2022. december 1., csütörtök

Gyorskeresés

Norbinak mégsem az egészségünk számít?

Írta: | Kulcsszavak: norbi . átverés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Most olvastam a hvg.hu cikkét a transzzsírsavakról, és ennek kapcsán megnéztem a kapcsolódó Oéti táblázatot, mely rengeteg termék transzzsírsav tartalmáról közöl adatokat.

Az eredmény eléggé megdöbbentő néhány esetben. Az én szemem főleg néhány Norbi terméken akadt meg, melyek transzzsírsavtartalma egyes esetekben akár az egészségügyi határérték 10-13 szorosát is meghaladja. Ezek a zsírsavak jellemzően ipari zsíradékből kerülnek be az élelmiszer termékekbe, melyeket általában a termék íz- és állagmegörzésére használnak. Számomra megdöbbentő, hogy egy olyan ember, aki elvileg azért hozta létre a brandjét, hogy segítsen az emberek egészségének megörzésében, nem is törődik valójában az egészségünkkel...

Ezek a termékek haladják meg a megengedett mennyiséget (2g/100g zsír a megengedett):

Norbi gyümölcsös müzli szelet - 26,2g/100g
Norbi narancsos müzli szelet - 23,9g/100g
Norbi Update, Csokis croissant - 7,6g/100g

Ez a rész érdekes még a hvg cikkből:

Takács Hajnalka, a Norbi Update dietetikusa is hangsúlyozta, hogy a listán rossz eredményeket produkáló Norbi müzliszeletek már nem szerepelnek a cég kínálatában, majd hozzátette, minden szükséges lépést megtettek már korábban a termékfejlesztésben.

Ja, hogy már nem kaphatóak azok a müzliszeletek. Egyáltalán hogyan kerülhettek bele??? Nem az egészség volt a legfontosabb a cég számára? Csak akkor vált fontossá változtatni, amikor nyilvánosságra került a lista, ill. korlátozták a transzzsírsavak használatát?

Eddig sem fogyasztottam Norbi terméket, ezután sem fogok, de az is biztos, hogy ez után sem fogom ajánlani senkinek.

Wikipedia bejegyzés a transzzsírsavakról: [link]

Hozzászólások

(#1) SUPREME7


SUPREME7
őstag

Ugyanmár :) $$$. Ha az egészséged számítana, akkor emberi áron adná a valóban egészséges(ebb) termékeket, de ezek egyrészt nem egészségesebbek, másrészt aranyárban adja, és még ha megfeledkezik magáról, és elfelejti, hogy az emberek pénzéből telik neki a luxusra, akkor ilyenek is kipotyognak a kis "szájából". Népbutítás, parasztvakítás, átverés, lehúzás. Válassz.

Egyik kollégám mesélte pár hete, hogy beesett egy ilyen update üzletbe, ahol kért két update kakaós csigát, gondolta, hogy drágább lesz mint a nemegészségesfajta, de a két minicsigára fizetett több mint 600Ft-ot. Csak azért nem vágta hozzá az eladóhoz, mert átgondolta, hogy nem ő tehet róla :)

[ Szerkesztve ]

(#2) Eastman


Eastman
őstag

Kicsit költői a kérdés, nem? :U

:)

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#3) tDr1v3r


tDr1v3r
veterán

Ilyet nem szabad írni mert Norbi beperel!

最低だ、俺って。// PSN: nokedli-chan - Xbox Live: tDr1v3rHUN

(#4) Kalandor


Kalandor
HÁZIGAZDA

Rövid ideig (1-2 hónapokig) árultak olyasmit, amiből évtizedekig kell fogyasztani akkor, hogy egyáltalán kockázatot jelentsen.
Azért ez nem cián.

(#5) 8th


8th
őstag

Sosem értettem a Norbi update hívőket és az egyéb csodaváró embereket. Ha egy kicsit is uralkodni tudnának magukon nem zabálnák halálra magukat és ezt megfejelnék napi fél óra aktív mozogással nem lenne minden negyedik magyar vágásra érett zsírdisznó.

Hüje malyom

(#6) Cthulhu Dawn


Cthulhu Dawn
őstag

Szerintem tökmindegy, a célközönségük úgy is az az átlaghülye, aki azt hiszi, hogy 2 meki között betölt norbi update lábkörömtől fogyni fog.

"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy

(#7) Apollyon


Apollyon
Korrektor

Itt nem az emberek egészsége a fontos, hanem az üzlet és a pénz.

Az egész már ott rossz, hogy péksüteményeket is árulnak. Persze a Norbis cuccok lehet hogy kevésbé rosszak, mint a pacalpörkölt vagy a körömpörkölt, de rosszak, a megfelelő fogyáshoz és/vagy alakformáláshoz illetve annak fenntartására alkalmatlan.

De a legrosszabb az egészben, hogy ehhez egy HVG-s cikk kellett, hogy páran feleszméljenek. :U

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#8) Kalandor válasza Cthulhu Dawn (#6) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA

A célközönségük pl. a cukorbeteg gyerekeket nevelő szülők, akiknek ritkábban szorul el a szívük, ha a gyerekük olyat kér, mint a többi gyerek.

[ Szerkesztve ]

(#9) Kolondrum válasza Cthulhu Dawn (#6) üzenetére


Kolondrum
félisten

+1
Épp a napokban láttam egy anyát és a két lányát. Otthagynak súlyos ezreket a norbiba és minap előttem álltak a sparba. Ott figyelt a big nutella meg csupa hizlaló kaja.
Tipikusan azt hiszik, hogy mert néha esznek norbit attól majd fogynak. Sok ilyen van. A legtöbb norbi kaját vagy el lehet készíteni otthon és/vagy jobbá tenni így, vagy meg lehet venni más más márka alatt töredék áron.

[ Szerkesztve ]

RMX3301

(#10) Cthulhu Dawn válasza Kalandor (#8) üzenetére


Cthulhu Dawn
őstag

Aki nagyon szeretné, hogy a cukorbeteg gyereke néha nassolhasson az se biztos, hogy a norbiban fog vásárolni neki. Persze ellehet adni ezzel is.

"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.