2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

a kis gourmand

Írta: | Kulcsszavak: kaja . sznobéria . gúrmann

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

hogy mit gondolok a "királyrák, bébi tintahal, parmezánhabbal és szarvasgomba olajjal ízesített rétegelt burgonyával" és a "galambmell édespaprika lekvárral, bodzanektáros ruccolával és vargánya cappuccinoval" dolgokról?

nyilván nem hiteles az én számból, amikor például vörösborokban igazi ínyenc-áthúzva-sznob vagyok... (bár amit én szeretek, az a bor, nincs parmezánhab, meg fügevelővel dúsított zellerpüré brokkolipárlattal, meg egyéb "dolgok")

...de az első és egyetlen gondolatom, hogy why don't you go fuck yourséalf!

(ja, és imádok jókat enni, és jó alatt én sem az olajos rántott húst értem. viszont szeretem az egyszerűséget, például az olasz konyha ebben nagyon jó. vagy az a - igen, kapaszodjanak! - rántotthús, amit cejkovicében ettünk, és mind a négyen lefostuk a bokánkat, olyan volt. szorozva száz! jó a bock bisztró is, bár nem olcsó, de az ember nem a recskát érzi, hanem egyszerűen finom az étel. de most komolyan, mi a csöcs az a parmezánhab, és vajon tényleg annyit számít, ha két mikrogramm van belőle a 2 falatnyi, 3000 ft-os főételben...? oké, oké, tahó vagyok. vállalom.)

Hozzászólások

(#1) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Nem vagy tahó, tényleg túlzásba viszik egyes helyeken, mert ez "elegáns". Oda löknek eléd egy akkora adagot, hogy még előételnek is kevés, de főételként van feltüntetve és 10 000.- Ft, csak mert a szarvasgomba szó is szerepel a nevében. Ki nem állhatom az ilyet, volt szerencsém hozzá. :U

(#2) Gergő_


Gergő_
őstag

a "kedvenceim" amik így eszembe jutnak éppen:
avokádókrém(anélkül nem élet az élet) :D
tzatziki, nem tejfölös uborkasaláta nem! ez tzatziki :D

(#3) tkazmer válasza Jhonny06 (#1) üzenetére


tkazmer
addikt

Oda löknek eléd egy akkora adagot, hogy még előételnek is kevés,
egészen egyszerűen azért, hogy tudj enni előételt, levest, főételt és desszertet is, és ne csak római módra.

(#2) Gergő_
a tzatziki tényleg != tejfölös uborkasaláta

[ Szerkesztve ]

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#4) tildy


tildy
nagyúr

A házigazdát csúnya beszédért vajh moderálják-e? :DDD

A viccet félretéve na mesélj, mit találtál és hol. (Főleg, hogy egy gasztro oldalt fejlesztek)

Többiek: A eredeti tzatziki nagyon nem tejfölös ubisali. Egyrészt reszelni kell az uborkát, nem karikázni, másrészt joghurttal (juh vagy kecskejoghurt van az eredetiben) kell készíteni

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#5) emvy


emvy
nagyúr

En latom ertelmet a csucsgasztronak, pl. London mellett egy ket Michelin-csillagos kajaldaban 20000 forint alatti osszegert vegigeheted a 8 fogasos menut, amivel rendesen jol is laksz. (Azaz az ottani atlagbert figyelembe veve 3-4 ora munkaberert.)

Annyi ertelme biztosan van, mint egy Rolls-Roycenak, vagy egy Vertu mobiltelefonnak. Kicsit talan kevesbe pazarlas.

while (!sleep) sheep++;

(#6) Gergő_ válasza tildy (#4) üzenetére


Gergő_
őstag

a reszeléssel tisztában voltam, a kecskejoghurttal nem
én mégis inkább a hagyományos utakat választom, remélem értitek mire gondoltam, inkább tejfölös ubisalit csinálok mint valami divatkaját.

(#7) emvy válasza emvy (#5) üzenetére


emvy
nagyúr

Meg csomo igazan jo helyen teljesen egyszeru kajakat csinalnak, kurva jo alapanyagokbol. A borozgatas mellett valszeg fozol is otthon, gondolom kiderult, hogy alapvetoen mindegy, mit fozol, ha nem keversz ossze tul sok dolgot, jok az alapanyagok, es nem nyomja el egy iz az osszes tobbit, akkor nagy baj nem lehet :)

while (!sleep) sheep++;

(#8) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Csak pár dolog, amit finnya nélkül (finnyásoknak azzal) jó étvággyal lehet falatozni. Mit falatozni? Falni!
Töpörtyű friss kenyérkével, hagymával.
Szalonna ugyanazokkal.
Zsíros kenyér hagymával.
Zsírral készült pörkölt kenyérrel tunkolva.
Fasírt (szinte) bármivel.

Nem érdekelnek a hangzatos nevek. Nem érdekel, hogy a paprikás krumplit serpenyős burgonyának hívják az éttermekben. Nem érdekel, hogy ínyencség a polip csápja, meg a cápauszony.

Alapvető kajám a kenyérke. Még a tésztafélékhez is. Olaj kizárt, "zsíros szájú" vagyok. A "parasztos" kaják a kedvenceim, erős paprika jöhet.

Tahó lennék? :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#9) Móci


Móci
addikt

Én szeretek egy jót enni. Ha ezt egy kicsi, koszos, útszéli lyukban tudom megtenni valami olcsó, de jó kaját majszolva, hát legyen. Sőt! Sokszor inkább valami lepukkantabb, olcsóbb helyet keresek, mert általában jobb, vagy nagyobb adagot kapok. Nem mindig van így, de be szokott jönni.
Én is inkább a házias, parasztos ételeket szeretem, pláne ami falun 'megterem': hurka, kolbász, sonka, disznóhús, nyúl, csirke, kacsa... mindezt jobbára sütve.

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#10) Parci válasza Vakegérke (#8) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jó, ennél azért szerintem is jóval több van a "gasztronómiában". emvy-vel értek egyet abban, hogy a lényeg, hogy bármit is csinálsz, szuper és friss alapanyagokból, "keep it simple" módon tedd.

mondom, ettem olyan rántotthúst egy cejkovice-ei borospinceben (es ugyanott egy olyan turos fankocskat, h konnyeztunk, mindannyian, es bar enni nem tudtunk, olyan tele voltunk, egy hatalmas tanyert elpusztitottunk, annyira jo volt). sirtunk a gyonyortol. pedig sima rantotthus volt, csak eppen friss, fiatal kocabol, amit elozo nap vagtak, pont hibatlanul elkeszitve. de semmi flanc, es megis tokeletes volt.

imadom a cozze a'la pomodorot is (paradicsomos kagylo), mert iszonyat finom, es "csak" friss tengeri kagylo kell hozza, paradicsom, fokhagyma, bazsalikom.

meg millio masik etel van, amit meg lehet ugy csinalni, hogy leesik az ember alla. egy hortobagyit, egy paprikascsirket, egy libacombot, egy oldalast, egy steaket, egy hagymas rostelyost stb.

nem birom viszont a parmezanhabos, avokadokremes, szarvasgomba olajas, dodekaederbe vagott, 1 mikrogrammnyi "etelkoltemenyt". szamomra baromsag. es rohejesnek tartom az erre gizdulast.

nyilvan pont ugy, ahogy en is rohejesnek tetszem a borbuzulasommal. (jé menet közben elhagytam az ékezeteket valahol, valamiért... :B)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.