2020. augusztus 10., hétfő

Gyorskeresés

Parasite Eve 1 segítségek(FAQ)

Írta: | Kulcsszavak: játék . faq . parasite eve . playstation

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tegnap este beizzítottam a playstation 1 emulátort, a szuper olcsó de jól megcsinált Logitech Precision gamepad elő, a nagy lcd tévén, természetesen 4:3-as képarányban elkezdtem a Parasite Eve 1 játékot. Nagyon régen játszottam már vele, ez egy 15 évvel ezelőtti(1998) playstation 1 játék. Megint annyira magával ragadt hogy reggel ötkor fejeztem be, egyhuzamban végignyomtam. Gondoltam csinálok egy kis faqot róla, mert a magyar interneten nem hoz róla infót. Egyébként én őrült szabály szegő vagyok, például teszek arra hogy a magyar helyesírási szabálykönyv szerint hova kell tenni a veszőt, én oda teszem ahova nekem jól esik, ha ez zavar valakit akkor az gondoljon arra hogy egy másik világban egy másik szabályrendszerhez ragaszkodna, pusztán csak azért mert ott más lenne a nagyfőnök vagy mert jobban vagy rosszabbul állítják be az írás rendszer logikáját.

Egyébként nem egy bonyolult játék, de lehet szívni vele ha az ember még nem ismeri. AT csík jelzi hogy mikor csinálhatunk valami akciót, addig rohangálnunk kell hogy ne sebezzenek meg. A PE csík jelenti a mannát amiből varázsolhatunk. Ha tudjuk hogy mi micsoda akkor voltaképpen ez egy könnyű játék.

Az első pályán a zongoránál játszó hölgyhöz csak akkor menjünk ha az előtte lévő szobákat átkutattuk. A játék gyenge pontja hogy a fiókok és a szekrények kinyitási helyét túl kicsire vették, ezért nehéz kinyitni őket, de szerencsére nem sok van belőlük, leginkább csak ládák és fénylő tárgyak vannak. Az első pályán spórolni kell a lőszerrel, emiatt gumibottal öljük meg a kis szörnyek többségét, később nem lesz szükség spórolásra, rengeteg töltényünk lesz.

Most következik a játék egyik legbonyolultabb része. Az elejétől fogva találunk olyan tárgyakat amelyek plusz értékeket adnak a páncélhoz és a fegyverhez. Mivel állandóan új és erősebb fegyvereket és páncélokat találunk ezért ezeket ne használjuk el csak úgy. Hogy ne foglaljanak el menet közben sok helyet, ezért legyen nálunk egy mellékes fegyver, aminek alul nincs olyan tulajdonsága amit át akarunk rakni, a pluszokat ennek adjuk oda. A múzeumban megtaláljuk az egyik legerősebb simán felvehető fegyvert, az egyik blabla-4-es vagy ehhez hasonló nevű nagy gépfegyver, aminek minimum 6 képesség helye van és aminek végre átrakhatjuk az eddig felgyűlt rengeteg pluszt, a fent említett, erre a célra magunknál tartott fegyverből. A páncéllal kapcsolatban jobb a helyzet, ott szinte az elejétől rakosgathatjuk az aktuálisan használt páncélunkra a pluszt, mivel a legerősebb páncélok olyanok hogy nincs sok tulajdonsága, max 1 és ráadásul olyan tulajdonság amiből más páncélban is van, így a következő legerősebb páncélba nyugodtan át tehetjük a pluszos részt, mivel nem veszítünk tulajdonságot.

Ha jól emlékszem a legerősebb páncél a Warehouse pályán lesz. Ez egy kitérő pálya, nem muszáj megcsinálni, a múzeumi akciózás előtt már megjelenik a térképen. A játék folyamán lesz egy olyan páncél ami véd a mérgezés ellen és lesz egy olyan ami véd a lassítás ellen, ezeket őrizzük meg, hogy aztán a legerősebb páncélba tegyük ezeket a tulajdonságokat.

Páncéloknál a legfontosabb tulajdonság az "auto". Ez automatikusan gyógyít a gyógyító ital felhasználásával ha túl alacsonyra esik az életünk. Ez a tulajdonság rendkívül fontos a keményebb főellenségeknél. Van néhány ultra támadás amit enélkül nem is lehet túlélni. Egyébként a játékban rengeteg italt össze lehet gyűjteni, emiatt könnyűvé válik a játék.

Találunk majd csavarhúzót ábrázoló lapokat, ezek segítségével tudunk majd egy képességet vagy a plusz értékeket átvinni egyik fegyverből vagy páncélból a másikba. Amiből kiveszünk az törlődik, kivéve akkor ha spéci csavarhúzót találunk. Lesz 3-4 spéci engedély, aminek köszönhetően a tuningoló fiú letisztít egy olyan helyet a fegyverből vagy a páncélból amin nincs jelölés, de foglalja a helyet.

Ha jól emlékszem van egy olyan titok a játékban hogy ha 300 szemetet összegyűjtesz, akkor a tuningos srác csinál belőle egy nagyon erős fegyvert. Talán a centrál parkban a legkönnyebb összeszedni a szemetet. Az angol faq sokat segíthet, annak is aki nem tud angolul: http://www.gamefaqs.com/ps/198265-parasite-eve/faqs.

A fegyver tulajdonságokról néhány szó. A lövés számot mutató tulajdonság voltaképpen akkor a legjobb amikor minél kevesebbet mutat, mert a fegyver sebzését elosztja annyival ahányszor lőhetünk vele egy akció körben. Mivel a lövések közben is tudnak támadni a szörnyek ezért az a legjobb ha akciónként egyet lő az adott fegyver.

A kórházban találkozhatunk egy olyan tulajdonsággal ami kicsi lassítást okoz(injekciós tű ikon), a kórházban hasznos, de a más helyen lévő szörnyekre nem igazán van hatással, a főellenségekre szerintem nem hat.

Sárgás színű töltény ikon, ez mérgezést okoz. Főellenségekre nem hat és csak néhány szörnyre hat egy picit.

Jég és tűz hatás, nem láttam hogy különösebben hatott volna.

Sörétes tulajdonság. Ez az egyik leghatékonyabb tulajdonság. Veszteség nélkül szét osztja a sebzést ha több célpont van.

Két akció lehetőség egy kör alatt, ez a legjobb tulajdonság, két fegyver egymás mellet az ikonja, a trex-től lehet megkapni vagy az egyik ládából később.

1st nevű tulajdonság, az első támadás a miénk.

Össze-vissza lövés automatikusan tulajdonság, kis gépfegyvereknél szokott lenni. Talán annyi értelme van hogy többet lő néha a fegyver mint amennyit elvileg lőne.

Varázslatokról néhány szó. Nem sok van és amik vannak azok eléggé egyértelműek. Szintlépéskor kapunk újabb varázslatot. Én 99%-ban a gyógyítás varázslatot használtam. A maradék egy százalékban a méregtelenítést és a legutoljára megkapható varázslatot az átváltozást. A átváltozós varázslat nagyon erős, nagyon sokat sebez.

Szintlépések után bónusz pontot kapunk, rengeteg dologra el lehet használni a bónusz pontokat, mivel állandóan hely hiánnyal küzdöttem ezért az összes bónuszt az item hely növelésére használtam el. :)

Néhány hely ahol esetleg el lehet akadni és néhány főellenség akinél esetleg oda kell figyelni 1-2 dologra

A színház alatt, a csatornában felbukkanó krokodil főellenségnek a farkát kell lőni, mert a feje nagyon kemény. A színháznál az egyik fontos kulcs az egyik könyv átlapozása után lesz meg.

A centrál parkban a kapu kulcs a legelső szobában lesz, csak nagyon nehéz kihúzni a fiókot. Nagyon el kell találni hogy hol kel megnyomni az x-et.

A rendőrségen a főellenségnél először azokat a fejeket lőjük ami nem gyógyítja magát. Ide aztán kell a sok élet ital, jól jön nagyon az auto páncél. A legjobb elvileg az lenne ha itt lenne sörétes tulajdonsággal rendelkező fegyverünk. Olyan fegyver a legjobb ide ami keveset lő, mert a kutyus nagyon agresszíven támad közben. Előtte érdemes bejárni minden helyet. Az energy lövés nevű varázslat esetleg jól jöhet.

Kórházban biztosítékokat összeszedni, kártyákat az ajtó melletti fénylő pöttynél aktiválni. A földszinten lévő főellenség után az egyik nagy kerek piros csapot kell elcsavargatni.

Múzeumban egy biztonsági(sok tévé) szobában be kell kapcsolni valamit. A doki labor szobájában a kulcsot elvenni tőle, utána aszem a harmadik emeleten lesz egy lezárt ajtó amit már kilehet nyitni végre és ami után egy főellenség lelök majd a trex-hez. Újra fel, ugyanabba a szobába ahonnét ledobtak, csak most tovább mehetünk.

Utolsó főellenség valahanyadik átváltozását nem lehet sebezni, néhány próbálkozás után ledobnak nekünk szuper töltényt, amivel megölhetjük. Utána menekülés, menekülésközben meg kell babrálni a hajó motorját hogy felrobbanjon.

Második végigjátszásra lesz majd egy új épület a térképen.

Hozzászólások

(#1) Novai


Novai
(tag)

fejből írtam, előfordulhat hogy valamire rosszul emlékszem

[ Szerkesztve ]

(#2) Kalandor


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A blogbejegyzés kiemelt lett.

We depend on each other's dream coming true.

(#3) Novai válasza Kalandor (#2) üzenetére


Novai
(tag)

és ez mit jelent? milyen gyakorlati előnye van?

(#4) aszka12


aszka12
(csendes tag)

Annak idején volt egy végigjátszás/ segítség az 576 konzolban, még meg is van, nagyon hasznos...A napokban vettem elő én is újra és beállítottam az új ps1-es emulátort.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.