzolee


Thunderzolee
(PH! addikt)

Már régóta gondolkodok egy usb-s DVD-meghajtón, hihetetlen, h mennyi szívástól megmenekítené az embert. :/

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#4) danih


danih
(PH! kedvence)

Asus.
A gondolkodás sosem volt az erősségük.

(#5) Polllen válasza Thunderzolee (#3) üzenetére


Polllen
(PH! nagyúr)

A gyári xp és vista lemezeket is lehet telepíteni usb-ről, igaz ha egynél több meghajtód van xp-nél picit lehet variálni kell...

Szóval nekem ez ilyen epic fail kategória... Meg pár óra felesleges tisztelet kör... :)

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#6) mark77


mark77
(tag)

Szia!
Hasonló projecten dolgozom én is. Nekem csak annyi kéne, hogy a win7 startert ki szeretném írni egy bootolható dvd-re. Nos amikor az Aesus programjávak belekukkantottam a 16 GB os rejtett partícióba, nekem is égnek állt a hajam.
Nem az Asus mérnökeivel van a gond, hanem a Microsofttal, ne lehessen mást olyan egyszerűen felrakni. Mondjuk jómagam Linuxot szeretnék....

Cannibal Corpse

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.