2021. április 21., szerda

Gyorskeresés

A "köcsög szemét" ellenőrök !!!

Írta: | Kulcsszavak: Ellenőr . BKK . DKV . közlekedés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nos, rengeteg a facebook csoportokban a habzó szájú, billentyűzetet verő, rángatózó személy, mikor ellenőrökről van szó. Jelentős részben hatalmas az összefogás az ellenőrök ellen. A legkomolyabb általános ütőkártyák a következők:

"leütném ha en nekem szót vón ijet"
"na majdén megmondom oszt"
"velem is - nekem is ez volt hallatlan felvagyook háborogva"
"pusztújon íhen mind az@@@"

Megfigyeléseim szerint ezek az általános kiindulási és folytatási alapok is, ezekben a roppan ízes, kellemes, informatív, hasznos és csodálatos online interakciókban. Viszont legyünk reálisak! Ez nem a valóság, mindössze az unatkozó, gyengébb képességű, primitívebb életformák időtöltési formája.

Bennem felmerült, hogy felkínálom ennek a több ezer főnek, hogy amennyiben ilyen galád ellenőrrel találkozik, és ártatlanul, szabályokat betartva, minden szempontból megfelelően utaztak, ennek ellenére büntetést fontolgat az ellenőr, én átveszem mindenki büntetését, akit ilyen formában, indokolatlan módon büntetnek meg!
Kijelentésem annak tekintetében gondoltam ki, hogy soha, semmiféle atrocitás nem ért, nem láttam még messziről sem.

Az egyik kedvencem a " há nem működik a jegykezelő készülék, így osztán jóvan az így, majd előadom ezt az ellenőrnek és felháborodok, ezzel sokan egyet is fognak érteni a csoportokban, tehát csuda jó lesz a napom..."

Nos, aki esetleg szeretné igénybevenni a felajánlásomat, mindössze a következő dolgoknak kell megfelelnie, és én átvállalom a büntetését! :K

1: Jegyemet, bérletemet előkészítem a jűrmű érkezése előtt, legkésőbb érkezésekor!
2a: Érvényes, valódi bérletem felmutatom, akár a sofőrnek is, de az ellenőrnek mindenképp! Nyilván normálisan, kulturáltan utazom a járművön. Itt ha ezek megvannak és ennek ellenére bármelyik galád ellenőr megbüntet, én átvállalom, kifizetem neked, természetesen miután bizonyosságot nyert, hogy így történt az eset.
2b: Valódi, új, sérülésmentes menetjegyemet, amit a járműre szállásomkor a kezemben tartok, a legközelebbi jegykezelő készülékbe helyezem! Sikertelen jegykezelés esetén nem megörülök magamnak, hogy innye de jó, most aztán ingyé utazok és ha ellenőr jön előadom a műsort... Hanem azonnal a következő jegykezelő készülékhez ballagok, megkísérlem újra érvényesíteni a menetjegyem! Ha ne adj isten szintén nem járok sikerrel, nem esek kétségbe, addig folytatom ezt a roppant összetett folyamatot, amíg nem járok sikerrel / elfogyott a járművön lévő jegykezelő készülék!

Akár sikerrel jártam, akár nem, folytatom utazásom, nyilván a normáknak megfelelően, szabályokat betartva.
Ellenőr érkezése esetén jelzem a technikai problémát, kezemben a jeggyel. Nos, amennyiben ebben a formában meg akar büntetni bármilyen galád ork ellenőr, szintén ne aggódj, vállalom, átveszem ezt is nagyon szívesen, bárhol, bármikor! Természetesen, miután bizonyosságot nyert a történet, hogy így, ebben a formábaj zajlott az eset!

Na de egy kis komolyságot, viccet félre!
Ne akarja már nekem senki azt elmagyarázni, hogy bárhol, bármilyen ellenőr gyökér, leszállít, elveszi a jegyed, megbüntet, rendőrt hív stb, csak úgy, indokolatlan módon.
Nyilvánvaló, hogy nem. Számomra meg elborzasztó, mélységésen sajnálatos, hogy ez így működik.... Tehát, hogy ennyi bödületesen jó képességű, élesz eszű, korrekt, jóravaló ember nyugalmát, jogait zavarják meg ezek a rohadék galád... JA NEM, tehát ide inkább nem írom le pontosan a gondolataim, talán nem ide valóak azok a szakkifejezésk, amiket ide gondolok, de bízom benne, hogy kitalálod. :R

Nézz körül az oldalamon, a többi cikkem közt, itt találod:
[link]

Hozzászólások

(#1) PSti


PSti
tag

Feltétlen írd majd meg, hogy mi lett ebből :K

(#2) bazsi83vp


bazsi83vp
senior tag

Maradjunk annyiban, hogy az ellenőrök között is van 1-2 tuskó... tapasztalat régebbről.
De az utasok egy részét se kell félteni, azt hiszik nekik minden jár. (főleg a szájuk)

(#3) Feruendios


Feruendios
aktív tag

Mivel a bkv ellenor egyetlen munkaja, hogy megbuntessen, ezert olyan a megitelesuk amilyen.
Egesz eletembe Pesten eltem, millió 1x lattam utast megalazo kivagyi ellenort. Egyetlen egyszer se lattam, drogos kotekedot vagy 10m-rol orfacsaro csovest leszalitva jarmurol.

[ Szerkesztve ]

Mac!

(#4) Feruendios


Feruendios
aktív tag

Ami foleg felbasz mikor iskolas gyerekeket csesztetnek mert nincs diak matricajuk vagy otthon hagytak a berletuket etc. Az aztan ropant fontos tarsadalmi munka 10 eves gyerekeknek 16e Ft-os cseket irni.

Mac!

(#6) nullpoint


nullpoint
senior tag

"azonnal a következő jegykezelő készülékhez ballagok"

Látszik hogy sosem utaztál még tömött járművön, különben nem írtál volna ilyet.........

(#7) Pár Gondolat


Pár Gondolat
friss újonc

Jómagam egyszer kaptam büntetést. A következőképp zajlott:

Épp síettem valahová, nem akartam kínlódni jegy vásárlásával. ( Nem folyamatosan veszem igénybe a tömegközlekedést.) Ekkor nyilván elfogadtam a feltételt, tudtam jól, ha jön ellenőr, ez van, vállaltam, döntöttem kész...

Jött is, "jegyeket, bérleteket." Hatalmas tömeg volt a buszon. Közöttem és az ellenőr közt ~3-4 ember állt, de én következtem egyértelműen. Ekkor mondtam, hogy nincs, közben pedig nyújtottam az okmányaim, amennyire tudtam, de persze a tömeg miatt nem tudtam teljesen oda nyújtani. Inkább csak jeleztem, hogy semmi probléma, nyilván mivel én ember vagyok, ismerem a közlekedés feltételeit, utasként rám vonatkozó mulasztásait, szankcióit, semmiféle problémám, haragom vagy ellenségeskedés nem volt bennem.

Az ellenőr és a tömeg is lefagyott, mint ha épp egy gépkarabélyt rántottam volna elő a farzsebemből, ilyet még nem láttak úgy tűnt, nem tudtak mit kezdeni a helyzettel. :C

4-5 másodperc múlva, miközben tartom az okmányaim az ellenőr felé, kérdeztem, hogy nem akarja felírni?
Ekkor a tömeg elengedte, közelebb lépet, elkezdte a tájékoztatást, megszakítottam, hogy köszönöm, tisztában vagyok vele, semmi probléma, írja az adatokat. Kész, aláírtam és ennyi.

Egyéb esetben, akár bérlettel, akár menetjeggyel utaztam, ellenőr érkezésekor csendben, felé nyújtottam és kész. ( "Maszkos időszámításunk óta") pedig még csak nem is köszöntem soha nekik, csak bólintottam, amit akár bunkóságnak is vehet valaki. Ezzel együtt sem volt sosem, semmiféle ellenséges magatartás velem szemben, környezetemben.

[[ Pár Gondolat ]]

(#8) SwissBread


SwissBread
újonc

EUs országból van diákigazolványom, hivatalosan mind a MÁV, mind a volán elfogadja. Eddig egyszer se sikerült úgy hazautaznom hogy legalább egy buszvezető vagy kaller ne kötött volna bele.

A kedvenc kifogásom egy buszvezetőtől jött, mondván hogy ő nem tud angolul olvasni, úgyhogy ő nem fogadja el. Bár már ha csak jegyet veszek inkább csak rájuk hagyom, nem a világvége az a +200 forint. Az állandó taplóság viszont jobban zavar.

[ Szerkesztve ]

<script type=text/javascript> Document.write(aláírás); </script>

(#9) D1Rect


D1Rect
félisten
LOGOUT blog

Nyilván nem a társadalom legjava aki ellenőrnek áll, túl nagy elvárásokat nem érdemes támasztani velük szemben.
Egy újabb pont, hogy miért lenne jó a teljesen ingyenes helyi tömegközlekedés.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#10) DeFranco


DeFranco
nagyúr

~20 éve utazom BKV-val, napi szinten, nem keveset, nem találkoztam még bunkó ellenőrrel. nagyon nagy többségben mosolyognak (vagy látom rajtuk hogy fáradtak és azért nem tudnak már mosolyogni), napszaknak megfelelően előre köszönnek, megköszönik a bérletmutatást. soha semmilyen konfliktusom nem volt velük, ha valamiért kaptam is büntetést, az is korrekt keretek között zajlott a szolgáltató- és ügyfél viszony összes követelményének betartásával.

igaz lehet azért van ez, mert van ilyen VIP igazolványom, az van ráírva hogy "havi bérlet".

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.