2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

Érettségi

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hmm hol is kezdjem?
8. után informatikai suliba akartam menni, de pont akkor akart mindenki ilyen helyre menni és túljelentkezés miatt a 4.3as átlagom kevésnek bizonyult.., (most 3.5ös átlaggal is felvesznek diákokat, iskola nevét direkt nem mondom!)akkor irány szakmunkás cukrász szakma (érdekelt), jónak jó volt 5év. Utána maradtam a suliban 3éves érettségin.Írásbelin paráztam inkább mint szóbelin, mert ott bármit kérdezhetnek, szóbelin meg csak a "tételeket". Készültem rá meg minden, édesanyám már akkor mondta, hogy jó lenne akkora az összes tételt megtanulni, kikérdezni. Oké megvolt. Háát megcsináltam túléltem, bár nehezebb volt a mostani mint az eddigiek ( tudom, kinek mi a nehéz.. ). Majd jött a szóbeli.Volt kb. 3hetünk rá plusz pár nap, én 18.ára voltam beosztva (azaz tegnapra).3x még áttanultam a tételeket, plusz anyu 2x ki is kérdezte, ezzel semmi gond, de!.Mikor pénteken még egyszer átolvastam, úgy éreztem nem tudok semmit tényleg hülyének éreztem magam, minden év végén elismerő oklevél stb...és most nem tudok semmit?? Kicsit kiakadtam, majd édesanyám csak annyit kérdezett Isti.."mit tudsz a felvilágosodásról?" bakker saját szavaimmal majd 20percet beszéltem róla, meg bármilyen tételről, és én ettől féltem.
Még annyit mondott, ne aggódj! a tudásodat értékelik nem azt ami a lapon van! Végül is tényleg így volt!
Saját szavaimmal elmondtam mindent amit kihúztam, és mindenki csak nézett, még az elnök is.
(igaz infóból már tanár úr azt mondta jól van, elég lesz látom érted :DDD - Neumann elveket húztam)
Vártunk vártunk, majd jött az átadás. Hoppá ekkor jött a meglepetés! Három oklevelet is kaptam, Történelemből, informatikából, magyar nyelv és irodalomból.Történelemre igen csak rákészültem, mert mikor év közben egyszer "meg szívatott a tanár úr" akkor mondtam, hogy jó velem nem fogsz kib@szni akkor is 5ösre végzek nálad és így is lett! ;]
Szóval most végre az érettséginek is, most jön egy kis nyár, majd munka szerzés.

Köszönöm akit érdekelt a kis bejegyzésem és elolvasta.
Aki még most esik túl rajta annak egy kalappal! ;)

Hozzászólások

(#1) sz4blya


sz4blya
(lelkes újonc)

Grat! :)
És meg vagy elégedve a cukrász szakmával? :)

[ Szerkesztve ]

Cum Deo Pro Patria Et Libertate. Verje meg a mi Istenünk, aki ezt engedte! | Free life, free people, free internet! *See you, space cowboy!

(#2) PiciKenny válasza sz4blya (#1) üzenetére


PiciKenny
(senior tag)

Az az igazság, még régen érdekelt és így jelentkeztem 2 infó sulin kívül egy szakmára is.Megcsináltam de ennyi, már 3év alatt (érettségi) felejtettem, de érzem hogy nem ez a szakma ami igazán kellene nekem. De nem rossz szakma, vannak jó napok vannak kevésbé.
De ami igaz, külföldön érdemes cukrászkodni itthon nem ;)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.