2019. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Utazások 28.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

2004 tavaszán telefonos meghívást kaptam a Fejér megyei rendőrkapitányságra, némi mobiltelefonos adásvételes ügyeskedés miatt. Jól meglepődtem a meghívási technikán, de azonnal kapcsoltam, telefonszámot kértem az ipsétől ellenőrzési, majd visszahívási céllal - a mindenit, ez nem vicc. Na szerencsére nem lett nagy ügy belőle, tanúként mentem be, gyanúsítottként jöttem ki, ez szokványos... aztán nem lett említésre méltó folytatás.
Pár hónap múlva ismét hívás. Komoly hang, név szerint engem keres, Fejér megyei rk., valami mobilos ügy, meghallgatásra kéne menni, én azonnal lefőttem. Eldadogtam az addigiakat, miszerint ezen már túl vagyunk, az ügy lezárva, ez itt most hogy, mi, merre? És erre a túloldal ledöbbent, majd kitört belőle a kacaj - egy volt munkatársam tréfált meg. Nem is sejtette mennyire beletenyerelt a valóságba, utóbb egymás hasát fogtuk a röhögéstől amint a betojt állapotomra emlékeztünk.
Ennek köszönhetően azt hittem, hogy már rutinosan kezelem a telefonos tréfákat.
Pár hete hív valaki, vidáman, ezeréves ismerősként közli, "Zolikám, mennék a buszért ha lehet, elkészült már?" (Az érthetőség kedvéért: nem, nem Zoli vagyok) Mondom oké, de holnap lenne jobb. Erre levágott egy egész komoly monológot, hogy holnap merre kéne mennie meg mennyi mindent kellene csinálni. Nem mérges hangsúllyal, csak tényszerűen, hogy azért mégis jelezze, igazán javasolhatnék másik időpontot. Ekkor esett le, hogy ő nem megviccelni akar, hanem komolyan gondolja, és amikor szembesítettem a helyzettel, meg azzal hogy csak azért tartottam szóval mert azt hittem egy barátom ökörködik, rövid értetlenkedés után elköszönt. Ezúttal egészen más hangsúllyal.
Aki ma érdeklődött a busz iránt, már egész kultúráltan lett lerázva, nem kínoztam feleslegesen. A következőnek azonban számlaszámot fogok adni.

Ma megint tanultam valami fontosat: legyen nálad kiskanál ha szereted a tejberizst, mert az idióta kis pohárkából nem olyan vicces ám az alumínium zárófedéllel kilapátolni a csemegét. Ráadásul a finom csokiöntet az alján van, és olyan állagú hogy a kilapátoláshoz túlságosan folyékony, de a közvetlenül szájba döntéshez már nem eléggé. Szemetek!

Győr-Debrecen és vissza: 2x352km (11180ft)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.