2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Intel® Centrino® Advanced-N 6235

Írta: | Kulcsszavak: intel . wifi . 6235 . 6205

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Akinek Intel® Centrino® Advanced-N 6235 WiFi kártya van a gépében, az dobhatja ki is nyugodtan.

2170p géppel küzdöttem és még küzdök is, de ilyen hulladék kártyát még nem láttam, nem tudom, ki szaladt még ilyenbe bele, de gyakorlatilag az összes driver rossz, vagy mondjuk a kártya maga. Intel fórumok is tele vannak mindenféle gonddal, legyen szó bármilyen gépről.

Kicseréltem egy 6205-ösre (így nincs BT, de, na), ezzel már jobb a helyzet, legalább csatlakozni bír rendesen, még, ha a teljesítménye nem is az igazi, de itt már simán bejátszhat maga a gép az antennáival.

Intel® Centrino® Advanced-N 6235 WiFi kártya eladó :DDD

Hozzászólások

(#1) Silεncε


Silεncε
őstag

6205 van a laptopomban (X230), teljesen jól működik. Wifin keresztül az 500/20-as netnél hoz 80/20at, ráadásul a jel is elég erős (ott, ahol a telefonom már alig látja a wifit, még mindig 2-3 körül van a lapos). Lehet, hogy az antennát is meg kéne nézni abban a gépben

(#2) quailstorm


quailstorm
nagyúr

Ismerős, hogy mennyit kapott emiatt a laptopom... Win8-al érkezett, 8.1-re frissítettem, bármivel próbáltam rossz volt. Talán a Win7 driverrel volt néha használható.
Ellenben Win10 alatt a Microsoftos driverrel tökéletes, soha semmi gondom nem volt, se a BT nem szállt el, se az altatás nem borította fel, megy ahogy kell neki, be se szereltem amit vettem helyette.

Ha te már W10-et használsz és úgy is rossz, akkor passz :DDD

(#3) dragon1993


dragon1993
őstag

Nekem is valami intel fos van, inkább vettem egy sticket.

(#4) Peter Kiss válasza dragon1993 (#3) üzenetére


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

Intel önmagában jó lenne, a 6205-nek sincs végül is semmi baja, de a 6235 az híg gyíkfosch, az biztos.

---

Antennák szerintem rendben vannak a gépben, max. gyengék önmaguknál fogva, vagy az elhelyezésük miatt, de egyiken se nagyon lehet segíteni. Router mellett viszi rendesen a 6205-össel, bár driverekkel még talán itt is lehetne játszani.

--

Még azt nem tudom, hogy a routeremben van-e tartalék (TP-Link 3600-as 2 db 5 decibeles antennával; nem tudom, a gyári firmware kihajt-e belőle mindent vagy sem.)
Mert egyébként érdekes jelenség, hogy az upload megy mondjuk 6-7 Mbit/s-kel, miközben a download 1-2 körül megáll, mikor mérem speedtest.net-tel.

[ Szerkesztve ]

(#5) jbush


jbush
tag

Üdv!

Az a kártya szerintem szimplán hibás. Nálam van használatban több 6235 is, nem egyet építettem már be QCA és Broadcom helyett is, de egyikkel sem jártam még így.

(#6) quailstorm válasza jbush (#5) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Tele van a net is ugyanilyen panaszokkal, szóval nem hinném. Nekem is csak a W10 oldotta meg véletlen, 8.1 alatt bármit csináltam, akkor se ment.

(#7) Peter Kiss válasza jbush (#5) üzenetére


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

Nekem is megfordult ez a fejemben, csak épp túl sok problémát találni ezzel az adapterrel kapcsolatban, csak 2 példa az Intel fúrumáról:

Sporadic but recurring connection dropouts on an Intel 6235 wireless adapter
[Info required please read!] Advanced Centrino N 6235 Problems/Issues.

(#8) Peter Kiss válasza quailstorm (#6) üzenetére


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

Windows 8/8.1 is vicces volt anno ezzel az adapterrel, netes források szerint volt olyan driver verzió, amivel ment, de az meg csak valami kiadás előtti Windows verzióban volt meg. :DDD :W

(#9) jbush válasza quailstorm (#6) üzenetére


jbush
tag

...és #7:
Lehetséges. Az előbb összeszámoltam, kereken tíz olyan gépem van perpill, amelyben 6235-ös kártya van, és egyikkel sem futottam bele semmilyen gondba. Az is igaz azonban, hogy mindegyiken 7 van.

(#10) Rimuru


Rimuru
veterán

Ugy latom nagyon Windowsos driver a tema, mondom Linuxos tapasztalatokat:

2013-tol 2016-ig tokeletesen mukodott Arch Linux alatt, utana volt egy frissites ami elohozta az emlitett hibat.
dmesg kimenet a hibarol:
iwlwifi 0000:14:00.0: Microcode SW error detected
Ez meg lehetett oldani restarttal, vagy kernel modul ujra betoltesevel (iwlwifi)

2017-ben valtottam Gentoo-ra, a hiba itt is elojon, viszont nincs szuksegem kezi beavatozasra (kernel modul basztatas), megoldja maganak, szoval mondhtatni hogy jol mukodik, nem volt vele meg problemam hogy megszakad a net pl jatek kozben, stb.

Vigyázat, csalok!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.