2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Így készítem a csirkét...

Írta: | Kulcsszavak: csirke . fűszer . recept

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A csirkénél alapvetően nem is a főzés módja (jelen esetben a sütés) számít sokat, hanem a fűszerezés. Erre saját receptem van, a fűszerkeveréket a következő módon készítem:

1 rész szárított fokhagyma (szeletelt vagy granulátum, ha előbbi, morzsoljuk össze)
3-5 rész só (ízlés szerint)
2-3 rész durvára darált borskeverék (színes bors, de ha nincs, a sima fekete is megteszi)
10-12 rész majoránna
3-4 rész szárított snidling (apróra vágva)
2-3 rész pirospaprika

Ezt mind egybeöntöm, és jól összerázom. Sütés előtt megmosom a csirkeszárnyat és/vagy csirkecombot, a tepsibe kevés olajat öntök, belehelyezem a húst, majd jól megszórom a fűszerkeverékkel (nem szabad sajnálni). A szárnyat nem kell letakarni a sütőben, és max fél óra alatt ropogósra sül. A combokat viszont le kell takarni, különben kiszárad. Kb. 40-50 percig süssük letakarva, majd 10-15 percig letakarás nélkül, hogy a bőre ropogóssá váljon. Imádom!

Jó étvágyat! :)

ui: a fűszerek arányain természetesen lehet változtatni, és is mindig egy kicsit máshogy készítem. Néha előfordul, hogy egy nagyon kicsi curryt vagy oregánót (szurokfű) is beleteszek. A snidlinget pótolhatjuk úgy, hogy egy egész hagymát félbevágva belehelyezünk a sütőbe.

Hozzászólások

(#1) minimäl


minimäl
csendes tag

éhes lettem.
osztály társam épp tegnap vett egy kakast én meg ma egy tyúkot, pont ebből a célból. gyarapítjuk, lesznek kiscsibék, amikor ezek megnőnek akkor pedig vacsi.

SUBWAVE SESSION FOREVER. - HP ENVY 15 Coming Soon.

(#2) ollie válasza minimäl (#1) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Azért ne felejtsetek el addig is enni valamit. :)

***

(#3) minimäl válasza ollie (#2) üzenetére


minimäl
csendes tag

Köszi, hogy gondolsz rá! De a te fajta fűszerezésed 100%, hogy kipróbálom, finomnak tűnik nagyon.

SUBWAVE SESSION FOREVER. - HP ENVY 15 Coming Soon.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.