2019. március 20., szerda

Gyorskeresés

Bor: wazzup

Írta: | Kulcsszavak: bor

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Elő(szó)használat:
- CS: Cabernet Sauvignon, és nem, nem a kockák-kedvence játékról van szó...
- CF: Cabernet Franc, és nem a kockák-kedvence memóriakártya-típusról van szó...
- Shiraz = Syrah: de ezt mindenki tudja.

Van valami ironikus abban, hogy jelenleg egy Máté Cuvéét próbálnék ki legszívesebben az általam nem ismert borok végtelen halmazából. Nézegettem egyébként a borkalauzt, és mind Sopron, mind Eger nagyon izgalmas tételekkel bír, teljes mértékben érdemes felvenni a listára Villány és Szekszárd mellé. Megkövetem magam, korábban mindig finnyogtam az egri borokra, ám amióta megismertem második apámat, Vincze Bélát, nem szívesen emléxem ezen korszakomra.

Csütörtökön egyébiránt szülinapi gigamegaparti volt nálam, biosz laboros szálaktól kezdve a családi vonalon át az IT szakmáig mindenki képviselve volt, elfogyott 8 üveg bor és 3,5 kiló baconos-majorannás máj.

Kiemelkedő volt Vincze Béla 2000-es CF Barrique-ja, nagyot szólt még Günzer 2003-as Cabernetje, megosztotta a közönséget Vylyan 2004-es CS Barrique-ja. Robert Skalli 2004-es Shiraz bora még mindig kellemes volt, Kovács Laci 2006-os Kékfrankos Rozéjétől pedig szabályosan térdelt mindenki (főleg az árát meghallva).

Ami igazán hiányzik nekem személy szerint a szortimentemből, az pár palack Mayer 2003-as CS (most hétvégén legurult egy 2000-es CS tőle, ütött, de nekem a 2003-as jobban bejön), számomra továbbra is fantasztikusan működő bor. Kereskedelmi forgalomban már nincs igazán, de elraktak nekem Mayerék pár palackkal lent, viszont azt csak a szülők segítségével tudom kiváltani.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.