2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

Változó idők

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hideg van, és fagyoskodom a Battyányi téren. Még 10 perc gondolom magamban, azt már féllábbal is kibírom. Addig is élvezem a gyönyörű kilátást, Európa legszebb parlament épületét, a fantasztikus hidakat, a Dunán megtörő, megcsillanó fényeket. Hallgatom ahogy az éjszakai járatok elsuhannak a hátam mögött, ahogy a hajók csapják a hullámokat. Egyszerűen élvezem minden egyes pillanatát az életnek.

De az idő csak tellik, és nem jön. A buszokat csak számolom, az órámra pedig már rá sem merek pillantani. Tudom hogy eljön. Vagyis inkább csak érzem.
Egyre kevésbé fedezem fel a szép dolgokat, egyre idegesebben szorítom a korlátot, és egyre inkább elkeseredek. Már egy órája itt kellene lennie… Miután hívom és nem elérhető szépen lassan tudomásul veszem, hogy ma már nem ér ide. És nagy valószínűséggel holnap sem.
Elindulok hazafelé, és csak nézegetek. Mit ér ez a gyönyörű kilátás egyedül? Mikor jön el újra az az idő, mikor minden egyes nap egy ajándék, mikor dobbanó szívvel kelek, mikor tudom, hogy valaki vár rám és hiányzom neki. Mert egy jó kapcsolatban minden nap ilyen, mégha olykor-olykor kisebb összezördülések is vannak.
Közben odaérek a megállóhoz, és az orrom előtt megy el a busz. Következőre fél órát kell fagyoskodnom. Régebben csak mosolyogtam ezen. Nem számított semmi. Egy rossz jegy, egy kisebb kudarc ugyan… Semmi nem tört le…

Viszont annak már egy éve, ennek ellenére tudom, hogy lesz még ilyen. Csak nem ma. Most egy merengős fél óra vár rám a hideg pesti éjszakában…

Hozzászólások

(#1) morhange


morhange
(kvázi-tag)

Ismerős az érzés.

(#2) Lenry


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog

"Miután hívom és nem elérhető szépen lassan tudomásul veszem, hogy ma már nem ér ide."

én ezek után már nem is akarnék találkozni vele

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#3) Csemike


Csemike
(lelkes újonc)

Fel a fejjel! ;)

Lesz ez még így se. :DDD

Amúgy jó kis írás, érzékletes. :)

Ha egy javítást megengedsz: Batthyány tér. :)

„A dolgok jó oldalát érdemes nézni, Cora kisasszony, igaz, nem mindig lehet tudni, hogy melyik a jó oldal. Nem nagyon feltűnő.”

(#4) paulsimon69 válasza Csemike (#3) üzenetére


paulsimon69
(újonc)

Köszi :) Hmm jogos a javítás :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.