2022. december 5., hétfő

Gyorskeresés

Bekattantam? Vagy csak túl kocka volnék?

Írta: | Kulcsszavak: konfig . csere . notebook

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Van egy ilyen sejtésem...valószínűleg túl sok a szabad időm, hogy ilyenek megfordulnak a fejembe. Erősen azon agyalok, hogy a nemrég "updatelt" asztali konfigomat eladom a ...csába, és veszek egy "gamer" notebook-ot(mondjuk egy Asus G73-at). Most ez hülyeség? Egyedül attól félnék, hogy hiányozna a sok sok gépmachinálás, viszont tény hogy kisebb helyen elfér, kevesebbet fogyaszt...és amennyit játszom arra tökéletesen elég lenne...

Hozzászólások

(#1) Alexios


Alexios
veterán

Gondold át mennyire fontos szempont a mobilitás. Az is tény, hogy jóval kevesebbet fogyaszt egy laptop mint egy asztali gép, de akkor van csak értelme szerintem ha tényleg hordozni szeretnéd a gépet.

(#2) Cthulhu Dawn válasza Alexios (#1) üzenetére


Cthulhu Dawn
őstag

Jó konfigot lecserélni egy ugyanannyiba kerülő, ám jóval gyengébb asztali gépre, főleg ha nem is fontos a mobilitás....remek ötlet.

"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy

(#3) negyedes


negyedes
addikt

Most ez hülyeség?

az. nagy.

Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor

(#4) Nordic válasza Cthulhu Dawn (#2) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Az az igazság, hogy nincs semmilyen viszonyítási alapom, és nem tudom mennyivel lenne gyengébb, viszont az is kicsit unalmas, hogy hiába a csúcs asztali gépem, abszolút nem értékálló(jó tudom manapság semmi sem az). Viszont egy felső-kategóriás notebook azért jobban tartja az értékét. Aztán verjetek meg ha rosszul látom a dolgokat.

(#5) föccer válasza Nordic (#4) üzenetére


föccer
nagyúr

Noti - asztali konfig között, ha ugyan azt a tudást vesszük alapul, akkor legalább 2x árbeli különbség van. Ezen kívül a noti sokkal inkább hajlamos a melegedésre. Arról nem is beszélve, hogy ha kihozol egy notit a boltból máris az árának csak a 80%-át éri. Asztali gépben könnyedén tudsz bármilyen alkatrészt cserélni, míg notinál ezt nem lehet megtenni.

Szerintem rossz döntés lenne váltani.

üdv, föccer

(#6) Fecogame


Fecogame
veterán

Szerintem előbb vegyél egy ~200e Ft-os gépet, és ha az bejön, akkor jöhet nagyobb is.

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#7) Szten Márs


Szten Márs
nagyúr

Régebben olvastam valami olyasmit, hogy a gamer notebook olyan, mint a verseny-IFA. Egy oximoron, ha így érthetőbb. Mindenesetre a hasonlat szerintem igen találó, és megfontolandó a tartalma.

(#8) Nordic válasza föccer (#5) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

"Arról nem is beszélve, hogy ha kihozol egy notit a boltból máris az árának csak a 80%-át éri."
Akkor ezek szerint ez a notikra is igaz, nem csak a hardverekre...pedig azt hittem jobban tartják az árukat...

(#9) Jhonny06


Jhonny06
veterán

A gamer notebook csak olyan kategóriában ér valamit, ami kb. megfizethetetlen. Nekem akkor szoktak ilyen hülye gondolataim támadni, amikor már nagyon unatkozom és nem tudok mit kezdeni magaddal. Meg fogod bánni, úgyhogy ne vegyél.

(#10) Thome


Thome
addikt

Ebben a témában nyakig benne vagyok, ha netán komolyan gondolod a dolgot, akkor vagy itt, vagy pü-ben részletezd hogy mivel játszol, milyen játékokkal szeretnél majd, és mennyire zavar az, hogy nem max grafikán játszanál, illetve hogy milyen felbontású, és mekkora kijelzővel szerelt gép lenne neked a jó, na meg mennyit szánnál rá?

Aztán a legjobb vételeket listáznám. :) Anno 1 éve volt egy bestbuy gép 130 ezer forintért, tehát ilyen mindig lesz, és a grafika nem fejlődik olyan gyorsan most, mint ahogy belekerülnek a notikba a jobb kártyák. :K

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.