2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

Emberi önteltség?

Írta: | Kulcsszavak: önteltség . hülyeség

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Adott 2 sztori.

Most komolyan, mi kivetnivaló van abban, hogy valakit megvizsgál a biztonsági őr a kijáratnál? Nem azért fizetik? Ha valaki ezért megalázottnak érzi magát, az a saját önteltsége miatt van.

Engem is szólított már meg biztonsági őr fizetés után, hogy el szeretné kérni a blokkot, amit kaptam a pénztárnál. Megkérdeztem, hogy miért, mire azt válaszolta, hogy ellenőrzés végett. Szó nélkül odaadtam a blokkot, megnézte mit vásároltam, majd udvariasan elköszöntünk egymástól. Olyan nehéz ezt megtenni?

Hozzászólások

(#1) Vakegérke


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Adott egy hosszú hajú, borostás vén fószer. Szövetnadrág, ing, és a legnagyobb melegben is vékony dzsekit hord, mert szüksége van a zsebekre, az övtáskát meg útálja.
Ez lennék én.

Ahol ismernek, ott már nem foglalkoznak velem, de ahol nem, ott rendszeres, hogy rám ragad egy biztonsági őr. Kimondottan élvezem, hiszen nem kell keresgélnem, megkérem őt, hogy segítsen. Megteszi.
Velem is előfordult, hogy megkértek, mutassam meg a táskám, tárjam ki a dzsekim. Nem sértődtem meg. Parancsoljanak, még valami? Semmi, köszönjük.

Ha a hölgy nem tiltakozik annyit, mehettek volna hamar dolgukra. De hát ő ugye megmutatja, hogy neki jogai vannak. Egy az áruház szabályzata, és a biztonsági őr annak a betarttatója. Kötelesség smafu?
Ami pedig a filmfelvételt illeti, valóban jogtalan dolog valaki(ke)t engedély nélkül filmezni.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#2) PazsitZ


PazsitZ
(PH! addikt)

Én is sokszor hátizsákkal megyek be a boltba, mert nem merem kívül hagyni.
Egy-két alkalom volt amikor rám szóltak, hogy be se vihetem, ekkor megkértem, hogy akkor addig figyeljenek rá.
Volt olyan, hogy kifele menet meg akarták nézni, de simán kinyitom és nézzék nyugodtan.

Alapvetően van igazságtartalma, hogy sokszor bunkók, akár ok nélkül is ezen emberkék, de legtöbbször azért a mi hozzáállásunktól függ, mennyire.

- http://pazsitz.hu -

(#3) blueMerle


blueMerle
(PH! kedvence)

Velem 2 éve történt, hogy vásárlás után, a kasszánál fizetés után a biztonsági őr szó nélkül megfogta a karom és rángatni kezdett. Namost ehhez nem szoktam hozzá, márcsak azért sem mert a 90 kilómnak, kopasz fejemnek, és nem épp barátságos tekintetetemnek hála ezt nemigen merik megtenni. Ő mégis megtette mire azonnal ráordítottam egyrészt a meglepődéstől, másrészt a valós félelelmtől, hiszen nála fegyver is volt, hogy most azonnal engedjen el. Nem tette, rángatott!!!! a kasszától egy ajtó felé, és végig azt kiabálta hogy loptam. 2x hangosan figyelmeztettem hogy bántalmazni fogom, ha ezt azonnal nem hagyja abba.. Nem engedett el, majd a másik kezemmel megütöttem úgy hogy a földre került. Még egyszer jelzem, hogy megijedtem mert az ürge úgy festett mint aki teljesen bekattant, és fegyver volt nála....A lényeg hogy többen is látták az esetet, és másik 2 vásárló is a segítségemre sietett, lefogtuk, míg más rendőrt hívott. Az esetet biztonsági kamerák rögzítették, természetsen semmit sem loptam, és a felvételeken jól látszik hogy az őr egyetlen szó nélkül megfog és rángatni kezd.

Az eset vége az lett hogy az ürgét azonnal kirúgták és egy nem túl hosszú tárgyalás végeztével egy év felfüggesztett szabadságvesztést kapott jogerősen.

A baj, probléma ott kezdődik, hogy bizt. őrnek szinte bárkit felvesznek, ahogy ezt a példám is jól mutatja. Mi történt volna ha nem sietnek a segítségemre?

A cikkben szereplő hölgy szerintem is túlreagálta a dolgot, engem is már megkértek hogy mutassam a táskám, ezért nem is szólok.

Huawei P20 Lite

(#4) tildy válasza blueMerle (#3) üzenetére


tildy
(PH! nagyúr)

Viszont nem a hölgyet akarták megvizsgálni, hanem a férfit. Aki történetesn norvég állampolgár. Te bemennél vadidegen biztonsági őröklel egy odúba, mior nem mondják meg mivel gyanúsítanak, úgy, hogy az adott ország nyelvén egy mukkot sem tudsz? Én nem. Rendőrt hívnék , ott nyomban.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#5) blueMerle válasza tildy (#4) üzenetére


blueMerle
(PH! kedvence)

Mivel ott volt a hölgy, aki tudott magyarul, nem volt kommunikációs probléma. Ennek ellenére sem mentem volna be :) Bármikor kérik hogy fáradjak velük, megmondom hogy szivesen kipakolok a vevöszolgálati pultra, vagy a táskákból a kocsiba, átt is vizsgálhatnak, engem nem érdekel ki mit gondol, de nem megyek sehová. És ebből még sosem volt gond.

Huawei P20 Lite

(#7) Vakegérke válasza tildy (#4) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Meglátásom szerint a norvég úr helyett a felesége replikázott. Tolmácsolhatott volna, ehelyett kiélezte a helyzetet.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#8) #51736960


#51736960
(törölt tag)

én személy szerint nem értek egyet ollie-val.

engem is bevittek egyszer ellenőrzésre a budaörsi teszkóban (nem loptam semmit), és elég szar volt, egy kábé 4x4-es ablaktalan helyiségben voltam 3 megtermett droiddal összezárva.
főleg úgy, hogy egy kicsit klausztrofóbiás vagyok.

amúgy én voltam a hülye, mert mivel először történ ilyen, szó nélkül követtek őket a szobába, amikor szóltak.

de ha még egyszer ilyen lesz, BIZTOS hogy nem megyek velük, hanem ott helyben rendőrt hívok.
ha meg kényszerítenek, legalább egynek betöröm az orrát, mielőtt legyűrnek.

köcsög banda.

[ Szerkesztve ]

(#9) Gergő_


Gergő_
(őstag)

Örülök neki hogy leírtátok, azt a dolgot amit nem szabad, vagyis bemenni valami zárt helyisébe, amit senki sem lát. Nyilvánosan kell megmutatni a táskát. Ha pedig belenyúl a táskámba letöröm a kezét. ;]

(#10) PazsitZ válasza blueMerle (#5) üzenetére


PazsitZ
(PH! addikt)

Ezzel viszont én is így vagyok. Nem mennék be velük sehova, ott kint szívesen kipakolok nekik mindent, de ne akarjanak bevinni ide-oda.
Inkább lássa csak minden vevő a dolgot, így végül inkább nekik lesz blama, mint nekem.

[ Szerkesztve ]

- http://pazsitz.hu -

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.