2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Audio Video Trend & Hifi Show 2016

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tavaly ugyan kimaradt az írásos beszámoló - fontosabb volt a családi házunkba beköltözés - de idén ezt nem szeretném kihagyni. Ahogy az előző években, úgy idén is ellátogattam a 17. Audio Video Trend & Hifi Show-ra, és kollégáim révén idén mindkét napon fülelhettem a szobákban. Szubjektív véleményem a nyugalom megzavarására alkalmas! Kéretik ennek megfelelően saját koordináta rendszerbe áthelyezni...

Először az M szinten néztem körül topiktársaimmal és igyekszem a korábbi bejegyzésemhez hasonlóan az esemény honlapján feltűntetett felosztás szerint haladni a megtekintett, meghallgatottt szobákon. Én is fényképeztem, de nem igazán mutogatnám őket itt, ezért "kölcsönvenném" az AVX megfelelő fórumáról jgabesz képeit linkelve.

Lánchíd A - Audio-Technica
Az ELAC (gondolom) új dobozai + Audio Research elektronikával hajtva (link).
Két napon is meghallgattam, de úgy recsegett a bakelit, hogy nem értettem, hogy miért azzal demózták. Bőr lepirult volna orcámról, ha ezt nekem kellett volna csinálnom.
Méret alapján sokkal komolyabb hangot vártam. Ez kiállítói bénázás volt a javából.

Lánchíd B - Aymara Kft.
Bowers & Wilkins 802 D3 hangfalak + Classe Sigma 2200i integrált erősítő, laptopról JRiver szoftver Win10 alapokkal, táblagépről vezérelve (link).
Hááát, tisztán szólt, de már zavaróan bántó volt a magas "arcomba mászása". Volt elég tér, de semmi meglepő, vagy hűha érzés. Nem nagyon tartott ott semmi.

Margit A - Horn
A szokásos a forgalmazótól: Dali Epicon 8 pár szólt + Marantz PM10 erősítő és SA10 CD játszó, QED kábelezéssel (link).
Vasárnap füleltem csak meg, kellemes, lágy, de szintén semmi extra, vagy ami megfogott volna. Számomra túl halkan szólt, vagy a zene nem volt megfelelő a lánc képességeinek megmutatásához, de itt sem időztem sokáig.

Margit B - Hifi Station
HECO Direkt Dreiklang dobozok + nem tudom milyen csöves erősítő és egy szál lemezjátszó (link).
Ismét recsegett a bakelit mindenfelé és alaposan eltorzította a jelet. Nem tudom, hogy ezt a kiállítók nem hallották? Ebből a dobozból is többet néztem ki + a csöves erősítőből is, valószínűleg lett is volna benne valamennyi potenciál, de megint az az érzésem volt, hogy csak egy hevenyészve összerakott minimál szett lett kirakva és csak mutatóba lett bekötve az egész, nem demonstrációs célra. Nézelődtem tovább.

István - Audio Centrum
Szerencsére itt nem a korábbi évek Nordost kábeldemója fogadott, hanem egy pár Focal Scala V2 Utopia, Hegel H360 erősítő, Oppo 105D lejátszó, teljes Nordost kábelezés és IsoTek tápellátás (link).
A kirakott cuccokhoz képest kicsit csalódás volt a Scala előadása. A Focal-os hangfal körül szóló tér megvolt, de nem olyan definiált és holografikus, amire a Scala biztosan képes, csak nem ilyen hozzá méltatlan körítéssel. Volt szerencsém hallani profi kiszolgálással, ez közel sem volt hozzá. Ismét csak arra tudok tippelni, hogy ez a szokásos kiállítói szindróma (frissen összerakott lánc, nyers minden, sokszor bejáratatlanok a kábelek, nem megfelelő a párosítás, stb.)

View A - Audio Partner - Sennheiser
Ez a terem idén kimaradt.

View B - L'Auditeur
Bevallom, a L'Auditeurben eddig egyik éven sem kellett csalódnom, és így történt ez idén is!
Hozták a formájukat, a tavaly kiállított 2,3 milliós Sens+ doboz csak hallgatott, idén az "olcsósított" kistestvér érkezett bemutatásra alapkivitelben 950.000 kétharmadiai pengőért. A Sens+ manufaktúra immáron erősítőkkel is jelentkezett, melyet Audionet cd-vel és német Clear Audio lemezjátszóval egészítettek ki. Szombaton és vasárnap is meghallgattam a láncot és mindkét nap elismeréssel bólogattam a zene ritmusára, mert a házigazda nagyon jó érzékkel játszotta a lemezlovas szerepét és jobbnál jobb felvételeket rakott be egymás után egyszer CD-t, egyszer hanglemezt használva.
Pár saját képet mégis beraknék:

És a legmeglepőbb: (az ott egy HiVox AlcesOne?)

A földszintre lementünk kicsit, hogy az Extreme Audio se maradjon ki.

Béla A
Jamo C-109 álló dobozok Musical Fidelity CD és erősítő párossal, valamint egy Yamaha WXA-50 csak MusicCast demonstrációs célra, azaz itt csak wifis műsorforrásnak használták. Egész kellemes hang, eddig nem igazán érdekelt a Jamo, de úgy tűnik az új széria mégis jól sikerült. Meglepett a hang egységessége, itt talán sikerült megfelelő párost kiállítani és megszólaltatni. Vezeték nélküli forrásból digitálisabb ízű volt a zene a CD-hez képest, de még így is fogyasztható állapotban maradt.

Béla B
Triangle Quartet dobozok és elnézést, de nem sikerült sehogy sem feljegyeznem/lefényképeznem, hogy mi hajtotta.
Kellemes, analógos hang, ahogy ezt a Pointe bemutatóján már hallottam. Ez még szombaton délelőtt volt, csak rövid ideig volt időm hallgatni, mert még az emelet is váratott magára és a moziba még nem is sikerült bejutnunk.

Árpád - AV Max
Az M szinten és az egész kiállításon is idén csak ez az egyetlen igazi mozi volt "kiállítva" (Szepi szipi-szupi szobája). Ugyan meg lehetett nézni, hogy mire képes a Sony VPL-VW5000ES projektor a natív 4K felbontásával, fix keretes Screenline Amleto vászonnal, Phonar Veritas 5.0 szettel, SVS SB-13Ultra mélynyomóval, Denon X6300 11.2 csatornás (Atmos, DTS-X képes) erősítővel (ás talán Panasonic UHD bluray lejátszóval), de a hangbéli varázslat és a 4K felbontás adta előny elmaradt.
A kép egy jobb FullHD vetítővel versenyezhetett maximum. A látottak alapján én biztos nem neveznék be a 4K versenybe. A hangzás eléggé gyatra volt. A mélynyomó megtette a magáét, igyekezett szétszedni a szobát és a burkoló lapokat szépen rezegtette. A Phonar-ok szerintem nem éppen Denonhoz lettek kitalálva, vagy éppen az installációs kábel nem volt jó hozzájuk. Végeredményül egy felül erősen lecsapott hangot kaptunk széteső, zavaros térérzettel.

Az M szinten kb. végig is értünk, az Asus Experience roomban kiállított dolgok (notebookok, netbookok, tabletek, gémer gépek, VR-demó) nem igazán mozgattak meg. Nézzük mi maradt még a földszinten.

Corso A
Itt az EISA díjas kiállítás volt látható, az LG új OLED TV-je tetszett, bár valószínűleg "bemutató" módban működhetett, mert elég harsány színei voltak, a feketét azért odatette.

Corso B - Music Tools/Hunnia Records
A hatalmas teremben a monumentális festmények mellett is elveszett a pár Hartbeth Super HL5plus hangfalpár nem tudom mivel hajtva (link).
Vasárnap tudtam csak meghallgatni, akkor sikerült egy szám után az első sorba középre ülni és egy Frank Sinatra CD került elő, ami teszett, tényleg nagyon jó teret és hangulatot varázsolt a szobába, de csak a két doboz közé, szerintem kellett volna még variálni az elhelyezéssel, hogy igazán jól szóljon, meg megint számomra eég halkan szólt. Mindezek ellenére tetszett, amit hallottam, szívesen meghallgattam volna még más anyagokkal is, hogy ne egy felvétel alapján mondjak véleményt, de erre sajnos nem volt időm, várt az emelet.

101 - Pixel Kereskedőház
Pixelék úgy gondolták, hogy elég egy Audioengine HD6 pár és kész is a ZENE. Hát nem. Számomra nem sokban mutattak többet a tuningolt Geniusaimtól. Talán jobban jártak volna, ha valami komolyabb elektronikát kötnek eléjük, pl. házon belül az iFi iDSD Nano-t, mondjuk egy harapott almás gépről hajtva.

102 - Audio Centrum
Trenner & Friedl Pharoah dobozok, Aqua Aqoustic La Diva CD futómű és Formula DAC, Crayon Audio AMP-150 erősítő, Auralic Aries digitális futómű, Sbooster tuning táppal, Nordost kábelezéssel, IsoTek tápolással (link).
Nem volt rossz, de nem is maradtam sokáig itt. enyhe tér, kellemes, meleg hang, alig hangerő.
Már lassan gyanakszom, hogy az én hallásommal van valami baj. (Itthon 78-80 dB hangerőn szeretem kergetni a Focal 906-osaimat. :)) )

103 - Bizsók Manufaktúra
Ebben a kis szobában az L1 állványos dobozukat és a K1 álló hangfalukat tudtam a két nap meghallgatni (link). Kellemes meglepetés, innovatív gondolkodás és megvalósítás. Egész élethű, gyors és zenei volt a megszólalás a nagy és a kis dobozok esetében is, melyeken legtöbbször nagyzenekari műveket szólaltattak meg laptopról, USB kimeneten. A kicsik bőven elégséges mélytartományt tudtak lesugározni a helyiséghez képest, max. az árukkal nem lennék kibékülve.
A kérdésemre, hogy a Foobar2000 alatt milyen OP rendszer van és hogy használnak-e optimalizációt csak tágra nyitott pupillákkal tudtak "válaszolni". Ezek után úgy fogalmaznék, hogy van még fejlődési potenciál a rendszerükben. :)

104 - Muzixx Group
Ebben a szobában egy pár GGMM M3 próbált megszólalni, de a sok környező WiFi hálózat zavaró hatása miatt amikor beültem, akkor épp újra összehangolták a két dobozt. Miután Oscar Peterson fordítva kezdett el zenélni, akkor elkezdtem kifelé venni az irányt. :)
Amúgy a fizikai korlátait nem tudta levetkőzni a két doboz, magasakban még próbáltak egységes teret teremteni, de a mélytartomány teteje forszírozott volt a többi alul már elsikkadt, így csak egyszerű megoldásokat keresőknek lehet jó vétel.

107 - Zebraudio
Viva Audio csöves erősítő + Contrast Audio Black Moon dobozok szóltak meglepően jó közepekkel és testes mélyekkel (link). Nekem tetszett. A közepek direktsége sajnos a tér rovására ment szerintem, bár lehet megint csak a Focal-okhoz szokott fülem csapott be.

108-110 - Analog Voice/Audio Note
Szokás szerint két szobában kétféle lánc, szerencsére már fiatalabb demózó emberekkel, ezáltal változatosabb stílusokkal (link). Van ami jól ált a Note láncnak, más meg nem. Lehet, hogy a korral jár, de néha már-már kezdem értékelni a hangjukat. Olyan ötvenplusszos nyugodt, beletörődött jelleg, akinek már nem tudunk újat mondani - szerinte. Elnézést, ha ez valakinek rosszul esik, tisztelet a kivételnek. Én a magam 34 évével nem ezt az öreguras hangot keresem.

109 - Human Audio
A kiállítás előtt már olvastam az AV Trend hírei között, hogy a svájci Bönicke Audio dobozaival fognak demózni (link). Kíváncsi voltam nagyon, hogy mit tudnak mutatni ezek a parányok.
Szomabton és vasárnap is megfüleltem a láncukat, vasárnap volt szerencsém hallgatni egymás után ugyan azzal a zenével (Pink Floyd - The Wall) a kicsit és a nagyot szólni. Trükkös mindkét dobozka a hátrafelé sugárzó magassal és az előre sugárzó szélessávúval és az oldalra sugárzó méllyel. De a fizikát ezek a dobozok sem tudják átlépni, megkerülni, akármennyire is tekervényes a tömör fából CNC-zett belsejük. A mélyek felsőbb tartománya még megvolt, de utána semmi alja. PC mellé, asztalra még el tudnám a kicsiket képzelni, csak egy nagyságrenddel kisebb összegért. A kiállítónak pedig üzenem, hogy nem ártana, ha aki kezeli a műsorforrást, az valamennyire értsen is legközelebb hozzá. Lehet a tablet nagyon új, de azért nem ördöngősség, főleg ha gyakorolnak egy kicsit vele a show előtt.

111 - Impressivia Kft.
KRAudio Acoustic hatalmas csöves erősítő, RDacoustic Evolution dobozokból kapásból kettő, asztalos remekműnek is beillő diffúzor volt bezsúfolva a szobába (link).
Itt olyan sokan voltak folyamatosan, hogy sajnos nem tudtam normálisan leülni megfülelni ezt a láncot, pedig kíváncsi lettem volna rá.

112 - Music Tools/Dynaudio
Dynaudio Contour 20 állványos dobozok, Plinius elektronikák és egy kis PS Audio táplálás (link).
Kellett is a Dynoknak a hajtás, szombaton még szerény hangerőn ment csak, vasárnapra már tolták neki és jobban is szólt. Kellemes hang, de nekem hasonló érzés volt, mint az Audio Note. Lenyugodott, meglett férfias hang, nyers erő, határozottság, és lendület. A többi nem számít annyira.

117 - Audio Hungary
Qualiton csöves erősítők, lemezjátszó és Qualiton dobozok (link). Hát, amikor be tudtam ülni szombaton, akkor borzalmasan szólt a fekete lemez. a két doboz hangja nem ért össze, amúgy talán jó lett volna, ha nem sietek, akkor talán CD-vel jobb lehett volna a hangja, de valamiért a lemez annyira elviselhetetlenül rosszult szólt, hogy inkább tovább álltam a szobából.

A többi szobában csak futólag néztem be, ha egyáltalán volt kedvem bemenni, egyáltalán szólt valami. Összességében még nem vagyok csalódott, de ha így folytatódik, akkor kénytelen leszek kihagyni ezeket a kiállításokat, mert kezd kicsit elegem lenni a szervezésből és a fejetlenségből.
Minden tiszteletem a kiállítóknak, hogy vállalják ezt a pár napos szívást, nyűgöt és stresszt, ami a ki- és bepakolással jár, de több esetben érezhető volt, hogy nem összeillő, nem összejáratott láncot hoztak ki, csak azért, hogy megmutathassák a legújabb portékájukat. Szerintem sokkal ésszerűbb lenne, nem high end-nek titulált újdonságokat bemutatni, hanem emberközelibb, elérhetőbb árú újdonságokkal szórakoztatni a közönséget. De ez csak az én véleményem.
Remélem sikerült idén is az én szemüvegemmel kis ízelítőt nyújtani a kiállításról. További jó zenehallgatást!

Hozzászólások

(#1) Norbi 72


Norbi 72
veterán

Ezt jól összefoglaltad. :K

+ még a bejutás a jobb szobákba,első sort megcsípni...nem tudom,mi lesz jövőre..

(#2) Lacielvtárs


Lacielvtárs
nagyúr

gratula :R
egyszer nekem is illene elmennem már egy ilyen show-ra.
legalább megismerném a Tanácsadóim :C

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#3) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Akartam menni, de olyan dög voltam a hétvégén, hogy inkább nem csináltam semmit se. :DDD

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#4) #71562240


#71562240
törölt tag

Köszi a beszámolót!

(#5) #09634560 válasza Norbi 72 (#1) üzenetére


#09634560
törölt tag

Köszi a beszámolót, rendkivűl tárgyilagos és öszinte.. épp ezért negyon jó! Remélem jövőre eljutok.

(#6) Thunder78


Thunder78
senior tag

A Triangle dobozokat Musical Fidelity M8 elő és végfokok szolgálták ki ;)

''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''

(#7) Patice válasza Thunder78 (#6) üzenetére


Patice
nagyúr

:R Köszi!

És köszönöm mindenkinek a véleményeket, kiegészítéseket és hogy elolvastátok.
Magamnak is jó emlékeztetők, hogy előző éven mik voltak, miket láttam, hallottam.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.