2019. július 17., szerda

Gyorskeresés

A szakértelem vonzóvá tesz?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Öt perc alatt kétszer láttam az Ex...t műszaki bolt ajánlatát: "A szakértelem vonzóvá tesz!"

Néhány hónapja bent voltam a szóban forgó boltban, a Lurdy házban. Arrafelé volt dolgon, és már akkor felmerült az igény egy gigabites routerre. Bementem, körülnéztem. Jön az eladó, ajánlja a segítségét. Mondom, mi érdekel. Kapásból elémtárt vagy három különféle gigabites routert. Apró bibi, hogy a legolcsóbb is 35 körül volt. Mondom, valami olcsóbbra gondoltam, max 15-ért, pl. a TP-Link WR1043ND érdekelne. Hát az most nincs, mondta a fickó, de az is 22 körül szokott lenni. Ne mondja már, hiszen 12-13 körül már be lehet szerezni pl. a PCX-nél. Na erre kissé megemelte a hangját, hogy neki ne mondjam a PCX-et, mert azok áfacsalók. Jó, megnézi, mennyi is lenne pontosan. Gépből, számolva mondott egy közel 18 ezer forintos árat. Mondom, az Iponnál is 13 alatt van. Azok is áfacsalók! Az egész pc-piac tele van áfacsalóval! Na, mondom magamban, magukkal nem kötök üzletet...

Persze, simán el tudom képzelni, hogy vannak olyan cégek amik konstruktívan könyvelnek okosba' csinálják a bizniszt, nem most jöttem le a falvédőről. De mindkét említett cégnél több százezer forintot hagytam már ott. Egyiknél sem merült fel bennem a gyanú, hogy tisztességtelenül járnának el. Ami felháborított, hogy egy teljesen idegen vevőnek ilyeneket mond egy kereskedő a konkurenciáról. Nem haverok vagyunk, akivel "szakmai" titkot oszt meg, hanem egy olyan vevő aki (láthatta) tudja, mit keres, és ismeri a piaci árakat is. Ezzel nem tud(ott) vevőt fogni, sőt! Megígértem magamnak, hogy soha többé nem teszem be a lábam az üzletükbe.

A szakértelemről: ha valaki egy közismert termék saját áránál kapásból 5 ezret téved felfelé, akkor vagy nem ért hozzá, vagy közelebb akarja tornázni az árat az általa kínálgatott drágább modellhez, hátha leszek olyan balek, hogy megveszem. Esetleg mellé még teljesen ismeretlen számára a konkurencia ajánlata. Egyik esetben sem a korrektség és a szakértelem szavak jutnak róla eszembe.

Hozzászólások

(#1) banhammer


banhammer
(PH! kedvence)

Nem azert olcso a bolt mert AFA csalok hanem, just in time szerzik be az arut, nincs konkret arukeszletuk raktaron.
Bemesz az utcarol az IPON-ba es azonnal nem tudsz venni semmit.

BTW
Ha AFA csalo lenne az IPON mar reg lecsapott volna ra a NAV.

[ Szerkesztve ]

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#2) Szatyor95


Szatyor95
(senior tag)

Ezeket én is szoktam szeretni. Utána meg megy át a vevő a másik helyre, miközben az ottani eladókat sértegeti egy másik miatt (kinek nem inge).

Nyugodj békében Integra!

(#3) Balika911 válasza banhammer (#1) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

A JIT mást jelent, de amúgy igaz hogy készlettartási költségek nélkül olcsóbbak tudnak lenni. Arra nem látok rá, hogy mindemellett hogyan könyvelnek.

Az Experttel pedig ezek szerint semmit sem vesztettem. Lehet csak rossz napja volt az eladónak, csak ezt akkor sem szabad, hogy a vevő érezze.

[ Szerkesztve ]

JBL Studio 220 hangdoboz eladó

(#4) Kakumix válasza banhammer (#1) üzenetére


Kakumix
(őstag)

Aquaban jártál már? Szerinted áfacsalók? Ha nem akkor mi a magyarázat arra, hogy 1-2 évente más cég van az üzlethelyiségben, ugyanazokkal a dolgozókkal és ugyanazzal a boltnévvel, de időnként felkerülnek a NAV adótartózók listájára majd hirtelen változik a boltban működő cég? Egy dolog írható a javukra, hogy a cégváltás nincs kihatással az eladott cuccok garanciális ügyintésére.
PCX legelső amivel lehet tesztelni, hogy adócsaló-e a cég az SD kártya. PCX lista elején 3698Ft 16GB Kingston, ugyanezt beírva az Ebay-re kb. 1700Ft a legolcsóbb, ránézésre erős gyanúm támad, hogy hamisítvány. Erre rájönne az Artisjus sarc 1662Ft, amire még rájön a köztudottan alacsony 27% ÁFA, ami így 4270Ft-ra jön ki, de a PCX-nél jótékony milliomosok dolgoznak, ezért haszon nélkül árulják a cikkeket, sőt ~570Ft-ot még ki is fizetnek helyetted. Biztos mindent korrektül csinálnak, ugye?

ui.: Ha valakinek nem tetszik, hogy a PCX-et írtam a példába, az mehet a modikhoz és kiszerkesztheti, mert ugyanez a nagy és népszerű budapesti boltokra mind igaz (népszerű=olcsó vagyis olyan mint a PCX).

Ha AFA csalo lenne az IPON mar reg lecsapott volna ra a NAV.
Nem igaz, csak ismeretség kérdése és simán működhet zaklatás nélkül évekig, míg az adóhátralék csak nő, majd egyszerűen eladják a céget valami hajléktalannak és kész

[ Szerkesztve ]

Legyen szép napod!

(#5) ncsicso válasza Kakumix (#4) üzenetére


ncsicso
(kvázi-tag)

Egyszer egy haver mondta, amikor a számítógép vásárlási terveimről meséltem (kivételesen saját részre), hogy van egy cimbije, akinek volt egy számítógépeboltja, de az bezárt. A nagyker-hozzáférése még megvan. _Nosza lássuk. Elvitt a srác (mellesleg látásból és egy-két szó erejéig én is ismertem) a Demand2000 nagykerbe, megnéztük az árakat, és nem vettem semmit. Ugyanis majdnem ugyanazok az árak voltak mint az I betüs cégnél, néhány százas néha fel - néha lele, annyiért nem kellett. Úgy voltam vele, hogy ha garanciális ügyintézésre kerül a sor, ne kelljen nekem még más ember után futkosnom. Érdekes...

De őszintén? Lesz@rom. Túl a felháborító mértékű ÁFÁn, (már az ÁFA létjogosultsága is megkérdőjelezhető szvsz) akármelyik nevesebb boltban voltam (Aqua, PCX, Ipon - hogy csak ezt a hármat említsem) mindegyikben számlával, garancialevéllel kaptam meg a cuccot. A továbbiakban nem az én dolgom, hogy az államháztartással hogy rendezik a dolgaikat. Pláne az amerikai kitiltási ügy kavarta botrány árnyékában...

A "kedves" eladó viselkedése pedig szerintem sem megbízhatóságot, sem korrektséget nem árasztott. Még szakértelmet sem. Kimaradt a bejegyzésből, hogy amikor drágállottam a 35-ezres routert, azzal jött hogy a gigabites routerek ennyibe kerülnek, szóval teljesen hülyének nézett.

ha véleményed van, ellenséged is van

(#6) adrian360


adrian360
(őstag)

Voltmár a magyar pcbolt történelemben nem egy olyan eset hogy országos hírű bolt megbukott, mistral bluefish.,,
biztos hogy az aqua-nál sincs minden rendben, nem hiába nem volt évekig kártyás fizetés(talán még most sincs) és pénztárgép, csak egy pénzkazetta .

https://initiativeq.com/invite/SGzEayC3Q

(#7) tDr1v3r válasza Kakumix (#4) üzenetére


tDr1v3r
(PH! kedvence)

K*rva lassú volt nálunk az Aqua... cégre lett véve videokártya, rossz típust küldtek ki, 1 (!!!) hónap alatt tudták visszautalni az árát. És ezt is úgy hogy 4x kellett betelefonálni a könyvelőnknek (nekem szerencsére csak 2x), számtalan e-mailt küldeni és a végén fenyegetőzni... nálam enyhén szólva is lejáratták magukat, kerülöm őket mint a leprást.

Nem tudtam hogy ezért váltogatják a nevüket, de hab a tortán.

[ Szerkesztve ]

最低だ、俺って。

(#8) ncsicso válasza adrian360 (#6) üzenetére


ncsicso
(kvázi-tag)

A KP-s fizetést nem csak az AQUA preferálja. A pc-piacon nagyon alacsony árréssel kénytelenek dolgozni, a kártyadíj pedig erősen csökkenti a hasznot. Mennyi is, egy vagy két százalék?

tDr1v3r

Telefonnal jártam hasonlóan. A pénzvisszafizetési határidő 30 nap, azt a kereskedők határozottan be is tartják, illetve túl is lépik. Szerintem direkt. Telefonáljunk, emailezzünk, idegeskedjünk...

ha véleményed van, ellenséged is van

(#9) tDr1v3r válasza ncsicso (#8) üzenetére


tDr1v3r
(PH! kedvence)

Akkor is amikor az ő hibájuk? iPon szó nélkül küld érte futárt, bevizsgálja kb. egy hét alatt és visszautalja.

最低だ、俺って。

(#10) ncsicso válasza tDr1v3r (#9) üzenetére


ncsicso
(kvázi-tag)

Ja, így is lehet... :))

ha véleményed van, ellenséged is van

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.