2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

Témázgatás -My Way- Samsung Galaxy S

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szóval a tények:
- nem értek a programozáshoz.
-ebből következik, hogy nem egy vészesen bonyolult dolog ez (igazából csak képek cseréje)
- nem vagyok teljesen hülye sem :D -de az első pontot figyelembe véve:
- a CWM-ből feltett témáknak mindig kell, hogy legyen valami alapja (alaptéma, amikből van rengeteg az XDA-n)
- az alaptéma határozza meg az animációkat, az akkukijelzés, lockscreenek, a feliratok színét és még sokminden mást is -gondolom :D
- ezeket én sohasem babráltam!!! (ezért érdemes olyan alaptémát választani, amivel jól érzed a telót .... vagy egy másik módszert, amit később leírok)
- kizárólag képeket cseréltem le!!! (a méretezés tekintetében igyekeztem ugyanazt megadni, ami a cserélni kívánt képé , DE nem mindig volt gáz, ha elfelejtettem átméretezni. Azért érdemes odafigyelni erre!)
- vannak olyan alkalmazások, amik saját "témával rendelkeznek" (Persze mindegyiknek van. De) egy pár fontosabb, ami befolyásolja a teló megjelenését: DialerTabActivity, Phone, Music, FMradio, MyFiles, Settings, MediaProvider(a mediascan alatt notibaron megjelenő kis ikonjával), Contacts stb. ....ezek a fontosabbak (de mindegyiket át lehet variálni egyéni ízlés szerint) EZEKET NEM KELL A TÉMÁVAL EGYÜTT KEZELNI! Mindegyiket lehet szabadon változtatni bármikor, ha jön az ihlet :) . Aztán cserélni a rootexplorer-rel...
...továbbá GB-n a systemUI-ez viszont már szorosabban kapcsolódik a témához. Ennek ellenére lehet külön kezelni (is)
- ahhoz, hogy lásd, amit szerkesztesz ki kell csomagolni a témákat /ROM-okban lévő témákat. Ezt egyszerűen meg lehet tenni a (én pl.) winrar-ral. Ha készen vagy a kibontással (külön a 'framework-öket és a szerkeszteni kívánt appokat is ki kell), akkor láthatod, hogy mihez, mikor, milyen képet használ a teló. EZEKNEK CSINÁLJ EGY "EREDETI" MAPPÁT! (Ezt a mappát lehetőség szerint ne! bolygasd, ezt csak információnak használd! Innen láthatod a kép nevét és méretét -adatait-) Ebből érdemes kettőt csinálni, a másodikat elnevezni pl.: "EREDETI-CSERE" névre. (Jelenleg még mindkettőnek megegyezik a tartalma)
- Ha megvannak a kívánt képek, szerkezd, méretezd át és MENTSD EL AZOKAT EGY "SZERKESZTÉS" MAPPÁBA! Itt szabadon garázdálkodhatsz, ahogyan tetszik.
- Ha készen vagy a szerkesztéssel, méretezéssel és átnevezéssel (minden egyezik, csak a kép más) érdemes áttenni a "készterméket" egy másik mappába pl.: "CSERE, vagy BEMÁSOLNI".
- Ezután szépen lassan ODAFIGYELVE! megosztva a monitort -egyik oldal "ERDETI-CSERE", másikon "CSERE/BEMÁSOLNI"- elkezdheted lecserélni a képeket. Elég, ha áthúzod és felülírod a régit (az eredeti úgyis megvan az "EREDETI" mappában. Érdemes LASSAN -akár egyessével haladni. A képek kiterjesztése természetesen .png!!!! Ha a szerkesztés és másolás elkészült kapsz egy olyan mappát ("CSERE/BEMÁSOLNI), ami ugyanannyi képet KELL, hogy tartalmazzon, mint az EREDETI.
- Bemásoláskor az eredeti tömörített témából csinálj egy másolatot valahová, amit majd átírsz. Innentől ezzel dolgozol. A bemásoláshoz NEM KELL KICSOMAGOLNI A TÖMÖRÍTETT témát és azon belül sem semmit (framework/twframework ....stb.apk-kat)!!! Egyszerűen csak meg kell nyitni azokat winrar-ral (amikor a winrar felugrik a "bezár-ra" kattintasz és nyitod tovább system-framework(itt újra felugrik a winrar -"bezár")-res-drawable.hdpi. Ekkor a monitor egyik oldalán legyen ez a képernyő a másikon a "csere/bemásolni" mappa tartalma. Ha megegyezik az elemek száma, akkor egyszerűen áthúzod "BEMÁSOLNI" teljes tartalmát a másik oldalra. Felugrik egy ablak "kívánja-e felülírni..."-IGEN és aztán "a tartalom megváltozott, kívánja-e menteni (vagy valami ilyesmi) -IGEN. Készen van az új megjelenés. A kész/módosított zip.-et rámásolod a telóra és CWM-ből install.zip...
Remélem érthető. Nálam így működött.
Nagyon időigényes és odafigyelést igénylő folyamat.

Ezt az CWM-es mutatványt egyébként simán ki is lehet hagyni, ha egyből a ROM-témáját szerkeszted meg és a ROM telepítésekor már az általad szerkesztett cuccok jelennek meg induláskor. (A Criskelov39 már így volt fent nálam) ....és ekkor jött az ötlet.
Mi lenne, ha ezt a StockROM-mal is megcsinálnám. Igenám, de honnan szedek .zip-es állományt. ...aztán rájöttem, hogy nem is kell. Hiszen a rootexplorer-rel ki tudom másolni a framework, twframework(a system/framework-ből) és systemUI(a system/app-ból) apk-kat a teló SD-jére és onnan a gépre... és innen már ki tudom őket bontani és szerkeszteni, meg minden... A szerkesztés menete megegyezik a fentebb leírtakkal. (az én agyamnak ez vált be).
DE!
a kész framework-res.apk lecserélésnél voltak gondjaim. (A másik kettőt simán fel tudtam tenni a rootexp-rel, de amikor ez volt a soros az mindig fagyáshoz vezetett.) ...hiszen egy működésben lévő redszerben akartam egy elég alapvető dolgot cserélni. Ezt egy CWM-es kernelen művelte. Gondoltam egyet és lecseréltem egy "sima kernel-re" és sikerrel jártam... a stockROM is áttémázva :D
- a rooteplorer verziószáma: v2.14.2 (csak azért írom, mert a frissebbek -tegnapi infó alapján- nem engedik, hogy a systems-ben garázdálkodjon a user.

szerk: azóta kaptam egy olyan infót, hogy "a cache-t és a Dalvik cache-t is üríteni kell!"

képek: [link]

[link] (a "nyitás" a fighterek ikonjaival történik))

Hozzászólások

(#1) cozmo


cozmo
(őstag)

Eddig jó :)

Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo

(#2) Weeman1


Weeman1
(PH! kedvence)

Szia
Ezt a Star Wars-os témát letudom valahonnan tölteni?
Üdv

Xiaomi Redmi Note 5 Pro 4/64

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.