2020. február 19., szerda

Gyorskeresés

Félek

Írta: | Kulcsszavak: remény . Apu . túlélés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Félek attól, hogy elveszítjük Aput. Adenocarcinomát - mirigyes daganatot - találtak a gyomrában, kicsivel Balázs születése után jött meg a szövettani vizsgálat eredménye.
Pici korunk óta tudjuk, hogy melyik dobozban tartja karikagyűrűjét és a pecsétgyűrűt, amit jubilánsként kapott még régen. A gyűrűket meg lehet nézni, játszhattunk is vele, de ezeknek a dobozban van a helye, olyan bizonyosság ez, mint az, hogy Máté is tudja, anya bizsuival játszhat, de a helyük a kicsi dobozban van - és mindig vissza is kerülnek oda. Most megkaptam a pecsétgyűrűt Aputól. Tiltakozni akartam - működnek bennem a reflexek - a gyűrűnek a dobozban van a helye. Amikor Mátét öltözetettem, Apu odajött hozzánk - és furcsa, félig sírós mosollyal az arcán - határozottan a kezembe nyomta, hogy viseljem. - "Ez a tiéd Gyerek." Utánamentem, de nem engedte, hogy visszaadjam. Megmondtam neki, hogy én nem egy gyűrűt, hanem őt, az Apámat akarom. Azóta mégjobban félek, de reménykedem.
Hétfőn befekszik a klinikára, hogy megműtsék. Talán marad valami a gyomrából, de az is lehet, hogy nem. Reménykedem, hogy a statisztikai átlagból a jobbik fele jut ki neki és túléli sok-sok évvel a műtétet. Mellesleg ez a daganat nem gyógyitható besugárzással, egyszerűen nem reagál rá, csak a környező szövetek károsodnak.
Apu keveset szokott beszélni, de ha megszólal, annak súlya van. - "Ez a tiéd Gyerek." - Nagyon nyomaszt az a teher, amit a gesztus mögött érezni vélek. Az is nagyon nyomasztó, amit a témábról össze lehet szedni az interneten egy kevés nyelvérzékkel. Adenocarcinoma, stomach, gastrectomia, Grade II - a legtöbbet használt keresőszavaim mostanában.
[link] Ennek az anyagnak a 871-872. oldalán találtam meg a lényeget:

[I]• sugárterápiára a gyomorcarcinoma sugárrezisztens
volta és a környezô szervek csekély
sugártoleranciája miatt gyakorlatilag nem
kerül sor. A kemoterápia csak az elôrehaladott
formák ellátásában jön szóba.

Prognózis. A gyomorcarcinoma hosszú távú
túlélése nem éri el a 15–20%-ot. Sikeres kuratív
mûtét esetében az 5 éves túlélés 45–53%, a korai
rákok esetében 82–88%.[/I]

Elfogyott a jókedvem, a sírás fojtogat, már csak a gyerekek és a párom tud fényt hozni az életembe. Mit kezdjek egy pecsétgyűrűvel?

Hozzászólások

(#1) ttower


ttower
(aktív tag)

Viseld büszkén mert ez az Ő akarata. Remélem hogy meggyógyul mihamarabb és esetleg a gyűrű visszakerülhet a helyére. Kitartást és sok sikert. Lélekben mindig Veled lesz.

[ Szerkesztve ]

It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.

(#2) Eastman


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog

:(((

https://www.youtube.com/watch?v=TZ6vvzqBmlg

(#3) Mákos7észta


Mákos7észta
(aktív tag)

Igazából nem tudom mennyit segít, de tudom mit érzel. Nem tudom mennyi idős vagy, én 17, de ugyanezt éltem át Apummal egy éve. Neki pangreas- daganatot (hasnyálmirigy-fej) diagnosztizáltak, megműtötték, de csak felnyitották, visszazárták és megcsóválták a fejüket két-három hetet adtak neki, meg egy azonnali kemót. Aztán végigcsinált 13 kemót, depresszió, plafonnézés, minden megvolt, képzelheted milyen karácsony volt, nameg az újév. Márciusban az onkológus ellenére Anyum elintézte a Sebészeti klinikán, reggel 9kor vitték be, délután 5kor ki, de sikerült megműteni. Azóta kap még kemót áttétek, meg ilyesmik miatt, de javul, erősödik.

Szóval ne tessék elkeseredni, Apumnak 1% esélye volt, és túlélte, pedig nem kapott semmi különleges kezelést, nem dőlt be a homoktövis- teáknak, meg kínai csodaalkalmatosságoknak, meg egyéb titkos gyógymódoknak, és így is túlélte,
szóval a te Apukádnak is megvan az esélye, hogy túlélje. Ha jól olvastam korán észrevették, szóval soha ne adjátok fel, és vegyétek körül nagyon sok szeretettel, soha sem szánalommal, tényleg, fel a fejjel. Lehet, közhelyek áradata, de tényleg próbáljatok meg mindent optimistán felfogni. Remélem sikerül pici lelket önteni Beléd.

Üdv.
Marci

Csak óvatosan, még nem kávéztam..

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.