2021. április 21., szerda

Gyorskeresés

Sok a k@cs@g...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Oly sokszor olvasok fácsén vagy bárhol olyat, hogy fiatal motoros gyerek meghalt, meg autós balesetezett.
Na, az ilyen hírek

[link]

mindig azt erősítik bennem, hogy hiába gondolod, hogy olyan rohadt jó sofőr vagy, valószínűleg nem. Hiába ülsz akármilyen kocsiban akármilyen rég, nem vagy se egy ralibajnok, se formaeggyes hős, se szuperbájk isten. Ha még jobb is vagy, mint az átlag, a melletted közlekedő többi akkor sincs rád felkészülve, amikor városban 130-cal mész, autópályán a seggében haladva tolod le, piroson mész át, ésatöbbi. És az meg pláne egy utolsó aljas szemét hozzáállás, hogy a sok önjelölt versenyző mindig magát meg a falkabelieket védi, pl a minap, amikor a Pofátlan(TAN)ítás videó kijött az egykerekező motorosról, a sok gixeres-sebességmegszállott azonnal nyomta, hogy csakirigyvagy hülyeautós-gyalogos, meg hogy akimotorozik, az tudjaés vállalja a halálveszélyt.

Na, igenis legyen még több rendőr, mindenkit büntessenek milliókra, aki soktízmilliós kocsikkal szabálytalankodik, meg vegyék el a jogsit, vagy sitteljék is le. A mai fellépés a 30ezres csekkekkel semmit se ér ezeknek, nem is beszélve a szlovák- meg németrendszámos "vállalkozókról", akik vagy meg se kapják a büntit, vagy röhögve fizetik ki, miközben a kékek buzgón traffiznak és kaszálnak amúgy, de csak bevételért. A notórius szabályszegők valahogy mégse kopnak le az utakról.

Hozzászólások

(#1) somogyib


somogyib
őstag

"autópályán a seggében haladva tolod le"

Nekem az a tapasztalatom, hogyha az autópályáról kitiltanánk azokat, akik nem tartják be a követési távolságot, akkor az autók 95%-a nem lenne ott. :)

A motorosokról, meg annyit, hogy itt nálunk is (Miskolcon) esténként nyomják 100-150-nel az egyenes útszakaszokon - persze 50-es sebességkorlátnál.
Aki motorosokkal eddig találkoztam (iskolai osztálytársak, ismerősök) egy se volt aki ne törte volna össze magát legalább egyszer.

[ Szerkesztve ]

(#2) szebe válasza somogyib (#1) üzenetére


szebe
őstag

Még az M7 Szfv-BP szakaszán az üres pályán a középsőben 110 vagy alatta utazókat kiveszed, és alig marad autó a pályán :)

Herpy mondta jól, nem csak pénzbünti kell, hanem az ember idejét kell elvenni ilyenkor kötelező előadások a veszélyekről (lásd Anglia). Ennek elmulasztása esetén komoly büntetőpontok (na nem mintha zavarná az ilyet az, hogy be van vonva a jogsija).

[ Szerkesztve ]

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#3) Ghoosty válasza szebe (#2) üzenetére


Ghoosty
őstag

Konkrétan ezért, hogy versenyez és felvételek alapján bizonyítható is, örökös vezetéstől való eltiltással büntetném.
Bár nem élek vele, de elég elnéző vagyok az autópályán 200-al közlekedőkkel, meg a zebrán áthaladó biciklistákkal is. De közúton nagy forgalomban történő versenyezgetés az túl megy mindenen.

(#4) somogyib válasza Ghoosty (#3) üzenetére


somogyib
őstag

"örökös vezetéstől való eltiltással büntetném."

Azért ezt durvának tartom, nem kéne örökre eltiltani, de én is mindenképpen nagyobb pénzbüntetést és/vagy jogsi visszavonást javasolnék.

Talán az lenne a legjobb amit szebe írt. Megmutatni, hogy mivel jár egy baleset: nyílt törés, agykárosodás, újraélesztés, stb. Akkor lehet, hogy egy-két nagymenő motoros visszább fogná a sebességet.
Néhányan úgy nyomják, hogyha elfirkálna nem a falnak csapódna, hanem az ablakon jönne be. :)

[ Szerkesztve ]

(#5) somogyib válasza somogyib (#4) üzenetére


somogyib
őstag

"Megmutatni, hogy mivel jár egy baleset"

Ebben lehet, hogy nincs igazam. A cigis dobozokra is felteszik az elrettentő képeket, de ugyanúgy veszi mindenki...

[ Szerkesztve ]

(#6) szebe válasza somogyib (#5) üzenetére


szebe
őstag

Nem a vizuális elrettentésen van a hangsúly, mert 2 kattintással találsz csúnya videókat.
De ha kötelezően ott kell ülni x*2 órát, az már jobban tud fájni, mint 30-60-100 ezer ft kifizetése.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#7) Ghoosty válasza somogyib (#4) üzenetére


Ghoosty
őstag

Egy átlagos szabálysértés, figyelmetlenség bármilyen súlyos eredménnyel is jár, nem érezném én sem, hogy valakinek örökre el kéne venni a jogsiját. Még ittas vezetés esetén sem, pedig azt aztán szintén nagyon gyűlölöm. De ezek mind mind 1-1 rossz döntés következménye, ebből tanulhat.
De aki óriási tempóval más autók között cikázva nekiáll versenyezni, az olyan mértékig szarik bele a szabályokba, hogy nem való volán mögé.
(Az olyan visszaeső ittas vezető, aki már bűncselekmény kategóriás véralkoholszinten van, annak is kijárna az örökös eltiltás, de 1 hibázási lehetőség az ilyeneknek is jár.)

(#8) janeszgol


janeszgol
veterán

Én az ilyeneknél mindig reménykedem, hogy nem élik túl. Csak sajnos újratermelődnek a hülyék. Bár itt szerencséjük (nekünk szerencsétlenségünk) volt.

realme 5i: Végre az első, de nem az utolsó realme telóm. Jó telefon, de szoftveresen azért lenne még mit tenni rajta.

(#9) dabadab válasza szebe (#2) üzenetére


dabadab
titán

Még az M7 Szfv-BP szakaszán az üres pályán a középsőben 110 vagy alatta utazókat kiveszed, és alig marad autó a pályán :)

Egyébként lehet menni 110-zel is a középső sávban - ha előz az ember.
Ha meg nem előz, akkor egyáltalán ne menjen a középső sávban, akkor se, ha gyorsan megy.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#10) somogyib válasza Ghoosty (#7) üzenetére


somogyib
őstag

"aki óriási tempóval más autók között cikázva nekiáll versenyezni, az olyan mértékig szarik bele a szabályokba, hogy nem való volán mögé."

Na, mondjuk ebben van igazság, hogy az ilyen nem való a volán mögé. :K
De az mégis nehéz kérdés, hogy ha valaki 17-20 évesen agyament módon csapatja a verdát, abból ne lehetne később "normális" vezető.

Nem egyszerű kérdés, az biztos.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.