2021. április 21., szerda

Gyorskeresés

Hardverapró felhasználó típusok.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Bár nem vagyok nagyon régóta tag, de azért volt pár üzenet váltásom rengeteg féle felhasználóval. Megpróbáltam a „típusokat” kategorizálni.
Nem akarok senkit megbántani, ezért egyik üzenetből sem idézek szó szerint és minden üzletfél anonim marad!
Én sem vagyok egyszerű eset. Sajnos én is vittem már vissza terméket, nem is egyszer és ha gond van én is verem a tamtamot. Egyszóval, velem sem könnyű.

Természetesen a normálisan kommunikáló, nem variáló, gördülékeny üzletet elősegítő felhasználóknak maximális tisztelet! :R

1. A kísértet.
Hétfőn ír egy „Szia, érdekelne. Meg van még?” üzenetet, majd örökre nyoma vész.

2. A lajhár.
Maradjunk a fenti hétfői üzenet példánál. Készségesen válaszolsz neki. Szerdán jön a válasz, „Nagyszerű, hol lehet átvenni?”. Majd két héten keresztül levelezik veled kisebb-nagyobb magszakításokkal, de szigorúan csak tőmondatokat ír. Igazából ebben az a dühítő, hogy telefonon nettó 45 másodperc alatt meg tudnátok beszélni az egészet.

3. Az izgága.
Hétfői üzenet, reggel 8:00-kor: „Szia, jaj de jó, pont ilyen cuccot keresek, már nagyon régóta. Most megyek érte, mit most, azonnal, már a tegnap is késő lenne.”
Következő üzenet, amint beléptél rá 13 másodpercre: „Miért nem válaszolsz? Ugye meg van még?
Az igen válasz után önállósítja magát és a címet tartalmazó üzenetet már menet közben olvassa el.
(Itt jegyezném meg, hogy inkább Ő, mint az első kettő.)

4. A fontoskodó.
„Szia. Úgy kéne az üzletet lebonyolítani, hogy eljössz akkor 10-re az adott helyre, én késni fogok 5 percet, mert még apám öltönyét el kell hoznom a tisztítóból, meg amúgy is anyám kocsijával vagyok és tankolnom kell, de itt és itt fogok parkolni, meg tudnál úgy állni, hogy mellém parkoljál?”
(Megtörtént eset)

5. A kötekedő.
„Szia, most nem azért, de ez a processzor az Aliéknál a keletibe ötezerrel olcsóbb. Miért így van berakva a táp? Miért ezt a márkát választottad? Miért a szürke házban van és nem a fekete színű modellben?”
(Szintén megtörtént eset)

6. A skót.
„Szia! nagyon érdekelne a cucc, de sajnos 4 buszjegyet kell vennem, mire odajutok. Most mit csináljunk?”
Itt leírom mit válaszoltam: „Szia! Gyere gyalog, vagy 4 buszjegy áráért elviszem én.”
Megsértődött és eltűnt.

7. A múltban élő.
Ez a karakter olyan, mint Anyám. Ő is így gondolkodik, annak ellenére, hogy könyvelő. Mintha nem lenne infláció és amortizáció a világon.
„Szia! 6 éve vettem a Notit 247 ezer forintért, miért csak 40 ezerbe akarod beszámolni?

8. A retardált
Elnézést a kifejezésért, de nem találtam megfelelőbb jelzőt erre a karakterre. Itt több példát is írok.
„Nagyon kéne a lap, mert erre vagyok ráreagálva!”
„Milyen a processzor alapzata?”

9. A nagyarcú
Itt nem jutottunk el az üzletig, mert nagyon bunkó stílusban vázolta fel, hogy ő melyik moderátoroknak a cimborája és ha neki nem kedvez az üzlet, akkor megnézhetem magam.
Csak a záró üzenetét közlöm:
„Beijedtél újoncka?”

10. A bizonytalan.
Amíg meg nem veszed tőle/el nem adod neki a terméket, folyamatosan bombáz:
„Akkor biztos? Tuti jössz? Most hívtak, ő is biztos jönne, mit mondjak neki? De akkor 100%? Nem tudnál a megbeszéltnél előbb jönni? Figyelj, most írt valaki, ő már most jönne, sőt, itt lenne már 5 perccel ezelőtt, mit csináljunk?

11. A mindenkit beskatulyázó.
Ez én vagyok, vagy bárki, aki magára ismer! :K

12. A pofátlan alkudozó.
hhenry fórumtárs egy megtörtént eset kapcsán javasolta a kategóriát.
"10 ezer forintért hirdettem egy hibás monitort(kb 10 ezerből javítható úgy már kb 30-35 körül ér)"
Az üzenet, amit kapott: "Helló mi a hibája? Esetleg piros pontért (pozitív értékelésért oda adná)?"

13. A fél analfabéta.
elder troll fórumtárstól érkezett a javaslat a kategória létrehozására, aki nem csak javaslatot, hanem jellemzést is mellékelt.
"A kedvencem a fél-analfabéta aki írni tud, de nem képes dekódolni a hirdetés címébe és a hirdetés első sorába nagy betűkkel és félkövérrel kiemelt JEGELVE! és ELKELT! kiírást."

14. Az ószeres.
Ismét hhenry fórumtárs mutatott utat egy újabb kategória lejegyzéséhez. A típus amint meglátja egy hirdetésnél a csere, vagy beszámítás szavakat, aktiválja magát és mindenféle kacatot kínál a termékért, akár ömlesztve is. Jöjjön a történet hhenry tollából:

"Kérdeztem,hogy mi lenne a csere tárgya?
A következő választ kaptam:"Nagyon sok minden úgy mondva
vga telefon amibe aksi kell 60ezres
meg egy 15ezres goldos táp"

15. Az utánvéttel visszaélők.
koby11h fórumtárs ajánlásával született meg ez a kategória. Idézem lábjegyzetét, melyet a témához fűzött:
"Az egyik több levélen át magyarázza, hogy miért jobb fél téglát kapni drágábban utánvéttel mint semmit kapni olcsóbban előre utalással. A másik utánvétes aki nem veszi át a csomagot mert idézem: "Anya megtudta és nem engedte..."

16. A valami közbejött
Eme kategóriát cappa72 fórumtárs ajánlotta. Bosszantó, meg kell hagyni, főleg, ha átlátni a szitán. Bár itt megértőnek is kell lennünk, abban az esetben, ha valóban közbejött valami komoly dolog.

17. Az elérhetetlen.
Victoryus fórumtárs világított rá, hogy a fent említett karakter kimaradt a listából, ugyanakkor feladta a leckét az elnevezést illetően. Tipikus nehéz eset, akitől hiába vásárolnál, egy fikarcnyi együttműködést sem mutat, az öncélú érvek vezérlik. Nem postáz, nem utazik.

18. A "legPestibb".
d@vee fórumtárs érdeme a kategória rögzítése. Ahogy Bankos is megénekelte, ő a legPestibb... és pont. A fővároson kívül nincs számára alternatíva, hiába hirdet a kolléga vidékről postával, az első kérdése, hogy jársz e Pesten?

19. A businessman.
razorbenke92 fórumtárs a kitalálója a kategóriának és részletes leírást is mellékelt, melyet "kopizok". Valamint meg kell említsem KROK640 fórumtársat is, aki a kategória egy mutálódott példányának létezésére is felhívta a figyelmet:
"Általában eladó. Ő nem fotózgat, nem postázgat, nem tesztelget neki ez a cucc aprópénz, nem fog miatta rohangálni. Ő nem ér rá ilyen hülyeségekre, ha kell menj el érte, és vedd meg. Ha nem kell, akkor 10 másik vevője van. Különben is így is szívességet tesz neked, hogy ilyen olcsón adja, úgyhogy a vételár mellé leszel kedves meghunyászkodva hálálkozni, hogy leszállt a földre érted halandóért, és elfogadta a pénzed."

"Csak egy stock fotót pecáz a netről a termékhez, amikor képet kérsz akkor Ő nagyon elfoglalt, de ha nagyon kell akkor pár száz ft-os felárért körbefotózza, további pénzért tesztelni is hajlandó.
Esetleg 20-30 terméket árul ömlesztve, amit aztán kizárólag egyben ad el, mert hogy nem fogja külön postázgatni."

20. A telefonszámért könyörgő.
hhenry fórumtárs igen aktívan részt vesz a lista bővítésében, ezúton is köszönet érte!
Gondolom senkinek sem kell a kategóriát bemutatni. Milyen kicsi a világ, én is ilyen vagyok! :DDD

21. Agresszív 2bites paraszt.
opr fórumtárs javaslatára született meg a kategória, aki szintén mellékelt leírást is, a dolgomat megkönnyítve. Figyelem, ismét kopi következik!
"Az agresszív, kétbites parasztnál ez úgy néz ki, hogy hirdetek mondjuk felfújható csillámfaszlámát 200kHUF-ért, és akkor jön az üzenet, ami szerint hősünk 80kHUF-ért már aznap elviszi, természetesen nyomulós paraszt stílusban.
Amikor erre válaszolsz, hogy annyiért nem eladó, akkor a következő üzenetben már anyázni kezd. Ilyen üzenetből kapsz legalább hármat. Aztán másnap meg már ír, könyörögve, hogy ugyan, add már neki oda 80 matyiért, amiből amúgy 30 egy simson, ami nem indul. Ha megint lepattintod, agresszív lesz és megint lehord mindennek.
Ha ezután ignorálod, egy hét múlva ír újra, de akkor már csak egy szolid rohadj meg-el megelégszik. "

22. A "Tegnapmégműködött".
Eastman fórumtárs a szülőatyja a kategóriának aki egy, a karakter lényegére rávilágító példát is írt, amit kopizok.
"Húú, hát nemt'om mi van vele, pont tegnap volt itt az öcsém, rádugtuk, még bekapcsolt/működött. Monnyuk má' fél éve kinn volt a sufniban/padláson, de azt nemírtam?"

23. A bizalmatlan.
gban fórumtárs volt az ötletgazda jelen kategória elnevezésénél. Sőt, még egy ismertetőt is írt, szóval ismét kopizok!
"Aki az 500 forintos processzorra is megkérdi hogy kipróbálható-e személyesen, illetve van-e próbagarancia rá.
Mindezt úgy hogy tesztkép mellékelve, saját fotó mellékelve, egyedi rangom van, jópár értékelésem, ő meg (friss) újonc nulla értékeléssel."

24. "A találtam jobbat" típus.
Hirtelen bevillant, hogy szegényt kihagytam a listából. Ő az, akivel mindent lebeszélünk, leígéri a csillagokat, lejegelteti, az őrületbe kerget, majd a végén kiböki, hogy talált jobbat. Itt egy mutálódott kategóriáról van szó, ugyanis van, aki nem szól, hanem nekem kell rákérdezni, hogy akkor most mi a fene van, kell e még a termék.

25. A jóakaró.
ArGab fórumtárs javaslatára bővült a lista a kategóriával és az ismertetőt is az Ő "tollából" kopizom.
Amikor felteszel valamit 130kHUF-ért és 40 perccel később rád ír egy kisregényt, miért is nem ér annyit amennyiért feltetted, és ennyiért esélyed sincs eladni, de ő most nagyon rendes lesz és megveszi tőled 70kHUF-ért és még ma megy is érte. Ellentétben az agresszív 2 bitessel legalább nem hallasz tőle többet, legfeljebb egy passzív agresszív "hát ha te jobban tudod" vagy "ha nem viszik el és meggondoltad magad jelezd, talán még akkor is érdekel majd" megjegyzésen kívül.

26. A hitegető tahó.
ekkold fórumtárs a kategória kitalálója, aki leírást is mellékelt. Így nincs is más dolgom, mint kopizni.
"- Megvanmégjegeldlégyszi, tutiramegyekmajdérte.
- Szia! Több érdeklődő is van, azé lesz aki hamarabb tud értejönni, vagy hamarabb fizet/utal, addig nem teszem félre senkinek.
Közben egy másik érdeklődő felhív, megegyezünk, hogy másnap délben jön a cuccért. Jön, fizet, elviszi, mindenki örül, jegelem. Délután rámír a másik:
-Namivanmegvanmég?
-Szia! Nem az előbb elvitték.
-Basszamgrohaggymeg! (inenntől letilva)"

27. A nemes.
D1Rect fórumtárs hívta fel a figyelmünket, hogy a kategória létezik! Köszönet érte, ismét kopizás következik.
"Ír egy üzenetet és onnantól (szerinte) csak ő jogosult a vásárlásra.
Aztán csinálsz neki még 4 új fényképet, megválaszolsz összesen 10+ piszlicsáré részletre kitérő kérdést. Már 100%-ra veszi, hogy a termék az övé.
Ha bárki másnak el mered adni, vérig van sértődve, hogy semmibe veszed az ő nemesi előjogát.
De hát ő kérdezett! Te szemét vagy és csak a pénz számít!"

28."A már mindjárt ott vagyok típus".
CPT.pirk fórumtárs javaslatára és jellemrajzával került bejegyzésre a kategória. ismét kopiznom kell.
"Meg volt beszélve egy telefon megvétele, esős hideg nap volt. Az eladó nem ért oda időben, nem is hívott, hogy gond lenne. Felhívom, mondja mindjárt jön már úton van csak még ez meg az közbejött. Megint elmegy fél óra, megint felhívom. Azt mondja jön csak még ez meg az. Végük másfél óra esőben ácsorgás után megköszöntem és hazamentem. A telefonját meg adja el másnak..."

A legrosszabb a kategóriák keveredéséből létrejött szerelemgyerek.
Biztos kihagytam párat, ha van Nektek is olyan kategóriátok, ami a listában nem szerepel, szóljatok nyugodtan. :DDD

Hozzászólások

(#1) bitpork


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Egyet kihagytál, pedig tán a legfontosabb: a mindenkit beskatulyázót! :)

Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#2) Oposzumtoszó válasza bitpork (#1) üzenetére


Oposzumtoszó
aktív tag

:C Jogos! :R :R :DDD

Pótolva!

[ Szerkesztve ]

Privátra illik válaszolni! Fontos a kommunikáció, ha közbejön valami, meggondoltad magad, nem érsz oda ídőben HÍVJ! Egyszerűbb megbeszélni akár pár másodperc alatt, mint üzenetekkel görcsölni!

(#3) hhenry


hhenry
őstag

Pofátlan alkudozó? :)

Megtörtént eset szintén!

10 ezer forintért hirdettem egy hibás monitort(kb 10 ezerből javítható úgy már kb 30-35 körül ér)

"Hello mi a hibája? Esetleg piros pontert (pozitív ertekelesert oda adna)?"

[ Szerkesztve ]

(#4) Oposzumtoszó válasza hhenry (#3) üzenetére


Oposzumtoszó
aktív tag

Már szerkesztettem is, köszönöm szépen a kategória bővítést! :)

[ Szerkesztve ]

Privátra illik válaszolni! Fontos a kommunikáció, ha közbejön valami, meggondoltad magad, nem érsz oda ídőben HÍVJ! Egyszerűbb megbeszélni akár pár másodperc alatt, mint üzenetekkel görcsölni!

(#5) elder troll válasza hhenry (#3) üzenetére


elder troll
aktív tag

"Pofátlan alkudozó? :)"
Az én vagyok, bár ezt így szó szerint le is szoktam írni :K

A kedvencem a fél-analfabéta aki írni tud, de nem képes dekódolni a hirdetés címébe és a hirdetés első sorába nagy betűkkel és félkövérrel kiemelt JEGELVE! és ELKELT! kiírást.
Példa.

[ Szerkesztve ]

(#6) hhenry válasza Oposzumtoszó (#4) üzenetére


hhenry
őstag

Szintén ettől az úriembertől(ennek találj ki valamit :P ):
Kérdeztem,hogy mi lenne a csere tárgya?

A következő választ kaptam:"Nagyon sok minden úgy mondva
vga telefon amibe aksi kell 60ezres
meg egy 15ezres goldos táp"

(#7) Oposzumtoszó válasza elder troll (#5) üzenetére


Oposzumtoszó
aktív tag

Köszönöm a javaslatot, a bejegyzés szerkesztve.
Nekem is volt már ilyen esetem, köszönöm, hogy felelevenítetted az emléket és bekerülhetett a listába!
:R

Privátra illik válaszolni! Fontos a kommunikáció, ha közbejön valami, meggondoltad magad, nem érsz oda ídőben HÍVJ! Egyszerűbb megbeszélni akár pár másodperc alatt, mint üzenetekkel görcsölni!

(#8) Ndruu


Ndruu
MODERÁTOR

"hogy ő melyik moderátoroknak a cimborája és ha neki nem kedvez az üzlet, akkor megnézhetem magam" - Az ilyet miért nem jelentitek? Teljesen kamu szöveg és aljas fenyegetés.

13 év alatt én is találkoztam érdekes esetekkel, de az utóbbi időben szinte csak az 1-es típusú felhasználók jönnek. Különösen Marketplace-en divat ez, hogy ír, aztán eltűnik örökre.

Harrrr!!!! ️Gyűjtök: zárakat és lakatokat

(#9) davenport


davenport
aktív tag

Nem HA-s vevő, de vaterán nálam előfordult a licit után, a személyes átvételnél alkudozó.

Aki előre megmondta hogy melyik vonattal jön a vidéki kisvárosba, és 3 perce van átvenni, mert leugrik a vonatról, átveszi és megy tovább. Kicsattogtam, megvártam, a kezébe adtam a cuccost, és amikor nekiállt alkudozni, akkor kivettem a kezéből, és elindultam peronon a lépcső felé. Becsületére legyen mondva, gyorsan kapcsolt.

No money, no honey.

(#10) Oposzumtoszó válasza hhenry (#6) üzenetére


Oposzumtoszó
aktív tag

Ki is találtam, a kategória neve: Az ószeres. :)

Privátra illik válaszolni! Fontos a kommunikáció, ha közbejön valami, meggondoltad magad, nem érsz oda ídőben HÍVJ! Egyszerűbb megbeszélni akár pár másodperc alatt, mint üzenetekkel görcsölni!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.