2020. július 8., szerda

Gyorskeresés

Te átadod a helyed a tömegközlekedésen?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Olvastam egy cikket arról, hogy a tömegközlekedésen (BKV, stb....) ki adja át a helyet. Tulajdonképpen nem a cikk az érdekes, hanem a reakciók, illetve ennek az előzményei. Jöttek természetesen a standard válaszok, az idősebb generációktól, hogy a fiatalok adják át a helyet az idősebbeknek, meg hogy te is leszel idős egyszer, meghogy nekik a napi 8 óra tanulás a munka stb... És ha megnézzük, ez elsőre akár még helytálló is lehet, de ez már egyenesen azt jelenti, hogy minden fiatal köteles átadni a helyét?

Véleményem szerint nem.

Attól merthogy valaki fiatal, még nem jelenti azt, hogy nem szorul rá a helyre. Kezdve azokkal az általános iskolás srácokkal, akik naponta akár 15kg+ súlyt is cipelnek a hátukon, amiket tankönyvnek neveznek. Egy ilyen súly mindennapos cipelése egy felnőtt számára is megterhelő, nemhogy egy fejlődésben lévő gyereknek. Másik példa akinek valamilyen sérülése van, ami vagy észrevehető, rosszabbik esetben nem. És itt csatlakozik be az én véleményem. Előre szólok, hogy ismervén a PH kommentelők nagy részét, egyeseknek erős lehet ez a vélemény, reagálni szabad rá, maximum nem veszem komolyan, ha átmegy sértegetésbe.

Középiskolába versenyszerűen, de amatőr szinten futballoztam. Akkor történt egy sajnálatos baleset, aminek következtében majd 1 hétig sántítottam mint 1 kutya. Minden nap át kellett vágnom a városon hogy beérjek, természetesen ezt hátizsákkal megtoldva. Azt tapasztaltam hogy egy darab ember nem volt képes átadni a helyét önként. De egy darab se. És most nem arról van szó, hogy nem tudtam leülni, hanem arról, hogy egy embernek se jutott eszébe az, hogy átadja a helyét a sántító hülyegyereknek. Ekkor jutottam arra, hogy innentől kezdve én sem adom át a helyem, kivétel a kismamáknak, illetve azoknak az időseknek, akiken tényleg látszik, hogy alig bír állni. Pokolra fogok jutni ezért biztos, de tulajdonképpen ha ezért kerülök oda, megérdemlem, a véleményemen ez nem változtat.

Biztos fogok még olyan helyzetbe kerülni, ahol elvárnám hogy átadják a helyet, de ezek után...
Emellett egy picit felháborítónak tartom, hogy bottal peronon mászkáló mamzik prédikálnak, akik a metróba meglátnak egy helyet, és levágnak egy 10 méteres gyors sprintet hogy két megállót ülni tudjon....

De ennyit erről..... Véleményetek?

Hozzászólások

(#1) .noxwill


.noxwill
(veterán)

Hozzászólni itt lehet, sértegetni máshol..... :U

All→M8

(#2) Eastman


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

:D

"Az interfész eléggé géphez kötött, és a számítógép a leggyengébb láncszem. Van aki csak összedugja a gitárral és játszik, más meg feltúrja a fél netet, a pokolra megy, meg vissza, holdtöltekor fekete kakas vérével locsolja, mégsem megy." - nap

(#3) .noxwill válasza Eastman (#2) üzenetére


.noxwill
(veterán)

Mosolyogsz, szal téged is elküldtek már a ..csába, vaaaaaaaaaaaaaaagy........ :D

All→M8

(#4) ADAM1337 válasza .noxwill (#1) üzenetére


ADAM1337
(veterán)

Ez a magyar kultúra.
Már nem is tudom melyik etikett könyvben olvastam egyik nemzetnél a nők adják át a férfinak a helyet, mivel "előre valóbbak" illetve szimbolikusan ők állnak feljebb. (csak érdekességképpen.)
Szerintem is gyalázatos, de az is hogy a 10éves gyerekek se veszik le a táskát és nem tanulnak semmit az illemről, mi lesz így pár év múlva.
Én át szoktam adni a helyemet, kivétel ha helyvadász néni jön.
Volt olyan hogy barátnőmmel ültünk le egymással lévő helyre és hirtelen azt veszem észre hogy egy kéz van a hátamnál és nézek hátra öregasszony meg néz rám, csak röhögtünk egyet barátnőmmel... Ilyenkor csak remélem hogy sokan nézték a hölgyet hogy érezze kínos amit művel.

[ Szerkesztve ]

(#5) lsebestyen


lsebestyen
(őstag)

Én átszoktam adni, bár néha van olyan h azt mondják, h köszi maradj csak, szerintem ez rossz hozzáállás, mivel ezen az alapon a következőnek se fogom átadni. Igen ezt amíg nem tapasztaltam meg úgy gondoltam h hülyeség, de mégsem. Amúgy ritkán ülök csak le, egyrészt mert pikkpakk elalszom, vagy úgyis át kell adni a helyet...

(#6) baluka26


baluka26
(veterán)

Középsuliba jártam, 6:50-kor és 7-kor is jött egy ugyanolyan busz. A 6:50-es direkt diákok miatt, mert a két város végi suliba csak azzal értünk be. Azon soha a kurva életbe nem adtam át egy nyugdíjasnak sem a helyem. Azt a tíz percet nem tudták volna kivárni... Persze a 7 órási általában üres volt.

Szintén nem adom át, ha van még hely, kivéve, ha erősen korlátozott mozgásban az illető.

Sérült/gipszelt/bicegő embernek átadom a helyem.

Felbasz, amikor átadom egy anyukának, és leülteti a kisgyerekét a helyre.

Egyébként általában meg szoktam várni, hogy "fiatalember, lenne szíves esetleg átadni a helyét?" Ezt csak azért, mert az esetek 95%-a, "óóó, én csak két megállót megyek", meg "jobb nekem állni végig, mint leülni, azt újra felállni".

[ Szerkesztve ]

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#7) Eastman válasza .noxwill (#3) üzenetére


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Az utolsó bekezdésen röhögök, ahogy leírtad. Megjelent a kép a szemem előtt.

"Az interfész eléggé géphez kötött, és a számítógép a leggyengébb láncszem. Van aki csak összedugja a gitárral és játszik, más meg feltúrja a fél netet, a pokolra megy, meg vissza, holdtöltekor fekete kakas vérével locsolja, mégsem megy." - nap

(#8) Nova96


Nova96
(őstag)

Én ált. inkább le se ülők, 10-15 perc haza az út...mert aztán jön a szöveg, hogy öreg vagyok stb... ezzel nincs is gond...csak amikor nekem műtve volt a könyököm akkor majd be**rtam ha hozzá értek.....és általában le akartam ülni, ne legyen semmi gond.... de közbe látták ott a gipsz a vállamig... később a könyök tartó... le se sz*rták. :U volt ez lábbal is.... :U
Igaz, ha fáradt vagyok azaz 3-4-ig bent vagyok teszem azt 0. órától és esetleg a könyököm még fáj (mert nem jött teljesen helyre)... biztos leülők és nem fog érdekelni ki mit gondol, mit mond.
De, ha nem átadom a helyet.

De, volt olyan láttam sok az öreg felszálló, mondtam csak tessék leülni szépen, erre válasz nem kell..
utána áll felettem és elkezd anyázni, te hülye gyerek miért nem adod át a helyet nekem?!....
WTF!? na mind1. :DDD

(#9) Иван


Иван
(őstag)

Általában átadom a helyem, olyan megfontolásból is, hogy ülök én eleget.

Mondjuk azon felbaszom az agyam, hogy mikor indul a villamos, még van egy rakat hely, leülök. Köv. felszállónál (astoria v. kálvin) felszállnak egy rahedlien, felállok és leül a helyemre egy korombeli diák. Wtf man... :F A nyugdíjasoknak meg nőknek adom át a helyem, nem egy korombeli, férfineműnek. Ennyire jóban azért nem vagyunk.

In a coat of gold or a coat of red, a lion still has claws / and mine are long and sharp, my lord, as long and sharp as yours. / And so he spoke, and so he spoke, / that Lord of Castamere...

(#10) Mr X


Mr X
(addikt)

Nem adom át, kivéve, ha annyira indokoltnak látom ránézésre, vagy ha normálisan megkér.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.