2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

Likvidálás - illetéktelenül bejelentett kijelentése lakásomból

Írta: | Kulcsszavak: lakás . illetéktelen . lakcímáltozás . önkormányzat . megdöbbentő

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az internetet böngészve találtam a helyi önkormányzat honlapján olyat támogatást, amiben tehetséges tanulókat támogatnak. Gondoltam, mivel kitűnő tanuló a gyermekem, megpályázom. Kérvényt letöltöttem, majd kitöltöttem és beadtam az iskolának, hogy igazolja gyermekem tanulmányait és küldje tovább az illetékes hivatalnak. Mindez megtörtént.

Már jó ideje ennek, de a tájékoztatóban az volt, hogy elbírálás 30 nap. De nem tudtam, hogy engem vagy az iskolát tájékoztatják majd az ügy kimeneteléről.
Ezért felhívtam az önkormányzatot. Második hívásra már tudták is kapcsolni az illetékes ügyintézőt. Elmondom miről szeretnék tájékoztatást kapni. Mire pár perc után már látta is az általam benyújtott kérelmet és meglepő hangon közli velem, hogy nem egyeznek a beadott adatok a népességnyilvántartás adataival.
Bambán nézek a telefon túloldalán. Kérdezem mi az ami nem stimmel?!
Azt mondja a női hang hogy én élettársi kapcsolatban élek egy nem helyi állandó lakhellyel rendelkező férfivel, aki ilyen címen 2007 óta az én saját tulajdonú lakásomban van bejelentve tartózkodási címmel.
Hmmm..
Nyeltem egyet, és na akkor egyeztessünk...ezek tényleg az én adataim, de semmilyen pasival nem élek 2007 óta :Y
1999-ben vásároltam meg ezt a lakást a gyermekemmel lakom itt mondom..erre a nő nem is lepődik meg a szaggatott hangomon, meg értelmetlen meglepődött szavaimon.
Kérdezi nem ismerek egy pocsaji XY-t? Mondom nem, azt sem tudom ki az.
Aztán nagy nehezen felfogja ő is, hogy fogalmam sincs ki is az a férfi.
Majd hozzáteszi, hogy találkoztak már olyannal, hogy más városban van állandó lakcíme valakinek és csak úgy bejelentkezik a tulaj tudta nélkül egy új lakcímre.
Mire én kissé már mérgesen megkérdezem ez hogy lehetséges??
Azt mondja nem kell hozzá más csak a piros-fehér lakcímbejelentő amin rajta a tulaj neve és címe és egy esetleges olvashatatlan aláírás.
Na ez fantasztikus...azt mondja menjek be egy nyilatkozattal hozzá hogy nem tudom ki ez a férfi és nem él velem.

Bementem, nyilatkoztam. Mondja, hogy akkor jelentsem ki a lakásomból az illetőt az okmányhivatalba.

Átmegyek a másik osztályra, elmondom mi van és semmi csodálkozás. Egy halom papírt kapok, majd közlik velem, hogy kell a lakásomról egy tulajdonlap másolat -ami több ezer forint-, valamint két tanú nyilatkozata hogy XY nem lakik nálam, és még egy 2200 forintos illetékbélyeges űrlap kitöltve. S már el is indulhat a folyamat, hogy kijelentem őkegyelmét az otthonomból..
Kérdezem én hogy mivel okmányiroda, ott kaptam személyit, lakcímkártyát, hogy nem ellenőrzik a tulaj aláírását a lakcím bejelentőn levővel? Mire nekik ehhez nincs jogosultságuk..
Mire én megjegyeztem, hogy akkor ha most visszajövök egy piros-fehér bejelentővel és pl sétálok az utcán, a lakcím adott, a kaputelefonról lelesem a nevet, és egy krikszkraksz aláírással bejövök, akkor be tudok bárkihez jelentkezni, mondjuk még a Parlamentbe is???
A válasz sajnos igen volt... :(

Hozzászólások

(#1) Sanyabá


Sanyabá
(senior tag)

Mit is mondjak erre? Azt hogy nem csodálkozom , itt már lassan a saját lakását is eladják az ember feje felől,mire rájön a hivatal hogy valami nincs rendjén. Az meg nonszensz hogy a saját igazunkat nekünk kell bízonyítani illeték bélyegek garmadájával.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#2) RexpecT


RexpecT
(PH! addikt)

Durva :( ....

----------------------------------------------Heisenberg----------------------------------------------

(#3) darál0w


darál0w
(Jómunkásember)

és bejelentkezni is ennyi pénzbe kerül?

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#4) Mr X válasza darál0w (#3) üzenetére


Mr X
(PH! kedvence)

Konkrétan ingyenes. Illetve az átjelentkezés az.

[ Szerkesztve ]

(#5) darál0w válasza Mr X (#4) üzenetére


darál0w
(Jómunkásember)

akkor a kijelentkezés miért nem? nem így lenne logikus?

vagy akkor a bejelentés is kerüljün pénzbe...talán kevesebben probálkoznának ilyennel.

[ Szerkesztve ]

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#6) FF23


FF23
(senior tag)

Mindenképp feljelentést kell tenni, mert , ha nem a te aláírásod van a bejelentőn az eleve okirathamisítás. Nem is értem, hogy miért nem mondták a hivatalban.
Valami célja csak volt vele, hogy ezt tette, és nem árt, ha nyoma van a dolognak. Ha csak simán kijelented, akkor úgy néz ki, mintha tényleg együtt laktatok volna, és a fene tudja mire használta a lakcímedet.

(#7) dr.bubo


dr.bubo
(őstag)

Ilyen velünk is megtörtént. Ahol lakunk, régebben az a élettársam nagymamájáé volt a lakás és kb. 15 éve kiadta valami románnak, ott volt pár évig albérletben. aztán eltűnt se szó se beszéd, felszívódott. A nagymama meghalt, mi pedig pár évre rá beköltöztünk a házba. A papírok intézése (földhivatal, bejelentkezés stb.) közben kiderült, hogy be van a fickó jelentve állandóra, pedig a nagymama nem jelentette be. Sikerült töröltetni a lakcímről ugyan úgy, mint Pindurannának. Viszont a csávónak rendőrségi ügyei is voltak/vannak, így pár évente megjelenik a rendőrség és keresi őt, (általában éjjel jönnek), nem győzzük mondani nekik, hogy nem lakik itt, kivan jelentve, nem is láttuk. A rendőrök pedig elnézést kérnek és elmennek, de mint írtam, pár évente újra jönnek és mindig más rendőrkapitányságtól (jó lehet az információ áramlás a kapitányságok között :( ) attól függően, éppen hol csinált valami balhét.

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#9) Mr X válasza Kalandor (#8) üzenetére


Mr X
(PH! kedvence)

Mikor bejelentkeztem apám lakcímére, a kutya sem kérdezett vagy kért semmit. A bejelentőlapon rajta volt egy aláírás, ennyi elég volt nekik.

(#10) hoffman_


hoffman_
(PH! nagyúr)

Eszem megáll. Ma is tanultam valamit...

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.