2021. május 15., szombat

Gyorskeresés

A HP átok- Avagy én és a HP nyomtatók telepítése

Írta: | Kulcsszavak: nyomtató . hp . laserjet pro 1102w . telepítés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az eddigi életem során azt figyeltem meg, hogy mindenkinek van egy átka amitől nem tud szabadulni élete során. Lehet ezt karmára, szerencsére, Isten akaratára fogni, de mindenkinek van ilyesmi. Van akit megcsalnak, van akit állandóan kirúgnak, van aki nagyon nehezen talál munkát, van akinek mindig elromlanak a dolgai és még sorolhatnám. Nekem a nyomtatótelepítés az átkom.

Nem vagyok különösebben türelmetlen típus és amúgy majdnem minden számítástechnikai gondomat meg tudtam oldani, de ez valahogy sose megy. Kezdődött a kb a 14 évesen kapott Officejet 5510-el aminek a telepítése 2 napos program volt. Aztán folytatódott egy HP Laserjet 4 hálózati megosztásával, majd egy Laserjet 1200 NAS-on keresztüli megosztásával. Most pedig a legújabb Laserjet Pro 1102w nyomtató tette be végleg a kaput.

Őszintén eljutottam oda, hogy ha meglátom, hogy "easy-install" vagy "just 3 easy steps" akkor sikítva tépem a hajam.

Kicsit részletesebben megfogalmazva a problémát:
Az eddig használt Laserjet 1200-as sajnos elhalálozott mert a tesóm leejtette pakolás közben. Nosza gondoltam vegyünk egy modern, wifis nyomtatót akkor nem kell itt mindenféle megosztással szórakozni meg az összes korábbi szívás kiküszöbölhető. Irány a "Milyen nyomtatót vegyek?" topic, mert a hasonló prohardveres topicocban még nem igazán kellett csalódnom. Meg is van az ajánlott a fent említett HP Laserjet Pro 1102w. Az ára is jó, toner sem drága hozzá, tud mindent ami kell nekünk szóval ment is a kosárba és 1-2 nap múlva itt figyelt az asztalon.

Egyetemistaként most van a szorgalmi időszak vége, úgyhogy kissé el vagyok havazva, de gondoltam végre nem egy ősöreg nyomtatóról van szó, menni fog mint az álom, úgyhogy este fél 9-kor nekiestem, hogy beüzemelem.

Az asztalim jelenleg nem működik, úgyhogy a Asus G56J-met vetettem be ehhez. A gép teljesen jól működik, updatelt, karbantartott, jogtiszta win-el, driverek felrakva. Nyomtató kicsomagol, összedug, be a gépbe, automata telepítés win 8.1 alatt el is indul kb 15 mp alatt kész az egész. Szuper, nyomtatni is lehet, gyönyörűen és gyorsan nyomtat.

Noh de hogy állítom be a wifit? Keresgéltem az Eszközök és nyomtatók menüben de ott semmi ilyesmi. Tudom férfiatlan, de felütöttem a manualt ahol a szokásos "Rakja be a lemezt és telepítse" dolgokon kívül nem sok hasznos volt. Sebaj, kapott CD lemez be, keresgéltem rajta, csak megvan a telepítő ami először felrakja a drivert majd elindítja a wifi konfigurációt.

Itt kezdődtek a gondok. A driver telepítés összeakadt, mert már egyszer ugye az automata win update felrakta a nyomtatót. Sebaj, biztos én voltam a kapkodós. Nyomtató kihúz, driver letöröl. Lemezről telepítés megint indít. A driver már telepítve hibaüzenet megint.

Itt már az egyik szemöldököm kezdett remegni, de nem baj, ezért van a registry, hogy ilyenkor nekiessünk. Írmagját is kigyomláltam a drivernek, kezdjük előlről. Nah most elindul a driver telepítés, de félúton elakad kéri csatlakoztassam a nyomtatót. Megteszem, nem történik semmi. Gondolom csak lassú (persze i7 meg SSD mellett nagy esély van rá de legyünk pozitívak). Ott hagyom 10 percre, semmi változás. Közben látom, hogy a win update a háttérben megint feltelepítette a nyomtatót, de a HP installer nem boldogul hiszen nem látja hogy be van dugva az USB. Itt kezdtem el csúnyán nézni.

Ismét driver törlés, registry tisztítás, automata telepítést letiltottam, hogy ne zavarjon be. Elölről kezdem, megint elakad ugyan ott, ugyan úgy, mert nem látja a nyomtatót. Biztos régi már a lemez, szedjük le a frissebb HP szoftvert a honlapról. 1-2 perc után meg is van, már csak meg kell várni amíg 30 kbs-el letölt. Addig kivittem a kutyát sétálni aki érezte rajtam az idegességet ezért próbált nagyon úgy tenni, hogy neki semmi köze az egészhez, sőt ő utálja a HP-t :DD

Mire hazaértem a driver letöltve, telepítés indít, ugyan az játszódik le, elakad a csatlakoztatásnál. Ekkor komolyan megfontoltam, hogy kivágom az egészet az ablakon és bérlek egy kínait aki majd körmöli nekem amit nyomtatni szeretnék. De nem, ne veszítsük el a fejünket üssük fel a google-t. Első 3 oldal kb a hp supportos baromság, "Frissítse a drivereket", "Próbálkozzon másik géppel" "Frissítse a windowst" "Ellenőrizze be van-e dugva" és ezek tetszőleges kombinációja. Hát ez nem segít.

Ekkor kaptam egy isteni sugallatot. A gépen csak USB 3 port van, hátha ez a gond... Rákeresek neten de nincs releváns infó. A gond az, hogy nem volt otthon olyan gép amin van USB 2-es port. Nosza próbáljuk meg egy USB hub-al, azzal hátha jó. HUB a gépre, indít a telepítés. HOPP látja! De ne örülj paraszt, mert a telepítés akkor sem megy tovább.... 20 percig matyizott a telepítő majd kiírta, hogy a drivert nem lehet telepíteni. Szuper.

Ekkor feladtam arra a napra és elmentem aludni. Másnap megpróbáltam megint, minden sallang nélkül pőrén az USB 3 portba dugva és csodák csodája 2. próbálkozásra gond nélkül felment. Üvöltve táncoltam körbe a szobában, hogy ez az sikerült. Fogalmam sincs mitől lett jó, semmit sem csináltam másképp és nem az újraindítás oldotta meg, mert az párszor megpróbáltam már az első etapban is. Biztos megunta aztán "Eleget szenvedtél paraszt" felkiáltással megjavult. Most működik mint a kisangyal, minden gépre gond nélkül fel tudtam rakni amint a wifi be volt állítva rajta.

Nos aki végig olvasta ezt a kis szösszenetet (jó hosszú lett) kérem árulja el, hogy mit csinálok rosszul? Mi a titka a nyomtatótelepítésnek? Én szivesen áldozok fel szűz kisnyulakat is ha az kell neki, csak ezt sose írja az útmutató.

Hozzászólások

(#1) vm93hun


vm93hun
tag

HP mint: Hű dePocsék :C

Nem alaptalanul adtam neki ezt a jelentést mert nekem is vannak tapasztalataim HP gépekkel.

- Iskolában mikor gépeket szereltünk akkor valami XP éra beli HP asztali gépet kellett szétszerelni meg összerakni. A merevlemezt nem lehetett belőle kiszedni csak úgy, hogy széthúzom kicsavarozom és kijön, neeem; le kellett szerelni a bővítőkeretet is mert a merevlemez útjába állt a processzor hűtőbordája. Hát gratulálok annak, aki ezt az alaplapot megtervezte.

- Bátyám Pavilion G6 laptopján ~1,5 éves korában elromlott a billentyűzet. De valami teljesen logikátlan módon, mert csak egy adott felületen nem működnek a billentyűk, mindegyik más megy (ezek nem jók rajta: WER;SDF;YXC) :F

- Nagybátyám szól, hogy nézzem meg a gépét mert nem megy a DVD meghajtója. Win nem látja, BIOS-ban nem találtam, akkor gondoltam, hogy ennek kampec, akkor ki kell cserélni. Jah, széthúzom, kicsavarom, Nem jön! Miért? Mert le kellett szedni a gépház első burkolatát ahhoz hogy ki lehessen szedni a DVD meghajtót.

- Aztán ilyet hallottam még, hogy HP multifunkciós készülék nem másol, ha nem megy a gép (ez nem tudom, hogy általánosságban igaz a multis gépekre vagy ez is HP jellegzetesség)

[ Szerkesztve ]

Nekem életem van, nem fészbúkom, ezért a telefonom is 6 napig bírja egy töltéssel.

(#2) ncc1701


ncc1701
addikt

Újabb HP nyomtatók telepítése: usb-n összeköt, így feldobja kapásból a telepítés ablakot, mivel egy beépített flash memórián hozza magát a driver, next-next-finish.

Notiból kifejezetten jó minőséget hoznak plö. Asztali gépeik, szervereik is megbízhatóak.

[ Szerkesztve ]

(#3) nemlehet válasza ncc1701 (#2) üzenetére


nemlehet
őstag

Hát ezaz, tudtommal is ennyinek kéne lennie. Ehhez képest álladóan szívok velük és ha elolvasod a bejegyzést még csak nem is én voltam a béna, vagy a hülye. Valahogy a 30 mp-es nyomtatótelepítés és beállítás az 1-2 napos programmá dagad.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#4) Aureal


Aureal
senior tag

" Nos aki végig olvasta ezt a kis szösszenetet (jó hosszú lett) kérem árulja el, hogy mit csinálok rosszul?"

Nem csak annyit hogy hosszú évek szívása után még mindig HP-t veszel? :)

Amúgy egy megörökölt HP-val nekem is volna problémám.
Mellesleg én Canon párti volnék.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.