2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

CES 2014

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

CES, IFA és MWC: ezeket a rendezvényeket mindig élénk figyelemmel követem a neten és YouTube-on, így történt ez most is. Az alábbi kis szösszenetben csak azokat a termékeket szeretném bemutatni nektek, amelyek valamilyen módon megtetszettek az idei CES-ről.

Brick: a bunkófon

A kép magáért beszél, ez bizony egy igazi bunkófon. :D Morton Fizzback használt hasonlót a Denverben anno.

---ooo---ooo---ooo---

Sony Xperia Z1 Compact:

Sony telefon IPS (ismétlem ípées) kijelzővel! Gratulálok hozzá, csak így tovább, remélem ezentúl ezt a kijelző típust használják majd. :C

---ooo---ooo---ooo---

Huawei Ascend Mate 2 4G: Góliát

Nagyon tetszik a vas, de főleg egy dolog fogott meg ebben a készülékben: a 4050 mAh-es aksi. Érdekes módon képes más eszközöket is feltölteni - ennek gyakorlati hasznát egy párszáz mAh-es bluetooth-os tartozék (füles, óra stb.) feltöltésében látom, ha nem vagyunk konnektor közelben. Egyébként pedig remélem, hogy 2014-ben végre csak nagyobb kapacitású aksikat raknak majd a telefonokba. Akár azon az áron is, hogy nem egy összefüggő, hanem több darabból álló telepet tesznek a készülékházba, melynek nem lehet eltávolítani a hátlapját.

---ooo---ooo---ooo---

Intel Smart: mágneses rezonancia elvén működő töltő

Ez a vezeték nélküli töltők egy új generációja, amely egyenlőre számomra ismeretlen módon működik.Ha nem melegszik annyira, mint egy mostani QI töltő, és nagyobb hatásfokkal működik, akkor nálam nyerő.

---ooo---ooo---ooo---

Pebble Steel okosóra:

Fém burkolatú okosóra, melyet fém vagy bőrszíjjal is lehet választani. Ahogy megláttam, egyből beleszerettem. Elegáns, letisztult, modern, szexi. Egyszóval: kell. Három szóval: kell, kell, kell!

---ooo---ooo---ooo---

Samsung: Magazine UI a TabPro és NotePro tableteken

Hatalmas előrelépés az eddigi felületekhez képest. Szerintem elég innovatív, és ha a Microsoft hasonló kinézetű rendszerét meg lehet tanulni, akkor ezt is. Nekem minden tetszik benne, mivel kedvelem az újdonságokat. Érdemes megnézni róla egy videót is:

---ooo---ooo---ooo---

Google Glass:

Ez az a termék, amelyet az egész világon ismernek, de még csak egy szűk fejlesztői csoport próbálhatta ki élesben, több hónapon keresztül. Érdekesnek tartom, de félek, hogy először a hadiiparban fogják kamatoztatni a tudását. Vártam, hogy a CES-en végre elérhetővé teszik az emberek számára, de úgy látszik, hogy erre még várni kell.

---ooo---ooo---ooo---

iOptik az Innovega nevű cégtől: okos kontaktlencse

A leírás szerint a lencse feljavítja a szem fókuszálási képességeit, ezáltal a viselője közelre és távolra is jobban lát. Hirtelen két felhasználási terület jutott az eszembe:

- mesterlövészek a katonaságban
- gyémántcsiszolók, órások és mindenkimás, aki nagyon apró dolgokat javít

Kifejlesztettek hozzá egy szemüveget is, melynek a lencséje kivetítőként üzemel egy Androidos felülethez.
Kérdés, hogy ilyenkor mit NEM lát az ember a külvilágból?

---ooo---ooo---ooo---

Luci nevű napelemes lámpa az MPowerd nevű cégtől:

Ez egy felfújható napelemes lámpa, amely állítólag 12 óráig képes világítani, miután feltöltődött. Nagyon bejön, szívem szerint a lakásban is kipróbálnám. Emellett ha tényleg 80 lumen fényerősséggel világít, akkor a kertesházaknál csak ki kell akasztani a sufni ajtajára (vízálló?), és megvan a világítás a nyári estéken.

---ooo---ooo---ooo---

Intel: SD-kártya méretű számítógép

Ez egy teljes értékű számítógép, melyben van beépített bluetooth és wifi is. Engem ez abból a szempontból érdekel, hogy vajon be lehet-e helyezni egy mai okostelefonba/tabletbe?

---ooo---ooo---ooo---

Parrot mini drón:

Jól jöhet, ha éppen elfogyott a vécépapír...:) Viccet félretéve imádom ezeket a repülő ketyeréket. Na de ki nem?

---ooo---ooo---ooo---

Beam Remote Presence a Suitable Technologies nevű cégtől:

Csak érdekességképpen mutatom be ezt a robotot, mivel Erica Griffin is találkozott egy ilyennel a CES-en. Elég viccesen néz ki, az Agymenőkben láttam egy ilyet, amikor Sheldon nem mozdult ki otthonról. :)

Itt van a robot (ennél jobb szót nem tudok rá mondani) működés közben

Itt pedig láthatjuk, hogy mindegyik robotot egy csinos szőke nő irányítja - vagy mégsem?

Elég érdekes lenne, ha ennek segítségével egy főnök a cég összes telephelyét bejárná és osztogatná a parancsokat. Ebben az esetben elegendő hátulról egy fekete szemeteszsákot húzni a robot fejére és meg van oldva a dolog. :P

---ooo---ooo---ooo---

Kolibree: okos fogkefe

Személy szerint csípem az ilyen kütyüket és szívesen használnám, mert ekkor nem kellene tudatosan arra figyelni, hogy elég ideig mossam a fogamat. A gyerekeket viszont ez sem fogja megtanítani a helyes fogmosásra, hiszen simán átverhető a mozdulatok imitálásával. :) Úgyhogy ez még mindig a szülők dolga (lenne).

Egyébként örömmel venném azt a technológiát elérhető áron, amellyel reggel ébredés után csak egy start gombot kellene nyomnom a telefonon az ágyban fekve, és ezáltal a konyhában lefőne a kávé.

---ooo---ooo---ooo---

Aura a Withings nevű cégtől: okos alvás?

Erről annyit érdemes tudni, hogy különféle szenzorokkal monitorozza a testi funkciókat (pl. szívverés), a zajokat és a mozgást, szóval sok mindent. Azt írják, hogy ez a ketyere segíti az alvást. Szerintem ez nem igaz, mert akinek gondja van vele, azt nem ez fogja meggyógyítani (testileg vagy lelkileg)... Viszont a szenzorainak köszönhetően nagyon jó kis riasztó válna belőle a kis szürkék ellen. :) Ez még senkinek sem jutott eszébe?

---ooo---ooo---ooo---

Sen.se Mother: bébicsősz az egész családnak

Elnézést, olyan nagy a hasonlóság, hogy rossz képet linkeltem be. :) Íme a Mother:

Azokat a kis szenzorokat az egész lakásban el lehet helyezni (gondolom kapható lesz hozzá pluszban, ha nem lenne elég a csomagolásban lévő). Innentől kezdve minden jelet továbbítanak a központi babának, aki feldolgozza azokat. Az eredményt pedig kiértékelhetjük a gépen, vagy ami még jobb lenne, okostelefonon is. Rengeteg mindenre jó, egy magyar nyelvű cikkben le is van írva: [link]

Nekem ez a kütyü tetszik a legjobban az idei CES-ről. Nektek?

Köszönöm a figyelmet. :R

---ooo---ooo---ooo---

Hozzászólások

(#1) petipetya


petipetya
nagyúr

:)

"nincs rá lezsóidő"

(#2) S e t h válasza petipetya (#1) üzenetére


S e t h
nagyúr

Csak ezt a szexi jelzőt tudnám feledni az okos karóránál.:-)
Én aki nem követtem a rendezvényt, innen remek kis összefoglalót kaptam, köszi.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#3) petipetya válasza S e t h (#2) üzenetére


petipetya
nagyúr

Miért, y-nal írják? Költői kérdés volt. :)

Köszi. :R

"nincs rá lezsóidő"

(#4) banhammer


banhammer
veterán

Szerintem egy a baj ezzel az okospárnával vagy mivel, hogy csak akkor lehet jól beállítani ha egyedül alszol az ágyban.
Ha a más is van az ágyban akkor az belezavar a mérésekbe.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#5) petipetya válasza banhammer (#4) üzenetére


petipetya
nagyúr

Az igaz. Pedig egyébként nagyobb piaca lenne a páros dolgoknak, legalábbis szerintem.

"nincs rá lezsóidő"

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.