2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

My tapasztalat : Nokia 5310

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nos, a címben szereplő telefonról lenne pár mondatos saját tapasztalatom.( NEM TESZT )
Először is, róla van szó

Nekem pont a kék jött be, illetve mivel a rózsaszín lányos, így a kék illett hozzám"fiús" : ) ( meg hát kedvenc színem is de ezt hagyjuk :D )

Amit a Tmobile ígér, hogy add a csomaghoz:

* Hálózati töltő
* Akkumulátor (860mAh,Li-Ion)
* Sztereó mikrofon fülhallgató ( nem szól rosszul, de én senh. MX260-al hallgatom )
* CD
* USB kábel
* 2GB memóriakártya

Kicsit értetlenek voltak az átvétellel kapcsolatban :((( , mert előfizetésesen vettem, és én nem tudtam átvenni a csomagot, csak édesanyám, mert koleszban voltam, de nem értették meg..jó oké előfizus szerződés stb..elintéztem telefonon.A futárnak lett szólva hogy az én számomon hívjanak, ne anyumén..erre anyut hívták -.-"

Tapasztalatok ( nem teszt ! ) :

Kellemesen csalódtam, mivel eredetileg symbiános telefont akartam venni, de ez a s40 alapú telefon, egész jó symb. nélkül is. Gyors menüje, szép színei, egész ledöbbentett, mivel 24bit szint tud megjeleníteni. Azt írták, hogy java programokat csak pc suittal lehet felrakni, hát én SD kártyára rámásoltam és elindítottam, ennyi. Kezeli a 8GB-os karit is, egyik fórumon, írták hogy 16GBos SD-t is raktak már bele. Nem lassú se semmi, egy szó nincs rá ( érdekes megjegyeznem, az 1GB os kingstone, mem karim lassabban kezelte D900iben volt, gondolom töredezett volt :F )

Előfizetés

Echo díjcsomag 1850/hó +ha többet beszélek 100%ban lebeszélhető.
(mivel most vettem, adnak hozzá 50smst és 25mmst ingyen, ezt még nem tudom havi vagy csak egyszeri :P )
vettem hozzá egy Net100Mb os netet, 990/hó. A telefonon átálítottam a net elérhetőséget, gondolom az volt, mert elredetileg Tmobile Wap volt beállítva, így most Tmobile Net van. gondolom így jó, bár nem tudom mi vizet zavar. Jam..és a lényeg. Furcsa volt ,hogy mikor édesanyám megcsörget, és Hívás...öh..mondom az szép. Kiderült külön meg kell rendelni a Hívószám kijelzést. Eddig nem kellet Dominó kártyával, most fura volt.

Telefon állaga (anyaghasználat)

Vékony alkatra való tekintettel, nem kell nagy szót mondanom rá, masszív. Nem lehet a hátlapját nyomkodni, nem recseg semmi. Egyedül picit nehéz levenni a hátulját, az aksinál. És egy megjegyzés, a pici termetéhez képest, nehéz.

Kijelző

- 240 x 320
- 24 bit szín (16,7mill) ( bár nem tudom, mi különbség van a 32bit között :F )
- Részletekben gazdag képe van, legalábbis az én véleményem szerint, D900i után.

Kamera / videó

Ez a telefon gyengéje, 2MP-s, ami nem sok, fix fókusz, sötét képnél fellép az a gond hogy pixelhibás a kamera, kék piros foltok jelennek meg rajta, de ez csak sötét képnél van, szép időben egész jó képet csinál. De ne feledjük ez nem szájbersop készülék Arra jó hogy ha kell valamit gyors lekapjuk:) Bár megjegyezném lassan menti el a képeket!

S40 5th Edition

Javított menürendszer,gyors, persze zene lejátszás közben azért néha akad a gomb, de nem vészes, sajnos alkalmazás közben megáll a zene ( ezt jó lenne tudni hogy lehetne kiküszöbölni ). Nem is tudom mit mondjak rá, témát egész jól lehet rá rakni, én alapból Vista témát raktam rá, "jóféle" :)

Zene

A telefon erőssége.Nos erőssége ? Igen az ! Rendezi az mp3akat, előadó, album stb. EQ van, alap beállításban is, s te is csinálhatsz 2öt. A telefon alap fülese, nem szól rosszul, bár azért nem SE füles. Én egy Sennheiser MX 260-al hallgatom, úgy nagyon jól szól! Guano Apes - Lord of the boards mp3nál hallottam olyan hangokat, amiket még soha :Y, ez nagyon jó pozitívum a Nokiának!
Füles nélkül, simán kihangosítva, sztereóban szól, de mivel közel van egymáshoz a 2 hangszóró, alig lehet észrevenni, legalább nem egyoldalúan szól, mint az átlag telefon, hogy csak az egyik fele :) pl D900i..zavaró volt. Egész hangos ezt még hozzá tenném. szvsz ez is "jóféle".

Adatforgalom

- Adatcsomag (EDGE)
- Bluetooth v2.0
- USB (sajna nekem még nem jött össze, hogy USB-ről töltse, volt akinél hallottam töltötte érdekes..) micro USB van rajta nem mini ! ezt ne keverje senki! Kb. 1MB/s el másol. Elfogadható.
- Netezni én most Firefoxot használok, van rajta alapból Opera mini, nem rossz, érdemes a jó minőségű képeket kikapcsolni, mert az dupla adatforgalomnak számít kb. 25kb->50kb os kép.

Összességben:
Kellemes csalódású telefon, csak pozitívumot tudok mondani a telefonra. Talán egy negatívum, hogy nem symbiános ( csak a háttérben futó programok váltása hiánya miatt ).

+ !
Futnak rajta a NES játékok :) (Nintendo Entertainment System) :D kell hozzá egy java program a neve Nescube ott be kell állítani 1-2 dolgot, képernyő, irányítás, stb. még az FPS számot is kiírja :D
Játékok: nes kiterjesztésű fájlokat csak rámásolod az SD karira, majd ha a programot elindítod, majd open-> és C: vagy E: mindig megkérdezi hogy olvashat-e a java a kártyán ( igen ) -> majd a mappát kiválasztod hol van a *.nes (tallózás magyarul). és megy is :)

Köszi hogy olvastad a bejegyzésem!
(észrevételekért kérlek jelezz, próbálom tökéletesíteni az írásom :) )

Nokia link

Hozzászólások

(#1) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nem teszt? :O

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#2) madstunt


madstunt
addikt

24bit és a 32bit közt azok az árnyalatok jelentik a különbséget amit az emberi szem amúgy sem tud elkülöníteni szóval semmiféle érdemi töbletet nem tartalmaz a 32 a 24-essel szemben.

Arra nemtudom hogy miért áll le a zene alkalmazás közben :F mivel 2 testvérét is birtokoltam (elődjét az 5300- és az bátyját az 5610-et) és mindkettőnél ment a zenelejátszás miközben java alkalmazást futattam...

Mellesleg neves külföldi oldalakon mérésekkel is bizonyították hogy nagyon jó zenei oldala van

Szerintem anno nagy hiba volt az 5300-val behozott MiniUSB-t MicroUSB-re cserélniük.

Grat a telóhoz:)

[ Szerkesztve ]

(#3) lezso6 válasza madstunt (#2) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

32 bitre a belső feldolgozásnál van szükség, 8 bit az alfasáv, azaz az átlátszóság mértéke. Ha jól tudom az emberi szem 8 milliárd árnyalatot képes megkülönböztetni, szóval a 24 bit emberi szemnek bőven elég.

PiciKenny: Amúgy mennyibe fáj egy ilyen? A 3110c-mnek már nagyon idegesítő hangja van az audiophil phülemnek. :(

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#4) PiciKenny válasza lezso6 (#3) üzenetére


PiciKenny
senior tag

Tmobilnál 7850 vagy mennyi volt előfizuval, web rendeléssel. + 1850 echo +200 ft hívásjelzés + 990 100mb os net

Nem teszt...abban sok kép meg minden szar van..ez saját vélemény.

[ Szerkesztve ]

(#5) lezso6 válasza PiciKenny (#4) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nem hangzik szörnyűnek, inkább a kártyás verzió ára lesz az. :D

Beledobsz a menüpontokról 5 képet, s akkor máris teszt. :)) Amúgy szerintem simán nevezhető tesztnek. :)

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#6) PiciKenny válasza lezso6 (#5) üzenetére


PiciKenny
senior tag

az élőben boltban 36k webesen 33k ...végülis... :U

majd csinálok képeket és lehet a 7en rakok fel azt is. persze az én menümmel. nem gyárival ( téma ) mielőtt valaki már módolni akarná x)

(#7) lezso6 válasza PiciKenny (#6) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

33k... Hát azért az nem nevezhető rossznak. Ha vennék egy jobb mp3 lejátszót, ugyanott vagyok mintha eladnám a mostani mobilom és vennék egy ilyet - viszont az utóbbi esetben 1 készülék adja mindkettőt, illetve van egy (a mostaninál valamivel) jobb mobilom is. :U

"és lehet a 7en rakok fel azt is."

huh, kellett hozzá vagy 5 perc, hogy rájöjjek, mit is akartál mondani ezzel a "7en"-nel... :D

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#8) PiciKenny válasza lezso6 (#7) üzenetére


PiciKenny
senior tag

"estevan estevan" :D nekem sok hirtelen a 33k főleg hogy notira gyűjtök..dolgozok mint a rosseb..erre hupsz telónak annyi kijelző hiba..igen drága a megcsináltatása..n1..majd ink új teló..ez meg csak ~8k :)

(#9) lezso6 válasza PiciKenny (#8) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ja úgy nekem is sok, hogy most perpill pénzügyileg nullán vagyok... :D

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#10) PiciKenny válasza lezso6 (#9) üzenetére


PiciKenny
senior tag

hát igen..nekem se esett jól mikor puff teló annyi..de viszont teló meg kell..mert meló diák azon ér el..:D szal ja muszáj volt egy teló :F így hát lett ez, és nagyon is jóféle volt ! ;)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.