2020. december 4., péntek

Gyorskeresés

780ti -> 1060 6GB

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Két évet töltöttem a kazánnal. Szép volt, jó volt, nekem még ma is elég lenne, viszont az UPS-em nem bírta el, emiatt nagyobbat kellett vennem, de mostanra ezzel együtt is megelégeltem a vga brutális fogyasztását. Tekintve, hogy teljesítményigényem nem nagyon van annál magasabb, mint amit az a kártya tudott, mindenképpen olyasmit néztem helyette, ami jóval kevesebbet fogyaszt, de azért powerben sem visszalépés. Ebből sült ki az 1060, amik egész jó áron mennek már mostanában. Ebből a csokorból is végül egy kifejezetten jó árú MSI Armor-ra esett a választás.


120W-ból hozza azt, amit a 780ti 250-ből

Mint azt vártam is, nagy teljesítménytöbblet nincs benne az általam használt játékokban a 780ti-hez képest, viszont az azért nagyon nem mindegy, hogy totális csendben teszi a dolgát teljes terhelésen és ezt 60 foknál nem magasabb hőmérsékleten teszi. Desktopon, böngetés, filmnézés közben pedig le is állnak a ventik. 80% helyett csak 52%-on megy az UPS is, amikor akkuról megy és gyilkolom a gépet és ez vastag plusz perceket jelent akkor, amikor estleg elmegy az áram - márpedig el szokott rendszeresen, igaz többségében csak másodpercekre.
Néhány programban lényegében semmi előrelépés nincs (nem vártam mást, plusz ezekben már eleve nagyon magas az fps, mint pl dota, itt cpu limit van), az átlag azért 15-20%, ami nem rossz és kellemes meglepetés, hogy Forza Horizon 4-ben, amit nem rég óta tolok, tudja hozni ultra-extrém beállítások mellett a stabil 60 fps-t, amitől a 780ti nagyon-nagyon távol volt, bár lehet, hogy csak a vram mennyisége miatt. Anthem-ben is nagyobbacska az előrelépés, bár oda el tudnék képzelni még többet és úgy nézem, hogy a ME:Andromeda-t továbbra sem fogom tudni teljesen kimaxolt grafikával az ízlésemnek megfelelően tolni, de előrelépés ott is van (furcsállom, mert egy ismerős gtx970-nel állítólag maxon simán tolja és tudom, hogy ő is háklis a fps-re).
48 pénz volt házhozszállítással együtt, amire azt mondom, hogy nem volt rossz váltás, ha sikerül eladni a 780ti-t, csak az a kérdés - használható teljesítmény ide vagy oda - hogy manapság kell-e egy olyan radiátor még valakinek...

Bővült a "VGA-im eddig" bejegyzésem is.

N

Hozzászólások

(#1) Lord Myn


Lord Myn
senior tag

furcsállom, mert egy ismerős gtx970-nel állítólag maxon simán tolja és tudom, hogy ő is háklis a fps-re

És a hangsúly az "állítólag"-on van... :K Pont 970-em volt, amikor kijött a ME:A és nagyon nem lehetett kimaxolni FullHD-ban, arra csak az 1070 volt alkalmas.

"War does not determine who is right - only who is left."

(#2) N€T0X|N válasza Lord Myn (#1) üzenetére


N€T0X|N
őstag
LOGOUT blog

Alapvetően szavahihető és kritikus az illető mindennel szemben (mint én), szóval akkor lehet, hogy nem volt az teljesen kimaxolva, csak azt hitte. Néhány hónapja kölcsönösen elküldtük egymást a pics@ba, úgyhogy nem tudom megkérdezni. :D :D

Sent from my keyBoard

(#3) Lord Myn válasza N€T0X|N (#2) üzenetére


Lord Myn
senior tag

Igen, én is észrevettem, hogy a kimaxolás néha elég szubjektív fogalom.

"War does not determine who is right - only who is left."

(#4) DraXoN


DraXoN
addikt
LOGOUT blog (1)

úgy 1 éve csináltam én is ilyen okokból egy cserét R9 280 ről RX470-re...
mondjuk télen hiányzott a másik kártya melege :DDD ... kellemesen befűtötte olyankor a "lábteret" az asztal alatt :) (mondjuk most is érzem, egyre inkább jól jönne :) )

The human head cannot turn 360 degrees... || Xeon 2678v3; Rx470; 32GB; 240GB; 2Tb + 3x1TB || Huawei P40 Lite (GMS) + LG V20

(#5) doeeg


doeeg
senior tag

Pont ugyanilyenem van nekem is, mivel nem is játszok gyakran, csak LR, PS, Premieret használok, szinte sose kapcsol be a ventije (amit imádok :D). Viszont amikor bekapcsol, alacsony fordulaton eléggé kerreg, zajos, rezonál. Aztán pár perc múlva, "rendes" terhelésre már csak a levegő susmorog, de előtte elég zavaró. Nálad van ilyen?

"A lelkiismeret 135 sebből vérzik..." - Road

(#6) N€T0X|N válasza doeeg (#5) üzenetére


N€T0X|N
őstag
LOGOUT blog

Nem, nincs semmi zörej, legalábbis eddig nem vettem észre, de majd megnézegetem különböző fordulatszámokon.

Sent from my keyBoard

(#7) N€T0X|N válasza N€T0X|N (#6) üzenetére


N€T0X|N
őstag
LOGOUT blog

5%-os lépésekben elmentem 25%-tól (innentől kezdett mérhetően forogni, 550 rpm körül) 100% fordulatszámig, de zörögni sehol nem zörög. A házból csak 80%-tól hallatszik ki teljesen csendes szobában a szélzaj, de akkor már 1800 körül forog és 2250 a vége, de kerregés semmilyen fordulaton nincs.

[ Szerkesztve ]

Sent from my keyBoard

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.