A csirkénél alapvetően nem is a főzés módja (jelen esetben a sütés) számít sokat, hanem a fűszerezés. Erre saját receptem van, a fűszerkeveréket a következő módon készítem:
1 rész szárított fokhagyma (szeletelt vagy granulátum, ha előbbi, morzsoljuk össze)
3-5 rész só (ízlés szerint)
2-3 rész durvára darált borskeverék (színes bors, de ha nincs, a sima fekete is megteszi)
10-12 rész majoránna
3-4 rész szárított snidling (apróra vágva)
2-3 rész pirospaprika
Ezt mind egybeöntöm, és jól összerázom. Sütés előtt megmosom a csirkeszárnyat és/vagy csirkecombot, a tepsibe kevés olajat öntök, belehelyezem a húst, majd jól megszórom a fűszerkeverékkel (nem szabad sajnálni). A szárnyat nem kell letakarni a sütőben, és max fél óra alatt ropogósra sül. A combokat viszont le kell takarni, különben kiszárad. Kb. 40-50 percig süssük letakarva, majd 10-15 percig letakarás nélkül, hogy a bőre ropogóssá váljon. Imádom!
Jó étvágyat!
ui: a fűszerek arányain természetesen lehet változtatni, és is mindig egy kicsit máshogy készítem. Néha előfordul, hogy egy nagyon kicsi curryt vagy oregánót (szurokfű) is beleteszek. A snidlinget pótolhatjuk úgy, hogy egy egész hagymát félbevágva belehelyezünk a sütőbe.