2021. május 10., hétfő

Gyorskeresés

Az örök visszatérő kérdés: IOS vs Android?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Van egy iPhone-om, ez a sajátom. Van egy Samsung Note 10-em, ez céges (hogy miért ez lett, azt hagyjuk). Gondoltam, nem hordok magammal két telefont, mert dupla szívás, kettőt kell töltögetni, mi hol csörög, mire hol válaszolok, az autózás közbeni hívásokról nem is beszélve.
Van egy Apple Watchom is. Örömmel használom a mobil fizetést, ezen és az értesítéseken kívül max a listakezelési képességeit használom ennek (Reminders).

Alapvetően nem vagyok nagyon igényes a mobil képességeit illetően: legyen benne NFC, Qi töltés, jó fotókat készítsen és legyen játékon kívüli használatra, mindennapi feladatokra elég gyors.

Most kezdek arra gondolni, hogy velem van a baj, mert mindenben találok valami problémát: per pillanat eSIM a saját számom és fizikai a céges, mindkettő az iPhone-ban van. Igen ám, de ahhoz, hogy ez így menjen és ne vesszenek el hívások, ki kell kapcsolni a fizikai SIM-en a 4G-t, akkor meg rosszabb a hangminőség, meg eleve nyögvenyelős a két SIM-en a hívások kezelése (nincs két zöld tárcsázó, emlékezni kell, hogy ki kell választanod, melyik vonalat használd), a híváslista is elég fura, Androidon mindez sokkal átláthatóbb. Viszont ott van a szuper könnyen és gyorsan működő Apple Pay, órán és telefonon is, aminek sajnos Androidos fronton nincsen párja. Eleve nincs is magyar bankkártyás fizetés Androidos vagy hozzá kapcsolódó órához (most a Fitbit meg Garmin Payt Revoluttal hagyjuk). De még a telefonon is sokkal lassabb és kényelmetlenebb a fizetés, mint az Apple eszközökön.
Viszont mostanában az autóban is szerencsétlenkedik az iPhone, hol megszakad a kapcsolat, hol nincs Waze közben zene vagy podcast lejátszás, ilyesmi.

Pont a hócipőm tele van már ezzel, hogy itt vannak a 250k-s eszközök és mindegyik valahogy máshogy, valami másban rossz, kevesebbet vagy gyengébben vagy sehogy sem tud, nem stabil, stb. Nem tudom eldönteni, én várok-e túl sokat a technológiától? Rohangáljak megint két telefonnal vagy csak engedjem el a "túl advanced" dolgokat (mobilfizetés, hordható eszköz, stb)?

Mennyivel egyszerűbb volt ez a régi jó Nokia butatelefonokkal...

Hozzászólások

(#1) Snowy_owl


Snowy_owl
őstag

De még a telefonon is sokkal lassabb és kényelmetlenebb a fizetés, mint az Apple eszközökön.

Ez számomra azért érdekes, mert azontúl hogy feloldom és odatartom a terminálhoz az androidos telefonom, nem kell tennem semmit, tehát ezt nem értem. A sebessége meg eszközfüggő, és itt nem a telefonra gondolok, hanem a terminálra, illetve a mögötte lévő infrastruktúrára.

[ Szerkesztve ]

régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.

(#2) Aweriot válasza Snowy_owl (#1) üzenetére


Aweriot
veterán

Ezt én sem értem, a GPay és Apay nálam ugyanúgy röccre működött mindig is. A lassú terminálok és a pénztárosok értetlensége sokkal zavaróbb volt.

"Kezdem azt hinni, hogy Isten, amikor az embert teremtette, némileg túlbecsülte saját képességeit." Oscar Wilde

(#3) domos


domos
senior tag

Nekem az iphone/ios jobb. iPhone 11 Pro Max és Galaxy Note 10+ is van, szóval van viszonyítási alapom. Persze ha önmagában nézem, a Note 10+ is egy szuper telefon.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#4) Nemonddmá válasza Snowy_owl (#1) üzenetére


Nemonddmá
kezdő
LOGOUT blog (1)

na, pl a feloldás az egyik nagy különbség, vagyis FaceID vs a képernyőbe integrált gagyi ujjlenyomat-olvasó...
amúgy lehet user error is a fizetésnél tapasztalt anomális nálam, vagyishogy rosszul tartom :)
bár ugyanabban a boltban, ugyanannál a terminálnál az iPhone-t csak kb odarakom és csippan/fizet, a Note 10-et meg finoman pozicionálni kellett...

(#5) Snowy_owl válasza Nemonddmá (#4) üzenetére


Snowy_owl
őstag

Jaaa, hát ezt nem tudom átérezni, mert ujjlenyomat olvasót használok. :U

régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.

(#6) t72killer


t72killer
titán

Túlbonyolítod az életet:)).

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#7) joey04


joey04
titán

egyre jobb cuccok vannak, de mindegyiknek van valami nyűgje. samu az exynos meg az árhoz képest gyengébb kamera, huaweinél nuku gms, almánál a korlátok továbbra is (akit ez zavar), plusz kéne komolyabb zoom kamera bele, xiaomi meg oneplus árban elszálltak és 1-2 dologban továbbra is hátrányban vannak, előbbinél a miui azért továbbra nyűgös, utóbbinál a kamerával vannak gondok. itt vannak 400k környékén ezek a készülékek és mindegyik defektes. egyénileg lehet csak eldönteni, hogy ki mit vállal be, kit mi nem zavar. aztán jön egy olyan eset mint a tied, és lehet vakarni a fejet... :D

(#8) t72killer válasza joey04 (#7) üzenetére


t72killer
titán

Tanulság: érje be az ember egy max 150k-s telefonnal, amivel lehet telefonálni, e-mailt olvasni, netezni, stb és felejtse el a 400k-s, gyakorlati életben semmivel sem hasznosabb kacatokat. Használható kamera is akad ebben az árkategóriában (Mi Note 10).

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#9) d@vee


d@vee
senior tag

"Mennyivel egyszerűbb volt ez a régi jó Nokia butatelefonokkal..."
Akkor vegyél és használj azt. Ki mondta hogy telefonnal fiztess, kocsiban Waze-t használj és közben podcastot hallgass? Nokia ezt sehogy sem tudta :P
A mobil technológia sem tökéletes, ezzel együtt kell élni. Így is ki van nyalva a seggünk kb.

Ui.: A waze itt is bugos. Ha véletlen elalszik a kijelző használat közben, egyszerűen leáll. Utána nem tudja megkeresni hogy merre járok, csak bezárás és újra megnyitás segít.

Szerk+: Ha már úgy is két telód van, egyiken nyomd a navit, másikon a zenét-podcastot ;]

[ Szerkesztve ]

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#10) Nemonddmá válasza t72killer (#6) üzenetére


Nemonddmá
kezdő
LOGOUT blog (1)

Nekem is ez az érzésem... Amíg mindez nem volt, nem is hiányzott :)

d@vee: semmi sem tökéletes, csak van, ami a többinél jobban idegesít. Illetve inkább úgy igaz a mondatom, hogy azokban a régi szép időkben, amíg ez a sok minden nem volt, csak telefon meg sms, addig azért volt egyszerű, mert drága is volt, meg is kellett becsülni, meg nem is volt más, csak gprs wap maximum :) most meg azt veszem észre, hogy függő lettem ezektől a szolgáltatásoktól és az apró hülyeségek is ennyire feltűnnek (first world problem). durva.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.