2019. június 25., kedd

Gyorskeresés

Power Metal Blog - Preludio

Írta: | Kulcsszavak: power . metal . elso . heavy . speed . melodic . hard

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tisztelt Feleim!

Régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy indítok egy kisebb ismeretterjesztő sorozatot, amelyben eme gyönyörű stílus méltatlanul mellőzött zenekarait vonultatom fel, természetesen a teljesség igénye nélkül. Ez az idő most elérkezett, ugyanis ami a mai zeneiparban folyik az több mint elkeserítő. Ebbe nem mennék bele, hiszen nem flamelés a cél, csupán a számomra oly kedves stílus dicsérete, elemzése, és esetlegesen egy kisebb csoport verbuválása, akik vállvetve állnak ki a metál zene ezen gyöngyszemeiért.

Minden egyes bejegyzés tartalmazni fog egy együttest és azok - általam legjobbnak vélt - számait, és az esetleges olvasóktól azt várom, hogy tegyék közzé a kedvenc zenekaraikat, így közösen gyűjtsük csokorba az arra érdemeseket. Mivel rengeteg olyan banda van, amelyek iszonyat tehetséges zenészeket rejtenek, így nem lesz nehéz találni jobbnál jobbakat.

Íme a lista, ami szerint haladni fog a blog:
Timeless Miracle, Freedom Call, Alestorm, Altaria, Angra, Avantasia, Axenstar, Cain's Offering (Jani Liimatainen - Ex Sonata Arctica, kedvenc gitárosom - új bandája), Celesty, Dalriada, Dark Moor, Dawnless, Derdian, Dionysus, DragonForce, Dreamtale, Eluveitie, Elvenking, Equilibrium, Etherna, Fairyland, Gamma Ray, HammerFall, Heavenly, Highland Glory, Hibria, Kamelot, Korpiklaani, Machinae Supremacy (nem teljesen power, de nagyon faja), Magic Kingdom, Mago de Oz, Norther, Revolution Renaissance, Rhapsody of Fire, Running Wild (sajna már feloszlottak), Sabaton, Saint Deamon, Sonata Arctica, Spellblast, Stormwarrior, Trick or Treat, Trivium, Warmen, és a magyar élvonal Wisdom.

Legyen elég ennyi bevezetésnek, aki tudja miről van szó, annak ennyi is elég, aki pedig nem, az majd megtudja. Addig is: Long Live Power Metal, valamint nincsen zene 5 perc alatt!

A Blog bejegyzései:
Power Metal Blog - Vol 1.
Power Metal Blog - Vol 2.
Power Metal Blog - Vol 3.
Power Metal Blog - Vol 4.
Power Metal Blog - Vol 5.
Power Metal Blog - Vol 6.
Power Metal Blog - Vol 7.
Power Metal Blog - Vol 8.
Power Metal Blog - Vol 9.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.