2019. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Lii-500 akkutöltő használati utasítás.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Vásároltam egy Liitokala Lii-500 akku töltőt, de nem adtak hozzá magyar nyelvű használati utasítást, még az angol is rosszúl van megadva, így lefordítottam és helyretettem, vmint kiegészítettem a használati utasítást, amit kisérletileg is alátámasztottam. Én csak NiMh AA/AAA akkukkat használtam.
Az alábbiakban megadom a használati utasítást.

Lii-500 akkutöltő használati utasítás.

Funkciók

1.Four töltőáram szabályozó (300mA / 500mA/700mA / 1000mA)
2.A különböző specifikációjú akkumulátorok egyszerre tölthetők (18650/26650 / AA / AAA
3. A töltõ egy független LED képernyõt használ, látható a feszültség, az áram, az idõ, a kapacitás és a belsõ ellenállás paramétere.
4. A „CHARGE” üzemmódban minden csatorna függetlenül működik. Választhat különféle áramot és akkumulátorokat, például a lítium-ion és az Ni-Mh akkumulátorokat.
5. A „FAST TEST” módban négy csatorna gyorsan észleli az akkumulátor kapacitását. Az Li-ion akku.és az Ni-Mh akku. külön is működik. Két folyamat van az akkumulátor kapacitás gyors kimutatására, az egyik lemerítős, a másik pedig a teljes kapacitásos.
6.A „NOR TESZT” üzemmódban három lépés található az akkumulátor kapacitásának észlelésében (teljes töltés, kisütés és teljes töltés).
7.”CHARGE”, a „FAST TEST” és a „NOR TEST” üzemmód egyidejűleg is működhet.
8.Védelmi funkciók: túltöltés és túltöltés / rövidzárlat , aktiválás Volt / töltés nélkül 1.65V-2.2V között. Intelligensen felismei a rossz akkumulátort, fordított akkumulátor védelem.
9.Standard USB 5V / 1000mA kimeneti funkcióval / Teljes, lítium elemekből származó USB kimenet négy lítium elemre / a Ni-Mh akkumulátor nem tud USB kimenetet.
10.Külön speciális hálózati adapterrel, DC bemeneti feszültség: 12V / 2A.

MODE Gomb

1.Könnyen kezelhető hat gomb van: üzemmódválasztás „MODE”, aktuális kiválasztás „CURRENT”, független kiválasztás és adatellenőrzés:1-2-3-4 csatorna.
2. Három másodpercig tartsa folyamatosan lenyonva a „MODE” gombot, majd nyolc másodpercen belül nyomja meg ismét ugyanezt a megfelelő funkcióválasztáshoz, a „CHARGE” (töltés), a „FAST TEST” (gyors teszt) vagy a „NOR TEST” (kapacitásérzékelés) kiválasztásához. A kiválasztott funkció nyolc másodpercen belül működő állapotba kerül, a további változtatás csak a „MODE” gomb ismételt megnyomásával lehetséges. Működés közben az 1-2-3-4 gomb megnyomásával megtekinthető az áram(mA) / kapacitás(mAh) / feszültség(V) / idő(h).

CHARGE MODE (töltés).

1.Amikor a töltő be van kapcsolva, a LED kijelző azonnal világít. Ha akkumulátor nincs behelyezve egyáltalán, vagy rossz az akku, akkor a kijelzőn a "Null" felirat jelenik meg.
2. A fészekbe helyezett akkumulátor a töltő feszültségéhez kapcsolódik. Az akkumulátortöltő három másodpercen belül mérni fogja az ellenállást, majd a rendszer automatikusan töltő üzemmódba kerül és a töltőáram automatikusan 500mA. lesz. Nyolc másodperc alatt a „CURRENT” (aktuális) kijelölő gombbal kiválaszthatja a 300 mA, 500mA, 700mA, 1000mA töltőáramot, majd a rendszer az idő elteltével fixálja a töltési áramot. Ha nyolc másodpercen belül nem állított be más töltőáramot, a rendszer automatikusan az 500mA-os áramot fogja beállítni. Ha módosítani szeretné, akkor a – „MODE” - változtatás mód gombját néhány másodpercig megnyomva újra kiválaszthatja a kívánt töltést, ilyenkor ujra kezdi az idő számlálást, de egyéb más funkciókat is ujra választhat.
3. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a töltőáramot az akkumulátor kapacitása szerint válasszuk ki. Ha nem kell gyorsan feltöltenie az elemeket, javasoljuk, hogy töltse fel az 500mA-al, mert ez a legbiztonságosabb.
4. A töltési módban az 1-2-3-4 gomb megnyomásával megtekintheti a töltési kapacitást (mAh) / töltési időt (h) / akkumulátor belső ellenállását (mR) / töltőáramot (mA) / töltő feszültséget (V). Ha az akkumulátor teljesen feltöltődött, a LED-kijelzőn az „END” jelzi a töltés befejeződését.

FAST TEST (gyors kapacitás-teszt).

1. Lépés - az akkumulátor lemerítése.
Elindúl a feszültség lefelé amíg el nem éri az 1.0 - 0.92V-ot (AA akksi). Ilyenkor a mAh kijelző egy szaggatott vonal, az idő számláló elindúl, és a feszültség csökkenése olvasható le.
(de van, hogy először felfelé megy kicsit a feszültség, mintha töltene).
2. Lépés - az akkumulátor teljes feltöltése és a kapacitás rögzítése.
1.0V.-0.92V. feszültség elérésekor – a lemerítés befejezésekor - automatikusan átvált az induláskor beállított töltőáramra. Megkezdődik a töltés. A feszültség a töltés feszültségre ugrik, a mAh-nál nullák jelennek meg, megkezdi a mAh számlálást és az időszámláló is ujraindúl. Ha vége, akkor nem az akksi névleges kapacitását írja ki, hanem azt, amit bele tudott tölteni. (Pl. 2400mAh-nál 1265mAh-át tudott beletölteni).
Ha a töltés befejeződött az „END” felírat jelenik meg a kijelzőn.

Felhívjuk figyelmét, hogy ha a töltő kapacitásérzékelő üzemmódban van, „FAST TEST”, a kisütési mód kétféleképpen oszlik meg. Ha kiválasztja (300mA, 500mA) töltőáramot, a rendszer felismeri, és a kisütési áram automatikusan 250mA. lesz. Ha kiválasztja a (700mA, 1000mA) töltőáramot, a rendszer felismeri, és a kisütési áram automatikusan 500mA. lesz.

NOR TEST. (lemerítő-test).

Néhény másodpercig nyomja meg a „MODE” gombot, és további gombnyomással beléphet a „NOR TEST” üzemmódba. A belépés után nyolc másodpercen belül kiválaszthatja a 300mA / 500mA / 700mA / 1000mA töltőáramot a „CURRENT” gombbal, majd a rendszer rögzíti a kiválasztott áramot. Ha ezen idő alatt nem állított be más töltőáramot, akkor a rendszer automatikusan 500mA-os árammal fog feltölteni.Ekkor ez a töltőáram lesz a rendszer beállított áramerőssége, és a kisütéskor automatikusan választja hozzá a 250 mA-es áramerősséget. Ha az eltelt nyolc másodperc alatt a 700mA vagy az 1000mA töltőáramot választja, akkor automatikusan kiválasztja az 500mA-os kisütési áramot is.
1. Lépés - az akkumulátor feltöltése. A feszütség elindúl fölfelé, ad egy (kiegyenlítő) feltöltést. Ilyenkor a mAh kijelző szaggatott vonal, az idő számlál. Elér egy max.fesz. pontot, utána elindúl lefelé.Ekkor elkezd lemeríteni.
2. Lépés - az akkumulátor teljes lemerítése és a kapacitás feljegyzése.
Amikor a lemerítés beindúl a mAh. kijelzőn megjelennek a nullák és megkezdődik a számlálás, az idő számlálást is ujrakezdi, amíg a lemerítés folyamat zajlik , kb 1-0.92V- ig. Ha befejezte a lemerítést, elkezd villogni az „END”, és az időjelző kettőspontja is.
3. Lépés - az akkumulátor újra feltöltése.
Villog az „END”, a feszültség átvált töltésre, emelkedik., de, megtartja a lemerítés befejezésekori időt és a mAh. kijelzett értékét, a töltést csak a feszültség növekedésből lehet látni. A feszültség beáll stabil töltőfeszre és az akksit teljesen feltölti. Addig az „END” villog. Ha befejezte az utólsó feltöltést is, megjelenik a stabil „END”. jelzés. Ha ez olvasható a képernyőn, ez azt jelenti, hogy az észlelési mód befejeződött. A LED kijelzőn megjelenő referenciaérték az akkumulátor tényleges referenciaértékét mutatja.

USB 5V KIMENET

1. Az USB 5V-os mobil kimenet, a kimeneti áram 1000 mA. Amikor csatlakozik a tápegységhez, az USB kimenet érvénytelen.
2. Amikor az akkumulátort a töltő fészekbe helyezi, az USB 5V kimenet aktiválódik, így feltöltheti az 5V-os elektronikus termékeket. (telefon stb.) Powerbank funkció.
3. Bárki csatlakozhat az USB kimenetre, ezért jobb, ha az elemeket két fészekbe helyezi.
4. Az 5V-os USB kimenet csak a 3.7V-os lítium elemre érvényes, érvénytelen az Ni-Mh számára.
9.Standard USB 5V / 1000mA kimeneti funkcióval / Teljes lítium elemekből származó USB kimenet négy lítium elemre / Az USB kimenet Ni-Mh akkumulátorral nem működik.

Specific parameters
1.DC input voltage:12V/2.0A
2.Lithium battery charging current:300mA/500mA/700mA/1000mA (4.2V)
3.NI-MH charging current:300mA/500mA/700mA/1000mA (1.48V)
4.Rechargeable battery specifications: 18650/26650/14500/AA/AAA
5.Discharging current:250mA/500mA
6.USB output: 5V---1000mA
7.Termination mode: Intelligent voltage monitoring
8.Dimensions: 162(length)*96(width)*36(height)mm

Hozzászólások

(#1) Dr. Gonzο


Dr. Gonzο
(őstag)

Kösz.
Ide még visszanézek tanulni. :K

(#2) kankalin válasza Dr. Gonzο (#1) üzenetére


kankalin
(lelkes újonc)

Köszönöm szépen, hasznos! :C

(#3) Soká


Soká
(senior tag)

Én is köszönöm, áttanulmányozom majd!

(#4) pibácsi


pibácsi
(senior tag)

Dr. Gonzο, kankalin, Soká!

Örülök, ha segítettem, a leírásom teljesen a gyakorlatra épűl (több napos kisérletek), mivel engem is összezavart az angol használati.
Köszi az elismerő hozzászólásokat.

Üdv. Pibácsi

[ Szerkesztve ]

(#5) warezandspam


warezandspam
(újonc)

Belenéztem, és botrány ez a fordítás! ...hogy micsoda önjelölt parasztok próbálkoznak meg egy primitív szöveget lefordítani, és még sem sikerül nekik... elképesztő szinten van az ország! :(

aktuális kiválasztás ,,CURRENT" - brávó! Az áramerősséget sikerült lefordítani "aktuális"-nak pl.
rosszúl, Elindúl - ez mind rövid "u", paraszt!
1.Four töltőáram szabályozó
stb. - Botrány!

(#6) Sista válasza warezandspam (#5) üzenetére


Sista
(újonc)

...

[ Szerkesztve ]

(#7) snake1977 válasza warezandspam (#5) üzenetére


snake1977
(őstag)

Egy újabb önjelölt pedagógus...

pibácsi: Köszönöm a többség nevében is.

(#8) Rhcspsz01


Rhcspsz01
(fanatikus tag)

Sziasztok !
Köszi leírást!

A 21700-as akku belefér ? Próbálta valaki ?

(#9) HXY válasza warezandspam (#5) üzenetére


HXY
(PH! addikt)

Teljesen igazad van, de a modorod egy kissé nyers.
Azt viszont vegyük figyelembe, hogy egy amatőr csinálta, aki önzetlenül nekiállt a fordításnak és teljesen ingyen megosztotta azt a nyilvánossággal!
Sokszor még a cégek fizetett fordítói is ilyen Google Translate szintű munkát végeznek.

SoundMAGIC ES20BT Bluetooth In-Ear fülhallgató headset Fekete új, bontatlan, garanciális, Budapesten eladó 5500Ft

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.