2019. március 27., szerda

Gyorskeresés

Közösségi kert Szegeden

Írta: | Kulcsszavak: közösségi kert . chili

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

2014. október 8-án megnyílt Szeged 2. közösségi kertje, ezúttal Makkosház városrészen, ahol én is lakom.

A közösségi kertek legfőbb célja, hogy összehozza az embereket, mindamellett hasznosan, kertészkedéssel töltsék a szabadidejüket. Közösségi kertek már évek óta jól működnek több országban, itthon néhány éve Budapesten kezdett kibontakozni ez a kezdeményezés, ami idővel Szegedre is elért.

A makkosházi közösségi kertben 18 parcella áll jelenleg rendelkezésre (+1 bemutató parcella, amelyből ötleteket lehet meríteni, hogy mit is érdemes ültetni), amelyből egynek mostantól én is a művelője vagyok. Biztosan többen látták, esetleg követték, hogy idén elkezdtem írni egy chili blogot, az otthoni termesztés körülményeiről. Fontos megjegyezni, hogy ezidáig csak 3 erkélyládában termesztettem (együttes felületük nem éri el az 1 négyzetmétert sem :D). Mostantól, és legfőképpen tavasztól már 8 négyzetméteren próbálok a legerősebb chilifajtákból minél szebb és bőségesebb termést kihozni.

A tavasz kezdetéig kivittem a kertbe a még megmaradt chili palántáimat, és elültettem őket. Ezek mellé még lett ültetve néhány tő fokhagyma is, ami várhatóan tavasszal majd kihajt.

Íme néhány kép:

A tervek szerint majd Carolina Reaper, Chocolate Habanero, Bhut Jolokia paprikák lesznek ültetve, valamint mellettük néhány tő Csodaparadicsom.
Remélem majd minden a kitűzött célok szerint alakul. Terveim szerint majd jövőre is szeretném az ideihez hasonlóan dokumentálni a növekedésüket.

Hozzászólások

(#1) pepe091


pepe091
(MODERÁTOR)

Nyílj meg. :)

(#2) blackrulz


blackrulz
(PH! nagyúr)

nekep pesterzsébeten volt idén egy ilyen kertben ágyásom, jól el tudtam lenni vele panelpatkány létemre:) jó közösségépítő is, meg kikapcsolódás is. mondjuk pont a nem túl távoli meló-home pozíció között volt félúton, úgyhogy útba esett jövet menet...

sok sikert hozzája, bár egy kicsit árnyékosnak tűnik a hely :D

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#3) pepe091 válasza blackrulz (#2) üzenetére


pepe091
(MODERÁTOR)

Nekem is szerencsém van ilyen szempontból, mert kb 300 m-re van a lakástól. :D Délután napos, főleg nyáron és tavasszal. :K

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.