2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

Grab a G15 minor update

Írta: | Kulcsszavak: Logitech . G15 . takarítás . 710+

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Már jó ideje akartam egy háttérvilágítással ellátott billentyűzetet otthonra. Kihúzható billentyűzettartó van az asztalon és valahogy sosem ér el lámpa fénye a klaviatúrára. Ugyan én megvagyok nélküle, hiszen megy a vakon gépelés, de a család többi tagjáról ez nem mondható el. Nappal még csak-csak elpötyögnek, de sötétben már valódi vadász sas csapatként találják meg a kívánt betűket.
Legalább egy éve nézegetem már az aprót, de nem sikerült olyat találnom, amely megfelel minden elvárásomnak. Csütörtökön azonban sikerült megszereznem egy darabka Logitech történelmet. Lehet, hogy túl sokat nézem a Discoveryt és agyamra ment a sok autót újjáépítő műsor, de szeretem megmenteni ami még menthető. Mike Brewer-esen szólva: A mai adásban egy legendát pofozunk helyre Ed-del ami nem más, mint a Logitech G15.
A klaviatúra az első, narancs világításos eresztésből való. Jól néz ki, kellően erős a háttérvilágítása - igaz nem egy 710+, de akkor is - és a színe sem bántja a szemet. A legjobb megoldás nyilván egy fehéren világító darab lett volna, de az szinte esélytelen - csak tudnám miért. Érdekes módon a fehéren világító billentyűjű laposokkal Dunát lehet rekeszteni. Az már csak hab a tortán, hogy akad rajta néhány gyorsgomb is. Nem, a kijelző egyáltalán nem izgatja az e-cerkámat. Maximum egy digitális órát fogok odaheggeszteni és ennyi.

A cikk az átalakulást hivatott bemutatni, úgyhogy most beszéljenek inkább a képek:

A ronggyal történő letörlés ide már kevés, nagy takarítás szükséges...

Cirmos cica haj... :|

A space nem akart kijönni a hívó szóra, én meg nem akartam kárt tenni benne, így a helyén maradt

Nagy a baj. Támadjon a fogkefe és a szappan!

Öblítés és száradás után. Ráfér még egy áttörölgetés a sorok közt. Minden egyes billentyű alapos mosást kapott a fogkefével és szappannal, így rendben lesznek. Kivettem a "gumipaplant" is, ő sem úszta meg szárazon.

Kupakok helyükre pattintva, úgyhogy kezdődhet a móka.

Fired up

Még tart az összerázódás a kicsikével, ennek fényében ezt a bejegyzést is együtt írjuk. Az első pár sor után éreztem, hogy ez bizony nem az a tipikus billentyűzet, amit azért vennék meg, mert jól néz ki és lehet vele villogni a haverok előtt. Nincs az a kényszeredett önbecsapás. Tudjátok, mikor saját magatokat akarjátok meggyőzni hogy jó vétel volt és azért is rámondjátok, hogy jó lesz játszani is ha már gémer... [link]
Olyannyira nem, hogy személyes véleményem jelenleg: ez a bill csak játszani jó. Hiába hajtom fel a lábakat, akkor sem áll elég meredeken gépeléshez és ezen nem segít a hiányzó csuklótámasz sem. Beszerzése folyamatban. Játékhoz viszont éppen ez jön jól, hiszen nem fog hátrafeszülni a csukló. A billentyűk elég nagy erőt igényelnek, érezni hogy bírni fogják a kiképzést még pár éven keresztül. Pár hónapja az adatlapon is figyelő SDM4800-at használom, azzal simán megy akár 125 WPM, de a G15-tel esélyem sincs erre - egyelőre. A Ctrl formája és helye is megszokást igényel. Talán 2-3 hét múlva írok egy updatet, meglátjuk akkor is G1-re nyomok-e még az escape helyett és G6+C másoláshoz. :))

Ide most csak egy apró helyzetjelentés kerül:

Mint kiderült a G15 kifejezetten játékos darab, függetlenül attól mennyi időt hagyunk a megszokására. Nekem x-1 nap után is kényelmetlen gépeléshez, még csuklótámasszal is. Készvégehatszáz.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.