2023. január 28., szombat

Gyorskeresés

Sony Ericsson Windows Phone 7 teszt!

Írta: | Kulcsszavak: sony . sony ericsson . windows phone . WP7 . prototype . prototípus . QWERTY . beta

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

FÉNYKÉPEK A CIKK VÉGÉN LETÖLTHETŐEK

Bevezető, tartozékok

2010-et írunk, a Sony Ericsson (úgy néz ki egyenlőre) partner lesz a Windows Phone gyártásában, elkezdődik a Windows Phone hajsza, a gyártók igyekeznek nagyot dobni a MWC 2011-re, és ettől az akkori Sony Ericsson sem áll el, folyamatosan szivárognak a képek a prototípusról, de senki sem tudja, hogy végül bejelentik, vagy törlik, és a Sony Ericsson végleg helyet foglal-e az Android asztalánál.
Végül a gyártó eltörölte, de előtte legyártottak belőle 7 darabot, mindegyiket másra optimalizálva. Az első példányt, V1-nek nevezték el, ez volt a legkezdetlegesebb [kamera, hangszóró, qwerty, gombok nélkül], majd V2, V3, V4, V5 (ez a verzió is volt a kezemben, ezen még Windows Mobile 6.9-et írt a rendszerinfóba, sajnos ez lett a vége, bejelentkeztem a Windows Live-ba, és többet nem kapcsolt be) V6 (erről szól a cikk, ez teljes értékű hardvert kapott, és a rendszer is véglegeshez közeli), V7 (az utolsó, gyűjtői darab, NoDo rendszerrel, 300€-ért kelt el). Régi mobilos barátomtól sikerült vennem, a 300€-hoz képest szinte ingyen, tartozékokak a gyártó sem biztosított hozzá, így egy árva töltőt kaptam csak, és az akkumlátorát ami egy 1500mAh-es, X10i-ből megismert BST-41.

Külső

A Sony Ericsson vonásai egyértelműen rajta vannak a telefonon, dombor hátlap, kellemes anyaghasználat a jobbféle plasztikból, masszív, egyben van. Eredetileg XPERIA vonalat vitt volna tovább, valószínű az X7 név, mely az X1 és X2 jogos utódja, már az ablakos rendszer, és a QWERTY miatt is. A színek is a Sony Ericssonra vallanak, komoly, sötét előlap, elegáns fehér hátlappal, valószínüleg üzleti szegmens lehetett a célja, ám kicsúsztatva új arcot kap a telefon, fiatalos jegyek figyelhetők meg.

Előlap lentről fölfelé: 3 darab kapacitív szabványgomb (vissza, home, bing keresés), kijelző [4inches, 480*800, TFT, 16M szín, de nem egy ClearBlack vagy Amoled, betekintési szög megfelelő, kapacitív érintő 4 ujjat tud érzékelni egyszerre], szolid, ezüstös Sony Ericsson felirat, fény érzékelő, közelségérzékelő, értesítési LED, telefon-hangszóró.

Hátlap lentről fölfelé: Hangszóró nyílás, Sony bogyó, Sony Ericsson felirat, HD jelző, 8.1 megapixel, objektív, LED segédfény.

A telefonon egyértelmű a Microsoft követeléseinek megvalósítása, bekapcsoló, feloldó gomb, 3,5mm bemenet a tetején, hangerőgomb, dedikált kameragomb mind a baloldalon, Micro USB a jobboldalon

Hardver, rendszer

A masinát megnemerősített hírek szerint egy Qualcomm MSM8260 1,2ghz processzor hajtja meg (szét fogom szedni ellenőrizni), talán Adreno 200 vagy 205 lehet a GPU erről nincs hír.

A működésről, érdekességek:

-nincs rezgés, csak és kizárólag, ha töltőre rakom
-rengeteg bekapcsolás módja van [VOL UP+PWR, VOL DOWN+PWR, CAM+PWR]
-a készülék teljesen nyitott, full unlock
-rendszerben semmi Sony alkalmazás nincs, inkább HTC-re emlékeztető dolgok: Gesture Bester, Start KITL, SysInfo
-ki lehet monitorozni a hardver használatot, hasonlóan, mint az androidban
-felvettem a Sony-val a kapcsolatot, cáfolták a létezését, azonban további faggatással, alátámasztották, hogy létezik, de mivel prototípus, nem segíthet a rendszer frissítésében
-nem lehet lezárni a kijelzőt, magátol kapcsol ki 30mp-n belül
-8,1 MP-es autófokuszos kamera, HD videófelvétellel 720p
-a QWERTY gombsor is kapacitív, nem nyomásra működik
-a telefon kizárólag HTC töltővel óhajt normálisan tölteni, mással 4-5 óra a töltésidő
-az akkuszázalék jelzése nem pontos, újraindítás után visszatölthet 80%-ot
-a Zune kommunikál vele, szinkronizálás irtó lassú, a neve a gép szerint SONYERCJOLIE
-16gb tárhely alapból 14,62 érhető el
-a legtöbb alkalmazás .exe és nem .xap

Adatátvitel, kommunikáció

GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 HSDPA 900 / 2100 3G-ről tökéletesen tudtam vele internetezni, de még a régi Internet Explolert futtatja (8-as változat, mozgóképet megjelenít, FaceBook szerint IE Mobile)
Wifi 802.11 b\g\n bár sok olyat nem látott amit a HTC 8s igen.
Bluetooth v2.1, headsetet tudott párosítani.
GPS ez az amin meglepődtem, elképesztő volt, a gyári Maps alkalmazás 6-7 másodperc alatt talált jelet, és írta is a pontos címet.

Multimédia, Kamera

Zenei tér: a régi kinézetű, ZunePlayer működik benne, tökéletesen, fejhallgatóval tökéletes a hangzás, maximális hangerőn vetekszik a HTC 8s Beats audiós megoldásával, a telefonhangszóró brutálisan szól, max hangerőn már torzít, de már, ha a vonal feléig veszem föl a hangot, akkor is hangosabb a 8s-nél, ezek valószínüleg szoftveres gondok? nekem nem az, hiszen jól szól. FM rádió elérhető benne, bár néha csinál olyat, hogy ha fülhallgatót csatlakoztatok, a háttérben magátol elindul, és zene alatt is megy.

Kamera, videófelvétel:
Sajnos a kamerát nagyon nehéz elindítani, és ha el is indul, igen lassú a kereső, de van amikor jó napja van, és tökéletesen fut, beállítási lehetőségek átlagosak, tud makrózni is.

Összegzés

Mindent összevetve, csalódtam a Sony Ericsson-ban, hogy nem adta ki, vagy legalább ilyen ruhába öltöztetve egy zöld robotot, a telefon elképesztő, imádom használni, a telefon funkció tökéletes, nagyon tiszta a hang is! Sajnos utcán nem lehet használni, mivel zsebbe tétel után az érintő kijelző lefagy, nem reagál újraindításig. A képeket egy .ZIP fájlba tömörítettem,

FÉNYKÉPEK LETÖLTÉSE

Hozzászólások

(#1) tDr1v3r


tDr1v3r
veterán

Nekem valamelyik fiókom mélyén valahol van egy M610 Prototype, majd akarok mellé egy Paris-t vagy egy ilyen WP-s protót szerezni, jó pár lennének.

最低だ、俺って。// PSN: nokedli-chan - Xbox Live: tDr1v3rHUN

(#2) randras


randras
veterán

Hmm. :C

(#3) SidCorky


SidCorky
HÁZIGAZDA

Kicsit összezavarodtam, akkor ennek a telefonnak van neve, forgalomba került-e egyáltalán, vagy csak prototípus? :F

Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 13 mini // iPad Pro M1 // Fujifilm X-T30 II

(#4) tDr1v3r válasza SidCorky (#3) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Csak belsős prototípus.

最低だ、俺って。// PSN: nokedli-chan - Xbox Live: tDr1v3rHUN

(#5) Nikolaidc válasza tDr1v3r (#4) üzenetére


Nikolaidc
csendes tag

Csak prototípus, mindössze 7db van :R

Telekommunikációs szerviztechnikus - keress bizalommal

(#6) Švejk válasza Nikolaidc (#5) üzenetére


Švejk
őstag

Wow! Érdekes cucc mindenképpen, kár hogy Sonyék nem álltak rá WP-re. Ami viszont tény, hogy nem jelentett volna túl nagy bevételt nekik. Ahogy az is tény, hogy a Nokia az első perctől kezdve leuralta a piacot. Mint ahogy az is tény, hogy ez a telefon leginkább érdekességnek jó, és a ritkaságában rejlik a bája, mert semmivel sem emelkedik ki a többi kezdeti WP7 közül.
Köszönjük a beszámolót, egy kibővített, képekkel teletűzdelt, Logout címlapos cikket nagyon-nagyon szívesen olvasnék! :R :C

(#7) Nikolaidc válasza Švejk (#6) üzenetére


Nikolaidc
csendes tag

Köszönöm szépen! Igyekszem róla több infót gyűjteni napi használattal, és fogok írni egy nagyobb volumenű cikket Lumia 800 mintájára :R csak 21-én megyek el csibetáborba :W

Telekommunikációs szerviztechnikus - keress bizalommal

(#8) Švejk válasza Nikolaidc (#7) üzenetére


Švejk
őstag

Jó dolog ám a csibetábor...csak tudnám mi a franc is az? :DDD

:R Köszönöm, örülök neki! Esetleg összehasonlítást csinálhatnál, hivatkoztál a 8S-re, azzal összevethetnéd pár ponton, de még mérvadóbb lenne, ha WP7-el vetnéd össze, mondjuk L800-al :)

(#9) Nikolaidc válasza Švejk (#8) üzenetére


Nikolaidc
csendes tag

ilyen gimnázium tábor :DD fiatalabb srác vagyok, mivel volt lumia 800am és 8s em is mindkettővel hasonlítgatni fogom, de l800 mintára írom majd :R

Telekommunikációs szerviztechnikus - keress bizalommal

(#10) Švejk válasza Nikolaidc (#9) üzenetére


Švejk
őstag

Áhá... :R
Remek teszt lesz, várom!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.