2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Veletech 2015

Írta: | Kulcsszavak: Veletech

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A Veletech rendezvényen engem a telefonok érdekeltek, kihegyezve a félkövérrel kiemelt modellekre. Ezenkívül a játékok, XBOX, PS, dodzsem stb. hidegen hagytak. Ezért is tartom méltányos és megtisztelő ajánlatnak a prohardver részéről az ingyenes bejutás lehetőségét, köszönet érte. A helyszín tágas volt, a tömeg eloszlott (igaz, vasárnap ebéd mentem ki a cimborával), a klíma megfelelő, úgyhogy érdemes volt kellett venni a ruhatárat.

Kezdjük a számomra pehelysúlyú versenyzőkkel:
- Firefox OS:
Poénból mindig megnyomkodom, ám a debütálása óta olyan érzés kézben fogni, mint betonon korcsolyázni. Nem is értem a létjogosultságát.

- Doogee X5 Pro:
A napokban egy ismerős ismerősének kerestem 30 ezres Androidot, és szinte mindenki ezt ajánlotta, mint ár/érték arányban megfelelő jelöltet. Megnéztem magamnak, és valóban használható.

A bemelegítés után térjünk át a komolyabb eszközökre:
- Meizu M2 és M2 Note:
Főleg ez utóbbi érdekelt külsőre, hardveresen és szoftveresen egyaránt. Ár/érték arányban kiváló versenyző, a Flyme OS pedig nagyon egységes, jó színvilággal rendelkező, könnyen kezelhető és szemet gyönyörködtető felület. A stock Androidon kívül ez tetszik igazán. Figyelemmel kísérem az android főverzió frissítésének menetét a gyártónál, ugyanis a jövőben lehet, hogy egy felsőkategóriás Meizu lesz versenyeztetve a OnePlus Three-vel szemben (bízom benne, hogy lesz Three).
Ezt is az eustock.hu standján próbáltam ki, ahogyan az előbbi Doogee-t is. Az oldalról csak jót hallottam a OnePlus One topicjában, többen is tőlük vették a vasat. Ha kicsivel több említést kapnak ott, akkor talán én is a vásároljuk lettem volna (amúgy nem ismertem őket).

- Honor 7:
Volt Honor 6-om 2 hétig, és remek vas. A Honor 7 is az, kellemes külsőleg és szoftveresen egyaránt.

- LG G4, G Flex 2:
A G4 szép (használtam G2-őt 1 hónapig), a G Flex 2 viszont nagyon ronda. Ám ezúton is köszönet az LG-s srácnak, amiért megkarcolta a kedvemért a hátlapot. Kb. 2 perc után valóban látható volt a gyógyulás. Amikor kiscserkész koromban elkezdtem borotválkozni, jól jött volna ha a bőröm is ugyanígy gyógyul be. :D

- Lumia (vagy Microsoft?) 950 XL:
Először is szégyen, hogy csak demó telefonok vannak kirakva. A srác viszont átadta a nála lévő telóját, amit meg lehetett nyomkodni. Jó kis készülék, de a Google appok hiányában nekem használhatatlan lenne. Az egyik haver éppen vett egyet magának (januárban kapja meg hozzá a Continuum Display Dickot), így erről tervezek majd egy rövidebb bejegyzést a logouton, a tapasztalait leírva.

- Samsung Galaxy S6 Edge és a Plus:
Gyönyörű! Ahogy kézbe fogtam, legszivesebben egyből az oltár elé vezettem volna ezt a telefont. Komolyan, le a kalappal a Samsung előtt, mert ez nagyon szép készülék lett, ellentétben a korábbi műanyag vackokkal.

- Nexus 5X:
Kellemes készülék, és valóban villámgyors az ujjlenyomat olvasója. Elég hülye helyen volt ráillesztve a lopásgátló, ám ennek ellenére mégis simán felismerte az ujjlenyomatat, és szemvillanásnyi idő alatt feloldotta a kijelzőt. Természetesen utána kitöröltem a kódot és az ujjlenyomatomat belőle. Szerintem ezt a készüléket tavaly kellett volna bemutatni a Nexus 6 helyett. Idén akkor lenne létjogosultsága, ha a Nexus 6P-ben 4 GB, míg ebben az 5X-ben 3 GB RAM lenne.

- Huawei Watch:
Szép, jó, kellemes. A hosstess lány pedig mindent megmutatott rajta saját magától, amit csak lehetett, remekül demózta az órát. Minden elismerésem, hogy a második nap vége felé is ilyen segítőkész volt. :R

Most pedig következzenek a dobogós helyezettek, akik méltán foglalták el a helyüket itt:
- Samsung Galaxy Gear 2 (no.3):
Ha okosórám lenne, akkor ilyet szeretnék. Számomra ez a legjobban és legkönnyebben kezelhető, nem akad, remek a menüje, hardveresen is tetszik, és a forgatással nagyon jó dolog lépkedni a menüjében. Fantasztikus alkotás. :C

- Huawei Mate S (no.2):
Habár a többi Huawei telefont is megnéztem, de csak ez fogott meg igazán a Nexus 6P-n kívül. Az ujjlenyomat olvasó itt is nagyon gyorsan működött. A havernak viszont már nem tudtam megmutatni, mert egy próba után a telefon törölte az ujjlenyomat zárat. Nem tudom, hogy ez direkt volt-e így, vagy szoftveres hiba, mindenesetre kitörölte az ujjlenyomatot és a képernyőzárat is, úgyhogy ezzel már nem kellett bajlódnom. Az anyaghasználata és a hardver is rendben van, a felület színvilága és betűtípusa pedig sokkal jobban olvasható számomra, mint a Honor modellek esetén.

- Nexus 6P (no.1):
2,5 év Nexus 4 használat után egyértelmű, hogy nagyon kedvelem a 6P-t. A tavalyi Nexus 6-ot nem tudom hová tenni, mivel szerintem az egy későn, kapkodva és kényszerből kiadott modell volt. Szerencsére idén mindezt helyretették a 6P-vel. Kívülről és belülről egyaránt tetszik, a stock Android pedig a legjobban használható felület számomra. Igaz, hogy most a Cyanogen OS alatt van pár plusz funkcióm a OnePlus One-on, de ezt leszámítva ez is stocknak mondható. A 6P nálam az idei legjobb készülék díját nyerte el.

A hosstess lányok közül az eustock standján lévő lány, a Honornál álló lánykák és a Huawei-es hölgyek voltak versenyben. Az első helyezett díját a Huawei standján a legrövidebb szoknyában, a legszebb arcú hölgy nyerte, mivel ezek mellé kellemes kisugárzás társult. :)

Hozzászólások

(#1) dlaj


dlaj
őstag

Köszi a beszámolót! :R
Sajnos nem budapesti lévén nem egyszerű nekem oda eljutnom.
Azért pár fényképet mellékelhettél volna. (A hosstess lányokról. :) )

(#2) petipetya válasza dlaj (#1) üzenetére


petipetya
nagyúr

Lesz majd, amint a cimbora feltöltötte és megosztotta a fotóit. Türelmedet kérem. :)

"nincs rá lezsóidő"

(#3) dlaj válasza petipetya (#2) üzenetére


dlaj
őstag

OK, ráérek.

(#4) Zsiráfapu


Zsiráfapu
csendes tag

Én működő Lumiákat láttam. Ráadásul a 950-es egy bazinagy TV- re volt kikötve.

Not trying, is lost by default.

(#5) Joccc07 válasza Zsiráfapu (#4) üzenetére


Joccc07
addikt

Köszi a beszámolót!

Mentem volna én is csak elfelejtettem! :(((

>Gar taldin ni jaonyc; gar sa buir, ori’wadaasla<

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.