2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

19. HiFi Show 2018

Írta: | Kulcsszavak: hifi . show . 2018 . patice

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ismét eltelt egy év, ismét HiFi Show, de most nem a Marriottban, hanem újra a WestEnd Hiltonban volt. Muzsikpeti kollégával vágtunk neki vasárnap a hallgatózásnak, kíváncsiak voltunk, hogy idén ki mit mer kihozni. ;]

A beszámolóm nem lesz annyira részletes, mert idén sincs túl sok időm írogatni, ugyanis nemrég megszületett a harmadik fiam is és még folyamatban van a családi házunkban az egyik szoba saját kezű felújítása, azaz van teendőm bőven. Az itthoni hifi is jelenleg dobozban pihen már lassan két hónapja, mert persze sosem annyi idő egy felújítás, mint ahogy az ember tervezi. Mindig közbejön valami, amire nem számít az ember.

Naszóval elöször pár (képernyő)kép, hogy kik is voltak jelen idén:

Az első linken remélhetőleg egy darabig még elérhető lesz a kiállítók.

Képeket nem csináltam, de a szomszéd fórumban láthattok sokat és olvashattok részletesebb beszámolókat egy-egy szobáról.

Az M szinten kezdtünk nem sokkal 10 után, ahogy hallom mákunk volt, mert így bejutottunk simán minden szobába, mert ahogy olvastam máshol néha sorban álltak egyes szobákhoz, pl. a Badacsony teremhez, ahol a Focal újdonságai voltak kiállítva.

Szóval az első megálló a Somló terem / Home Movie Kft. volt. Ismerős arcok, mert itt laknak a kerületünkben. :) Emotiva és SVS elektronikák és hangfalak mindenütt. Épp AirMotiv állódobozok szóltak elég hangosan, de nem túl jó minőségben. Nem az a leülős fajta hangzás volt. Inkább az új aktív SVS hangfalak voltak promózva.

Szekszárd terem / Neon Multimédia - csak a szokásos, sok Synology NAS, Dune és HiMedia médialejátszók, egyebek. Nem volt mit hallgatni.

Sárospatak terem / Muzix Group fejhallgatókat, fülhallgatókat és hordozható lejátszókat hozott el, ezekre nem voltam kíváncsi, nem hallgattam meg egyiket sem.

Szerencs terem /Djabe - sok sok vinyl, CD, DVD, Audio Blu-ray és egy testes lánc a szoba elejében. Sajnos nem igazán lehetett mit fülelni, mert a szomszédos kiállítók csak egy vékony paravánnal voltak elválasztva és minden áthallatszott. Szerintem többre is képes lett volna az a lánc, de nekem nagyon úgy tűnt, hogy rezonált a közép mindenütt. Nem tetszett.

Badacsony terem / Horn Distribution Kft. - A "Focal terem" + Naim elektronikák, meg egy Marantz lemezjátszó is felfért a középen lévő állvány tetejére. Háát, reggelire egy kis Csajkovszkij - 1812 Nyitány elég torzan szólt a végére, ámbár jó volt a tér amíg nem kezdett el torzítani a forrás. Csak az ott lévő megbízott emberkét tudom hibáztatni, az utána betett CD sem szólt valami meggyőzően. A Kanta-ra kíváncsi lettem volna, de állítólag az egyik doboz magasa kiment, így csak látványelem volt a szobában. Az Evo Utopiák gyönyörűek voltak, a kiszolgálás nem. Otthon jobb hangom van. :))

Eger terem / Horn Distribution Kft. - A "Dali" szoba. Nem volt rossz az új Callisto, de áráért nem nyűgözött le. A passzív dobozokra váltva pedig rezonált a mély és élvezhetetlen lett a hang. Léptünk tovább a szomszédba.

Villány terem / AV Galaxis - Martin Logan sztatikusok, Lumin zenelejátszó, (nem kicsi) Solution elektronika mögé rakva. Korrekt hang, több millióból már lehet zenét csinálni. :) Egyik legjobban sikerült összeállítás/szoba idén. Ez az elektronika kellett volna a Focal Evo Utopiák elé szerintünk.

Tokaj B - Monok terem / Basys Kft. - Nem sok minden fogott meg itt, csak körbenéztem.

Tokaj B - Tarcal terem / AV-Land Kft. - A Technics nagy visszatérése. Csak épp egyik sem szólt. Mellettük ott voltak a GoldenEar hangfalak és amcsi elektronikák, de itt sem lehetett igazán leülni zenét hallgatni, csak nézelődni.

Tokaj A - Mád terem / Audio Centrum - Auralic, Unison Research elektronikák, Pro-Ject és IsoTek újdonságok, Fyne Audio és Marshall termékek. Bemutató csak, nem hallgatóztunk.

Tokaj A - Tolcsva terem / Acoustic Center - Pyalon Audio dobozok és Ypsilon elektronikák szóltak, ez ismét felejthető hang volt, nem rossz, de valahogy itt is középsávban erős rezonanciák voltak. Nem hagyott mély nyomot bennem.

folyt. köv. Mára elfáradtam és még az órát is átállították. :R

Hozzászólások

(#1) Gabesz26


Gabesz26
senior tag

Köszi az idei beszámolót! :R

Az Evo Utopia családból melyik volt kint a kiállításon? Egyedül ez érdekelt volna, viszont mikor megláttam, hogy kinél lesz kiállítva, már borítékoltam, hogy ebből jó hang nem lesz (így inkább idén ki sem mentem). Sajnos ezek szerint jól gondoltam :(

(#2) Toncsi válasza Gabesz26 (#1) üzenetére


Toncsi
aktív tag
LOGOUT blog

A Scala volt kint.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.