2022. november 28., hétfő

Gyorskeresés

Telemaxos sikersztori.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Új készülék vásárlásakor a régi készüléket eladom, amennyiben az "asszony" nem tart rá igényt. Tettem ezt a legutolsó cserénél is, egy rövid kitérővel.
A történet alanya egy Samsung Galaxy Note 9 512GB/8GB készülék. Probléma volt az USB paneljével. Nem ment a gyors töltés és ha kábelen volt, a legkisebb mozdításra is megszakadt a kapcsolat.
Hibásan nem szerettem volna eladni. Gyári garancia volt a készülékre, ezért a javíttatás mellett döntöttem.

Kényelmi szempontból és időhiány miatt a legegyszerűbb megoldásnak tűnt beadni a legközelebb lévő T-partner üzletbe.
Mivel rengeteg negatívumot olvastam a TMX szervizéről, felkészültem az esetleges kellemetlenségekre.
Minden szögből lefotóztam a készüléket, úgy, hogy minden fotón látszódjon a jegyzőkönyv száma és dátuma, valamint az ügyintézőt megkértem, hogy alapos szemrevételezés után írja bele a jegyzőkönyve, hogy a készülék karc és sérülésmentes!

A készülék elkészült, hurrá! Átvételkor jött a fekete leves. A készülékház három sarkán sérült, eléggé látható módon. Informálódás után autóba ültem, irány Budaörs. A Telemax a budaörsi Tesco mögött, egy eldugott kis utcában található. Onnan a biztonsági szolgálat kitessékelt. Átirányítottak a Tesco parkolójában található Samsungos konténerhez, mondván ott van az ügyfélszolgálat.
Bementem, elmondtam a problémámat, megmutattam a bejegyzést és szóltam, hogy fotók is készültek a készülékről. Ideges voltam és erélyes, de nem voltam bunkó, legalább is megpróbáltam nem az lenni...
A készüléket munkalappal átvették, 3 munkanapon belül jelentkeznek.

Még 2019.10.18.-án délután, miután leadtam a megsérült készüléket, írtam a Telemaxnak egy levelet, valamint a Telekom központi számán is bejelentettem, hogy megsérült a készülék a javítás során.
A levélben leírtam a történteket, munkalap számokat és igyekeztem azt a hivatalos levelekben használt nyelvezet szerint megírni. Külön kiemeltem benne, hogy ugyan a készülék működését a sérülés nem befolyásolja, de jelentősen értékcsökkentő tényező. Egy felső kategóriás készülék esetén ez az összeg túlmutat a szabálysértés fogalmán. Leírtam, hogy szeretném ha békés úton megoldanánk az ügyet, de nem zárkózom el egy esetleges jogi eljárástól sem.

Csörög a telefonom, TMX Budaörs. Kivizsgálták az ügyet, kicserélik a keretet a kijelzővel együtt és egy új akkut is kapok. 2019.10.22.-én át is vehetem a készüléket. Örülök. Egy talpig fóliázott, ismét karcmentes készüléket kaptam vissza, ami ezen sorok írása közben már az új gazdájánál teljesít szolgálatot. Sok örömet és hibamentes használatot kívánok Nekik még egyszer! Ezúton is szeretném a TMX Mobile Solution KFT-nek köszönetet mondani. Nagyot hibáztak, de korrigálták.

Végszó.

Sajnos ilyen világot élünk, ahol elővigyázatosnak kell lenni. Be kell biztosítani magunkat, mert biztosítékok nélkül nem minden esetben fogunk tudni harcolni az igazunkért. Ha a Telemaxal van dolgotok, legyetek mindig körültekintőek. Nem azt mondom, hogy mindenki így jár, aki hozzájuk viszi/küldi a készülékét, de a fórumokat olvasva a hibarátájuk eléggé magas. Ezzel foglalkozni kéne, még akkor is, ha nem nagyon van más a piacon.
Azért a jelenlegi Samsungom ha meghibásodik, inkább egy másik Samsung szervizbe viszem, még ha időigényesebb is.

Hozzászólások

(#1) Tamás88


Tamás88
őstag

Ezt egyszerűbben is meg tudtad volna oldani. Fogpiszkálóval kipiszkálod a port az usb aljzatból, és utána már ismét megy a gyorstöltés, illetve stabilan bent maradt volna a csatlakozó.

(#2) Oposzumtoszó válasza Tamás88 (#1) üzenetére


Oposzumtoszó
aktív tag

Nem volt benne kosz, hidd el. :)
Szerinted ha csak ennyi lett volna a gond, kicserélik az USB panelt? :))

[ Szerkesztve ]

(#3) INGJOKE


INGJOKE
veterán

Nah ezért sem veszek semmilyen samsung terméket... :DDD

Troll! Feed them!!! I13PM Sierrablue +AW S6 44mm +Mi mix 2s 6/128(EU dev) +Polar Vantage M +Mi Notebook pro I7 16 gb 256 gb(+512) ssd+ Logitech g903+ Jabra Elite Active T65

(#4) Tikakukac válasza INGJOKE (#3) üzenetére


Tikakukac
titán

Milyen terméket kell venni? Hogy tudjam :B

Íráshoz: örvendetes dolog, de sajnos az van, hogy ha nem csinálsz annyi képet és jegyzőkönyveztetsz a sztori teljesen máshova futott volna ki. Hegyekben állnak azok a cuccok, amiknél nem csináltak ilyen elővigyázatosságot és kb. mintha a vasárnapi ebédhez felvágták volna hagymát meg a szalonnát, úgy jöttek vissza telók-laptopok TMX-től. Fura hely, na.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#5) Oposzumtoszó válasza Tikakukac (#4) üzenetére


Oposzumtoszó
aktív tag

Sajnos így van. Elég csak a google maps értékeléseket megnézni....
Ezért is irtam le, hátha minél többen elolvassák, fel tudjanak készülni, ha a TMX-hez kell menniük.
:)

[ Szerkesztve ]

(#6) Oposzumtoszó válasza INGJOKE (#3) üzenetére


Oposzumtoszó
aktív tag

Nem csak Samsungot javítanak. :DDD :))

(#7) Tikakukac válasza Oposzumtoszó (#5) üzenetére


Tikakukac
titán

Alap, hogy mindig mindent videó-hang és képfelvétellel csinálsz. Ez van, itt tartunk.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#8) Ed3r_X_ válasza INGJOKE (#3) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Nekem a S7 már jövőre 3 éves lesz, kutya baja. Amíg meg nem döglik, addig marad :D

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#9) ncc1701 válasza Tikakukac (#4) üzenetére


ncc1701
veterán

Szállítás-tárolás is lehet ludas. Lehet, hogy már a leadást követően leütötte az a trehány alak, aki arrébbrakta.
Másrészt pedig kevesen vigyáznak a holmijukra úgy, h évek után is újszerű marad.

(#10) Oposzumtoszó válasza ncc1701 (#9) üzenetére


Oposzumtoszó
aktív tag

Lehet, de ebben az esetben is felelősseget kell vállalnia a cégnek. Az, hogy utána mit kezd a trehány alakkal, az legyen a saját problémája.

Igen, nekem is sok trehány ismerősöm van. Tok nélkül, kulcs csomó mellett fólia nélkúl hordja a telefonját. Van ilyen, de ez a típusú ember nem akad ki 3 karc miatt, ami másnak igenis fontos, mert vigyáz az ertékeire.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.