2020. április 6., hétfő

Gyorskeresés

Visszaszámláló program windowsra és androidra

Írta: | Kulcsszavak: visszaszámláló . program . Final Countdown . TimeLeft . halál

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Androidra és windowsra keresni kezdtem valami olyan visszaszámláló programot aminek van widgetje és aminek a widgetje jól is néz ki. Nem a "to do", teendők listára kell, mert arra vannak egyéb jó programok, hanem olyan ami direkt a visszaszámlálás mutatására van kihegyezve és amiben lehetőleg a saját ízlésünk szerint állíthatjuk be a visszaszámláló kinézetét.

Arra gondoltam, hogy a magyar átlag életkorból kiindulva, kiszámolom mennyi van még nekem hátra és erre egy visszaszámlálóval mindig emlékeztetni fogom magam. Nekem most emiatt kell ilyen program, de persze pl. vizsgák közeledő időpont megjelenítéséhez is nagyon hatásos lehet egy ilyen program.

Keresgélés és próbálgatások után végül 2 nagyon jó programot találtam mindkét rendszerre, windowsra TimeLeft programot. Ennél a kitehető visszaszámláló állítása rendkívül részletes a külsőségekre is. Egyénileg is nagyon részletesen beállíthatjuk, hogy milyen értékek szerepeljenek a lapon, például a halál vissza számláláshoz én direkt nap-óra-perc mutatást állítottam be, van egy csomó előre elkészített felület, de állítható a háttérszín, betűtípus, betűszín, keretszín, átláthatóság, lehet még valamennyire állítani térközt, az értékek közt lévő jeleket, a kiírásokat. A programon belül nem, de valószínűleg háttér képet is tehetünk be vagy megváltoztathatunk, ha a program egyik skin mappájában lecserélünk egy háttérképet. Egyébként a program alapból magyar nyelvet is tud és persze millió egyéb beállítás is van benne.

Androidos telefonra a Final Countdown programot találtam a legjobbnak erre a célra. Alapból szép felületeket lehet vele kitenni widgetnek, de lehet állítani a betűszínt, hátteret, keretet és egy nagyon kicsit a betűtípust(konkrétan csak 3 fajtát), átlátszóságot. Sajnos azt már nem lehet állítani benne, hogy milyen idő egységeket mutasson vagy ne mutasson.

Hozzászólások

(#1) kemotox


kemotox
(addikt)
LOGOUT blog

Windowsra nézd meg a Rainmetert, mindenféle dolgokat lehet vele csinálni, biztos tud visszaszámlálót is. Na azt aztán úgy szabod testre, ahogy akarod. Ez egy system monitor cucc amúgy, mindenféle adatot ki lehet íratni vele az asztalra, én pl naptárat meg egy telibeszabott nagy órát szoktam kirakni, így már jó messziről is látni, hogy mennyi az idő. (falióra nuku :D)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.