2022. június 26., vasárnap

Gyorskeresés

Huawei G300 okosítás, root egyéb.

Írta: | Kulcsszavak: Huawei . G300 . Rom . Root . szolgáltatói rom . vodafone rom . Telenor rom

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Aki eljut oda, hogy időt szán a telefon szoftverének babrálására, legyen már annyira önálló, hogy minimális gondolkodással és utánaolvasással megpróbálja megtalálni a problémájára a választ, mielőtt ész nélkül elkezd szenvedni, hogy ez vagy az nem megy.

A keresőszavak statisztikái alapján elsőként megemlékeznék a sokakat érintő problémáról, ami nem más, mint a halk csengőhang. Ez szoftveres probléma, nem a hardverben kell keresni a hibát, általában a B882 és B884 verzióknál jelentkezik a probléma (szoftververzió ellenőrzése: Beállítások/A telefonról menüpont alatt a Build-szám mutatja meg). Szerencsére van javítás, nem kell hozzá más, mint egy WiFi hálózat, és a telefonon belül el tudjuk végezni az update-et (az előbb említett menüpontnál a frissítés opciót kell keresni). Aki a legfrissebb megoldást akarja, az lejjebb az ICS szekcióban keresse a frissítést.

A frissebb Gingerbread szoftvereknél sajnos jelentkezhet a halk mikrofon probléma, amikor is a mikrofon telefonhívás közben gyenge, a beszélgetőpartner panaszkodhat a hangerőre. Ez szintúgy szoftverhiba, ugyanis ha kihangosíthatjuk beszédhívás közben a telefont, akkor rendben lesz a hangerő. Szerencsére létezik egy trükk: a tárcsázóban írd be a * # * # 2846579 # * # * kódot, erre feljön egy szerviz menü, ott pedig lépj be a ProjectMenu/Background setting/Dual Mic Setting-be, és kapcsold ki a dual mic opciót (tedd off-ra). Ezután már rendben lesz a hangerő beszélgetés közben, bár elképzelhető, hogy újraindítás után visszaáll on-ra. Megjegyzem, hogy ICS alatt már nincs meg ez az opció, de nálam ott alapból rendben volt a mikrofon, bár más felhasználók meg panaszkodtak rá, hogy így sem tökéletes.

Szintén előre veszem a saját tanácsomat: tessék egy jó kis tokot venni a telefonra karcolás és összetörés ellen! Én egy ilyet vettem: G300 szilikon tok Az eBay-ről rendeltem (MF soft cover néven fut), 4 színben kapható, mindössze 8 dollár (jár hozzá egy fólia is), kb. két hét alatt megérkezik. Szépen passzol a telefonra, javítja a fogást, nem csúszik ki a kézből, karc és ütés ellen védelmet ad. Ja, és mivel én ilyen feltűnő színűt választottam, rendre megbámulják az ismerősök, hogy mi ez, új telefon? :)

-

FIGYELEM! A következő leírásokat alaposan olvasd el, mielőtt bármi mókolásnak nekiállnál vaktában! A módszerek többsége a MoDaCo fórumról származik, kipróbálás után igyekeztem a lehető legpontosabban leírni mindent, ellenben felelősséget nem vállalok azért, ha bármit elrontanál a saját készülékeden. Tudnod kell, hogy a telefon szoftverének bárminemű nem támogatott módosítása (nem hivatalos, vagy nem megfelelő lokalizációjú ROM telepítése, rootolás, stb.) a garancia megvonását hozza magával, ez a Huawei és a szolgáltatók álláspontja!

-

ICS (Ice Cream Sandwich):

Egy ideje már az ICS (4.0.3) érkezésén rugózik mindenki, jelentem, hogy elkészült a publikus kiadás B934 jelöléssel, ami innen tölthető le:

http://www.huaweidevice.com/worldwide/downloadCenter.do?method=toDownloadFile&flay=software&softid=NDY1MTg=

Megérkezett az angol vodás verzió is, B936 jelöléssel, itt lehet róla olvasni:

http://www.modaco.com/topic/357489-official-ics-england/

Létezik egy magasabb verziószámú kiadás is (valami ex szovjet tagállamos okosság) B940 jelöléssel:

http://www.modaco.com/topic/357413-ics-repack-403-b940-u8815-ota-release-rom/

amit tapasztalataim szerint eddig a leggyorsabb ICS. Viszont csak gyakorlott buherátorok rakják fel, egyrészt a rootolása a többi ICS-sel ellentétben nem mindig megy elsőre, másrészt pedig csak IMEI csere-berével lehet áttérni róla másik ROM-ra.

A fentebb felsorolt ROM-ok telepítése egyébként ugyanúgy történik, mint a korábbi szoftverek esetében, lásd lentebb a “Gyári (stock) ROM frissítése” leírást. Akinél esetleg megállna a telepítés, vagy hibaüzenetet kap, az a szintén lejjebb megtalálható middle package telepítési módszert próbálja meg, vagy ha az sem segít, akkor az IMEI cserebere segíthet. Akik viszont szeretnék megtartani garanciájukat, maradjanak a következő bekezdésnél felsorolt magyar szolgáltatói szoftvereknél!

-

FIGYELEM! Mielőtt nagy örömmel váltanál ICS-re, tudnod kell, hogy több memóriát eszik meg, mint a GB, sokan elégedetlenkednek a sebesség, érzékenység és stabilitás miatt, míg mások nagyjából megelégedéssel használják. Ha bizonytalan vagy, és nincs különösebb okod a frissítésre, akkor először inkább gondold át a dolgot, olvasgass, hogy tényleg akarod-e ezt a frissítést. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a frissítés során mindenféle beállítás, személyes cucc törlődni fog a telefonról (kivéve a külső memóriakártya adatait).

Aki ICS-re vált, az továbbá legyen tisztában azzal, hogy pontosan a régi szoftverállapotot csak akkor tudja visszaállítani, ha előtte készített a ClockworkMOD recoveryben mentést (de ez ugye garanciavesztős mulatság), mivel a szolgáltatói szoftverek eredetijei nem tölthetőek le külön (vagy ha mégis sikerül megtalálni, a vendor fájl hiányozni fog).

-

Megjelent a magyar készülékekre is az ICS frissítés!

A magyar szolgáltatói készülékek tulajdonosai ide koncentráljanak, megérkezett számukra is a hivatalos, nem garanciavesztős update (ez azoknak is jó hír, akik eddig kósza szoftvereket használtak, így most visszaállítható teljesen a hivatalos, garanciális állapot).

Vodafone felhasználóknak a B936-os verzió érhető el, innen lehet leszedni a ROM-ot és a frissítési leírást:

https://shop.vodafone.hu/lakossagi/huawei_g300/elofizeteses#product_description/1

- B936 ROM

- Útmutató:

http://www.vodafone.hu/letoltes/shop/HUAWEI-U8815-frissitesi-utmutato.pdf

Telenorosoknak a B932-es verzió jött meg, a támogatás fül alatt találhatóak a letöltések:

http://www.telenor.hu/mobiltelefon/huawei/g300

- B932 ROM

- Útmutató:

http://huaweig300.atw.hu/

Mindkettőnek a frissítése úgy zajlik, ahogy lentebb a stock ROM frissítés leírás mutatja, annyi eltéréssel, hogy a letöltött fájlok kicsomagolása után más elnevezésű mappákat kapunk, de a honlapokon mellékelt leírások pontosan végigvezetnek a frissítés folyamatán. Annyit tennék hozzá, hogy csak úgy szabad nekiesni a műveletnek, hogy az akkuban van elég tartalék, nehogy közben adja meg magát.

-

ICS (4.0.3) rootolása:

1. Telepítsd a handset drivert:

http://www.2shared.com/file/5oKk4QIT/Handset_WinDriver.html

majd a telefont csak egyszerűen kösd rá a gépre (nem kell semmit állítgatni)

2. Az oprendszer automatikusan felismeri a telefont, és telepíti a drivereket.

3. Jelöld be a telefon Beállítások/Alkalmazások/Fejlesztői lehetőségek menüpontja alatt az USB hibakeresést

4. Ezután jöhet az Root & Unlock (unlockbootloader):

http://www.2shared.com/file/XkSv22dT/unlockbootloader.html?

cuccos, kicsomagolás után indítsd el, miközben a telefon továbbra is rá van kötve a gépre

5. Először válaszd a root opciót, majd ha ez lefutott, jöhet az Unlock.

6. Amint ezekkel megvagy, kell egy újraindítás.

7. Újraindítás után frissítsd a SuperUser-t Marketből, illetve én javaslom a SuperSU letöltését ehelyett, szintén Marketből.

Ha ezeket rendben végigcsináltad, van egy rootolt ICS-es telefonod. Ha esetleg nem jelenik meg a SuperUser, akkor vagy nem sikerült a rootolás valamiért, vagy pedig a Marketből kell letölteni.

-

FIGYELEM! A rootolás garanciavesztős művelet, s habár van lehetőség később unrootolni a készüléket a feltelepülő SuperSU programból, mindenki csak saját kontóra álljon neki az egész műveletnek! A fenti módszer Gingerbread ROM-ok alatt működik, de gyári (stock) szoftver cseréje esetén újra el kell végezni, ugyanis olyankor abszolút “lenullázódik” a telefon szoftvere.

-

GingerBread (2.3.6) rootolása:

Valószínűleg ez szintén sokakat foglalkoztat, szerencsére meglehetősen könnyű és gyors művelet, hála a MoDaCo fórumnak. Következzen hát egyértelműen, lépésekbe szedve a dolog:

1. Töltsd le a szükséges fájlt, majd csomagold ki:

http://loadbalancing.modaco.com/download.php?file=r1-g300-superrecovery.zip

2. Jelöld be a telefon Beállítások/Alkalmazások/Alkalmazásfejlesztés menüpontja alatt az USB hibakeresést

3. Kapcsold ki a telefont, vedd ki az akkut (és húzd le az USB kábelt is, ha rajta van), majd tedd vissza pár másodperc után az akksit.

4. Kapcsold vissza a következő módon a telefont: nyomjad egyszerre a hangerő le gombot és a bekapcsoló gombot. A hangerő gombot folyamatosan tartasd nyomva, a bekapcsolót elég addig, míg nem rezeg a telefon. Pár másodperc után a telefon megáll a HUAWEI feliratnál.

5. Kösd össze a géppel a telefont, Win7 és Vista alatt engedd, hogy a Windows Update automatikusan leszedje a drivert. Ha XP-d van, ezt telepítsd fel a gépre előbb az Android SDK (Linux és MAC felhasználók a linkelt fórumon találnak infót):

http://developer.android.com/sdk/index.html

6. Ha a gép jelzi, hogy telepítve van a driver, a kicsomagolt mappában indítsd el a következő fájlt: “install-superrecovery-windows.bat”

7. Pár másodperc alatt végez, és eltűnik a parancssor, ekkor húzd le a kábelt, vedd ki az akksit, majd pár másodperc múlva tedd vissza.

8. Most úgy kapcsold be a telefont, hogy a hangerő fel és a bekapcsoló gombot nyomod egyszerre. Rövidesen behozza a gyári recoveryt (kék-fekete menü), ha ez bejött, simán válaszd ki a reboot-ot (a bekapcsoló gombbal aktiválod a menüpontot), és újraindítás után már rootolt a készülék.

-

Rövid szoftveres információk:

A Vodafone-nál vásárolt készülékem a következő szoftververzióval rendelkezett májusban: U8815V100R001C02B884 A főverziót az utolsó négy karakter (pl. B884) mutatja meg, az előtte lévő három (C02) pedig a vodás kiadást jelenti, tehát ezen két kód alapján lehet azonosítani a szoftvert.

Mivel elég sokféle hivatalos/kiszivárgott, szolgáltató/nem szolgáltatói, gyári/custom ROM létezik, de ezek egy része már elavultnak tekinthető, vagy adott esetben nem is elérhető már, ezért nem vállalkozom ezek felsorolására. Aki szeretne mégis böngészgetni, az pl. a MoDaCo fórumon megteheti:

http://www.modaco.com/forum/650-huawei-ascend-g300-g300modacocom/

FIGYELEM! A ROM frissítése minden adatot, programot, beállítást töröl (mintha egy új telefont csomagolnál ki), ennek tükrében állj neki a dolognak! Ha le akarod menteni a cuccaidat/beállításaidat, akkor keress rá neten, hogyan megy a dolog, én ilyennel nem szoktam különösebben szarakodni, egyedül a Titanium Backup-ot használom néhány programhoz. :P

-

Gyári (stock) ROM frissítése:

0. Fontos, hogy töltsd fel az akkumulátort, nehogy lemerüljön update közben! Továbbá ajánlom még a Beállítások / Adatvédelem alatt a Gyári adatok visszaállítása opciót lefuttatni, mielőtt felraknád az új szoftvert, én ezzel szoktam kezdeni, bár nem kötelező lépés.

1. Tegyél be memóriakártyát (legalább 1GB-osat) a telefonba, sajnos belső memóriából nem fog menni a frissítés.

2. Töltsd le a szimpatikus ROM verziót, csomagold ki. Általában két mappa található benne: dload és vendor (előfordulhat, hogy más neve van a mappáknak), az előbbi tartalmazza a telefon szoftverét, utóbbi csak az értesítési sávra ráülő kapcsolósort. Ez akár ki is hagyható, vagy helyettesíthető Play Store-ból a Notification Toggle:

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.j4velin.notificationToggle&hl=hu

vagy a Power Toggles:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.painless.pc&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5wYWlubGVzcy5wYyJd

alkalmazásokkal. Ha nem szolgáltatói ROM-ról van szó, akkor csak egy fájlt fogunk kapni.

3. Tedd fel a memóriakártyára a dload mappát. Fontos! Pontosan a következőképp kell kinéznie a struktúrának, különben nem tud frissíteni: SD kártya gyökér/dload/UPDATE.APP

4. A telefon menüjében a Beállítások/Tárhely/Szoftverfrissítés/Frissítés SD kártyáról opcióval indítsd el az update-et.

Ha ez valamiért nem menne, alternatív megoldás: kapcsold ki a telefont, vedd ki az akkut, majd pár másodperc múlva tedd vissza. A következő módon kapcsold be a telefont: egyszerre tartsd lenyomva a hangerő fel és le gombokat plusz a bekapcsoló gombot. Ha sikerült, láthatod a képernyőn, hogy automatikusan elindul a frissítés, pár perc alatt végezni fog, és elvileg újraindul magától.

5. Ha felállt a rendszer, akár befejezettnek is lehet tekinteni a műveletet, kivéve akkor, ha szükséged van az értesítési sáv kapcsolóira. Ekkor annyi a dolgod, hogy a memóriakártyán a dload mappában az UPDATE.APP fájlt felülírod a letöltött vendor mappában lévő UPDATE.APP fájllal, és megismétled az előző procedúrát. Itt annyi lehet az eltérés, hogy nem indul magától újra a telefon, ezért ha megjelenik a képernyőn az OK felirat, akkor akku ki-be, bekapcs, és máris boldogság van.

Akinek esetleg valamiért nem sikerül a ROM frissítése, próbálkozzon a memóriakártya formázásával vagy cseréjével, és utána essen neki újból, több helyen is olvastam, hogy adott esetben az SD kártya okozott problémát.

-

ClockworkMOD (CWM) recovery:

A ClockworkMod recovery két szempontból érdekes számunkra: egyrészt lehetővé teszi, hogy könnyen lementsünk az aktuális teljes ROM-unkat, és később vissza is tudjuk állítani, másrészt custom ROM-ok feltelepítése is lehetséges vele. Ahogy már elhangzott korábban, ennek használatával is a garanciánkat veszélyeztetjük, mivel nem hivatalos szoftvermódosítás.

Az egyszerűbb módszert fogom most megmutatni, a forrás mint eddig is, a MoDaCo:

http://www.modaco.com/topic/353860-help-im-new-and-i-cant-do/

A módszer gyakorlatilag megegyezik a rootolással, előfeltétel itt is a bekapcsolt USB debugging. Mind GB, mind ICS alatt ugyanúgy történik a telepítése.

1. Töltsd le és csomagold ki az Easy CWM Recovery Installert:

http://www.2shared.com/file/VBWdZaHm/CWM.html?

2. Telefon kikapcsol, akku kivesz, pár másodperc múlva visszarak.

3. Kapcsold vissza a következő módon: egyszerre nyomva a hangerő le és a bekapcsoló gomb pár másodpercig.

4. Amikor megáll a logónál a bootolás, kösd rá a gépre. (Itt már nem kell telepíteni a drivereket, mert azon már átestünk a rootolás előtt.)

5. Indítsd el az “install-cwmrecovery-windows.bat” fájlt, ha végzett, nyomj egy gombot a gépen, és eltűnik a parancssor.

6. Kábelt húzd le, akksi ki-be.

7. Kapcsold be a telefont, hogy a hangerő fel gombot is nyomva tartod. Ekkor már nem a gyári, hanem a Clockwork recovery fog bejönni. Készen is vagyunk. :)

El ne feledjem, a CWM kezelése: hangerő gombokkal lehet fel-le mászkálni a menüpontok között, kiválasztani a home gombbal (középső érintőgomb) lehet, vissza pedig értelemszerűen a jobboldali gomb szolgál. Megjegyzés: GB és ICS alatt is működik ez a módszer.

-

Custom ROM telepítése:

A custom ROM jellemzően a gyári szoftver különböző módosításokat/optimalizálásokat tartalmazó verziója, vagy pedig a CyanogenMod valamely kiadásának adott készülékre optimalizált változata. Ezek telepítése a CWM Recoveryből történik update zip-ként. Bővebben nem akarok ebbe belemenni, mert eddig nálam jobban bejöttek a gyári ROM-ok, de aki ilyet rak fel, az minden esetben olvassa el a választott custom szoftvernél a telepítési instrukciókat! Az én javaslatom úgy általánosan, hogy mindig történjen teljes tisztítás a CWM-ben (factory/cache/dalvik cache/system storage reset).

-

Hogyan lépjünk vissza korábbi ROM-ra? Hogyan tegyük fel a ROM-ot, ha megakad a normál frissítés?

Előfordulhat, hogy szeretnénk visszalépni egy korábbi szoftverre, vagy csak a sok kísérletezés miatt belesétálunk egy olyan helyzetbe, hogy valamiért nem hajlandó települni a kívánt ROM. Ilyen esetben alapvetően két út áll előttünk a probléma megoldására, az első az egyszerűbb módszer, de ez nem minden esetben működik, a visszajelzések alapján azok nem tudnak ezzel élni, akik már egyszer felrakták a B926-os ROM-ot, számukra egy bonyolultabb megoldás a nyerő.

-

A könnyebbik út (middle package):

0. Akku feltöltésével kezdünk, ez alap.

1. Töltsd le ezt a middle package fájlt:

http://www.2shared.com/file/LgAQwcjL/Middle_package.html?

csomagold ki, és az ott található UPDATE.APP fájlt másold fel a memóriakártyán a dload mappába, és tedd fel ugyanúgy, mintha sima ROM frissítést csinálnál.

2. Ahogy korábban le lett írva a ROM csere szekció alatt, frissítsd a rendszert ezzel a fájllal.

3. Ha végzett, a dload mappába mehet a kívánt ROM, és azzal is ugyanezt el kell játszani, tehát egy normál ROM cserét kell végrehajtani, és jóság van.

Akinél már a middle package alatt megáll a frissítés, ne aggódjon, baj nem történt, a telefon működőképes marad (akku ki és vissza, újraindítás, rendszer feláll), de sajnos a nehezebbik út áll előtte, ha fel akar tenni egy másik ROM-ot.

-

Bonyolultabb (IMEI nullázós) módszer: az alábbi leírás ahhoz ad segítséget, ha a könnyebbik módszer nem működött a frissítésnél, jellemzően abban az esetben van erre szükség, ha már volt a telefonon B926-os (kínai ICS) ROM.

Mielőtt nekilátnál, tudd a következőket:

- az IMEI-t babrálni nem legális, szóval nem bíztatlak…

- minden lépést tarts be, ha valamiben nem vagy biztos, inkább kérdezz meg előtte, vagy ha nem sikerült valamelyik lépés, pánikba esés helyett inkább gondolkodj, vagy szintúgy kérdezz.

- igyekeztem az eredeti leírás:

https://docs.google.com/document/d/1fHCqgv3Erj-IOAHssv20sxVMaphQJiVr3hebq9oQHNo/edit?pli=1

és saját tapasztalatom alapján a lehető legpontosabb leírást elkészíteni, de szokás szerint csak saját felelősségedre, saját ősz hajszálaid megszerzését kockáztatva állj neki

Essünk neki:

0. Szokás szerint töltsd föl az akkut, anélkül nem kezdünk semmi komoly műveletbe.

1. A tárcsázóban üsd be a *#06# kódot, ez mutatja az IMEI számod, későbbi ellenőrzés céljából ezt írd le magadnak.

2. Ha még nincsen rootolva a telefonod, tedd meg, enélkül felesleges nekiállnod, nem fog menni a dolog.

3. Másold fel a memóriakártyára azt a ROM-ot, amit szeretnél majd feltelepíteni (a dload mappába az update.app fájlt, ahogy a ROM frissítés szekcióban ez le van írva).

4. Töltsd le a g300-downgrade.zip:

http://g300.thebronasium.com/files/g300-downgrade.zip

csomagold ki, és másold fel a memóriakártyára a programot (első lépésben csak a „toolbox5irom.apk”-t), és telepítsd

5. Indítsd el a programot, és nyomj neki egy IMEI backup-ot. Ha rootolva vagy, és megkapta a program a jogosultságot, pillanatok alatt megvan, ellenkező esetben hibaüzenetet dob. A memóriakártyán az 5irom/imeibackup mappába elment 3 fájlt, ez az IMEI-d mentése, nagyon fontos!

6. Mentsd le biztonságos helyre a program által létrehozott 5irom mappát, legalább 2 helyen legyen biztonsági mentésként (pl. PC-n, vagy a memókártyán más helyen), nehogy elvesszen!

7. Ha megvan biztonságos helyen ez a mappa, akkor a letöltött és kicsomagolt zip fájlból most másold fel a memóriakártyára az 5irom mappát (írd felül az előző mentést), ez fogja biztosítani az átmeneti IMEI-d.

8. Megint használd az 5irom programot, és most nyomj neki egy IMEI restore-t. Ha végzett, indítsd újra a telefont.

9. Ennél a pontnál lehet, hogy újraindítás után a rendszer újra feláll, de az is lehet, hogy bootloopba kerül (nálam speciel a CWM-be mászkált be folyamatosan). Ezért fontos, hogy már előtte fent legyen a dload mappa a memóriakártyán.

10. Vedd ki az akkut, tedd vissza, és a hangerő fel és le egyszerre nyomásánál kapcsold be, pár másodperc után automatikusan el fog indulni a frissítés.

11. Pár perc alatt lefut a frissítés, nyom automatikusan egy factory resetet, és feláll az új rendszer.

12. A friss rendszer rootolása jön megint (lásd korábban leírva a rootolás menetét), majd ha ez megvan, akkor ismét az 5irom program telepítése következik.

13. Az előzőleg lementett IMEI mappát tedd vissza a memóriakártyára, és akkor jöhet az eksön, az IMEI restore. Ha esetleg nem találja a mentést a program, akkor a telefon beállításai között a használt tárhelyet állítsd a külső SD kártyára (ICS-nél a belső tárhely az alapértelmezett).

14. Indítsd újra a telefont, valószínűleg bemászkál a recoverybe, és nyom egy factory resetet. Ha esetleg azt látod, hogy megáll egy idő után, és nem csinál semmit, akkor sincs baj, végzett rendben, csak nem indult újra. Akku ki-be, bekapcsolás, és elvileg visszakaptad az eredeti IMEI-t.

15. Megint üsd be a *#06# kódot, és elvileg itt már az eredeti IMEI-t kell látnod.

16. Ezután opcionálisan én megint ajánlok egy szoftver resetet, biztos ami sicher alapon.

Ha a későbbiekben valamiért nem megy a szoftvercsere (újabb vagy régebbi felrakása), akkor ismét el kell játszani ezt a dolgot. Aki pedig esetleg jól elcseszte az IMEI mentést, azon talán ez segíthet: How to get your IMEI back:

http://www.modaco.com/topic/355974-how-to-get-your-imei-back-without-5irom-folder/

Mit tegyek, ha IMEI csere-bere után az új ROM nem tökéletes, megmarad a régi szoftver boot logója?

A következő módszer Blase-től származik, igyekeztem formába önteni a tapasztalatokat, hogyan lehet visszaállni garanciális állapotra. Alapvetően akkor fordulhat elő a fenti probléma, ha B926 vagy B940 volt fent, és ezek lecserélésre kerülnek. A lényeg, hogy olyan ROM-ot kell helyettük felrakni, ami tartalmaz vendor (custom) fájlt is, például a korábban linkelt hivatalos telenoros és vodás ICS is megfelel ennek a kritériumnak. A trükk annyi, hogy ha sikerült IMEI csere után felrakni az új ROM-ot, akkor utána jöhet a rootolás, de az unlockbootloader maradjon ki. Ezután kell visszaállítani az eredeti IMEI-t, majd ha ez megvan, akkor jöhet zárásként a vendor (custom) fájl frissítése. Innentől kezdve elvileg már nem is lesz szükség az IMEI módszerre, elég a middle package is, ha vissza akarunk lépni korábbi ROM-ra.

BullFrog kiegészítése alapján egy jótanács: aki arra vetemedik, hogy különféle ROM-okat elkezd próbálgatni (aminek esetleg az IMEI cserés dolog lesz a vége), az még előtte mentse le a saját IMEI-jét, mert ezzel sok kellemetlenségtől megkímélheti magát később (ahogy egy bekezdéssel feljebb le van írva, egy egyszerű rootolás után az 5irom segítségével le lehet menteni).

Végezetül fontosnak tartom azok kedvéért akik besokaltak az információktó.
Ha abszolút gyári állapotot akarsz, egyszerűen csak fel kell rakni a gyári ROM-ot, az minden módosítást megszüntet!!!

Csemegézőknek:
http://www.modaco.com/forum/650-huawei-ascend-g300-g300modacocom/
Letöltések és útmutatók:
http://www.modaco.com/topic/356806-guide-upgrade-and-downgrade-the-g300-between-gb-ics-and-jb-with-downloads/

Hozzászólások

(#1) peti931


peti931
csendes tag

Teljesen gyári állapotba szeretném visszaállítani a telefont. Jelenleg cm9.1 van rajta. El tudnád küldeni hogy miket töltsek le? Előre is köszi a választ.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.