2022. május 28., szombat

Gyorskeresés

Logitech Driving Force GT

Írta: | Kulcsszavak: logitech . driving . force . gt

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Immáron az én kezemben is ez tekereg. Formula Force EX-ről váltottam és... van némi különbség. Bár tegyük hozzá, hogy elsősorban a kormány részen. Túl sokat nem gyilkolásztam még, de eléggé meggyőző így is a cucc.
Kismillió gomb van rajta - ebben a tekintetben nem is gondoltam volna, hogy túlszárnyalja az EX-et. De még ez is sikerült. Valaki korábban írta, hogy lötyögnek a gombok, hát puff. Csak annyira lötyögnek, hogy legalább nem szorulnak. Nem mondanám, hogy a névhez képest szarok lennének.
A méret, huh... egymás mellé raktam a kettőt az asztalon, na az EX gyerekjátéknak tűnt melette. Eleve a színek miatt (javarészt fekete) sokkal komorabb kinézete van, másrészt a 28 centis átmérő az mégiscsak emberre szabott méret az EX ~23-ával szemben.
Izomból sincs hiány, max. FFB-vel kitépi a kezemből a volánt a cucc. Nem mintha erre izgulnék, mert sose használok magas FFB értéket játékokban, de pl. ha kisebb kormányszöget állítok be a maximális 900 foknál (márpedig jelenleg 540-en használom WTCC-hez), akkor elég rendesen tudja jelezni, hogy hol van a vége. Korábban nem tudtam hogyan oldják meg a nagy fordulatú kormányoknál ezt, tetszik a dolog.
Maga a kormány szinte önmagát tekeri az EX-hez képest, tényleg nagyon kellemes cucc. Gondolom nem egy G27, de perpill azon a szinten még nem tartok, hogy 70+ ezrest kiadjak egy játékvezérlőért. De lényeg a lényeg, hogy nagy előrelépést jelent, nagyon jó használni. A gumis borítás jó fogást ad, a műanyag részei pedig puha tapintásúak, nem az a kemény, kopogós.
Pedálból kettő van még mindig. Minőségben jobbak, mint az EX-é voltak, de technológiáját tekintve lényegében ugyanaz a két megoldás. Bár ennek legalább jókora talpa van, az egész lábam elfér rajta, kevésbé kell kitámasztani.
A gáz gyakorlatilag ugyanolyan, mint korábban, de a féknek azért megpróbáltak valami valósághű érzést adni az EX fékjéhez képest. Azaz konkrétan puha az elején, majd valamelyest felkeményedik. Gondolom két rugó van benne, amiből az egyik kb. 40-50% fékútnál kezd el feszíteni. Nem pont olyan, mint az igazi és kétségkívül szokni kell kicsit, de nem rossz.
Egyelőre kínlódok kicsit a körözéssel rFactorban, de tegyük hozzá, hogy tegnap szereztem be a cuccost (26db magyar ezresért itt a Hardveraprón), úgyhogy nem csoda, hogy még szokatlan.
Idővel remélem jobb is leszek, mint voltam.
Röviden ennyi. :))

N

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.