2019. március 23., szombat

Gyorskeresés

"Cleandustrial" - egyedi számítógépház építés 05

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Újabb mini update, avagy Frankenstein életre kelt.

Szerencsére karácsony előtt megérkeztek a kábelek és csatlakozók amiket vártam, viszont a PCI-e toldó rövidebb a leírtnál, sőt nem is a legfelső portba terveztem a csatlakoztatást, pedig abba kéne, tehát a lehető leghosszabb ilyen kábelt kell beszereznem valahonnan.
A ventilátorok és egyéb apróságok bekötéséhez pedig nem jóféle kábelt küldtek, de sikerült szereznem pár métert hozzá, így a front I/O-n csak a reset nincs bekötve, valamint csak fele ventilátor van a házban, gyári kábelekkel. Jelenleg minden nagyon átmeneti, lapáttal összehányt, hogy ne maradjak gép nélkül. A videokártya nem ütközött a vázzal így be tudtam azt is tenni és maradék csövekkel egy radiátorra kötve fut a hűtésem, így megúsztam a visszaállást léghűtésre.

A tetőtérben még csak a beleszórt kábelek laknak:

Amin meglepődtem, hogy eddig minden kábelezésem elsőre működik. Sikerült az USB 3.0 kábel is, de sajnos abból meg én rendeltem fele annyit, ezért még csak 1 aljzatom van a 2 helyett. Érdekes, hogy az internetes fórumon talált leírás nem egyezett a korábbi házamban kimért bekötéssel, sem a rövid kínai toldóval, amiről lefaragtam az alaplapi dugasz külső burkolatát. Tehát 3 helyről 3-féle "rajzom" volt. Az adat és tápkábelek egyeztek mindegyikben, csak a 3-4-féle földelést kötötték máshogyan. Végül a saját fejem után menve, logikát követve csináltam meg. Azt hiszem, éppen a kínai rövid kábellel egyezik. Egy gyors sebesség tesztet futtatva jónak tűnik.

A kapcsolók és LEDek is csatlakozóval oldhatók, valamint a "ventilátor HUB":

A Noctua ventilátorokat pedig nagyon megszerettem. Minimál fordulaton (kicsit 300 rpm alatt) 0 hang. Nem tudok különbséget tenni 1 vagy 3 lapát között, így a kapcsolóm még nem tudom be lesz-e építve. A 2 vagy 6 venti között már talán hallható változás is lesz. Majd akkor eldöntöm, hogy kell-e.
A leghangosabb dolog a házban a vízpumpa lett amit 2. fokozat körül járattam. Majd visszavettem alapra és kapott egy kis gumialátétet, mivel a házra fogatva nagyon mély búgó, morgó hangja volt, bár ez sem ért váratlanul. No meg némi vízcsobogás a nem optimális visszatérő ág miatt. Ez sem így lesz a kemény csövezésnél majd.

Nagyon kéne az új tápegység az őskáosz megszüntetéséhez, meg a HDD kidobása. Ez a másik dolog ami néha hallható. Igaz, szinte csak le van dobva a vázra, némi autentikus papírtörlőre a rezgéscsillapítás jegyében.
A régi műanyag harisnyás kábelek nagyon kemények. Az új elég puhának tűnik és paracord lesz rajta, tehát reményeim szerint sokkal hajlékonyabb és irányíthatóbb lesz.

Hozzászólások

(#1) Zolaash


Zolaash
(fanatikus tag)

"A 2 vagy 6 venti között már talán hallható változás is lesz. Majd akkor eldöntöm, hogy kell-e."

Viccelsz? Naná, hogy kell!

Hogy kicsit on is legyek: jöhetne egy kicsit több egy szusszanásra, kíváncsian várom a fejleményeket.

Nem öregszem. Szintet lépek!

(#2) namivanmar válasza Zolaash (#1) üzenetére


namivanmar
(újonc)

Nem a ventilátor dől el hogy kell-e, hanem hogy lekapcsolható legyen-e a 6-ból 4. Bár remélhetőleg nem értetted félre te sem :)
Amúgy írnék többet, ha volna miről. Sajnos azon múlik az egész, hogy jelenleg nem szeretnék hirtelen kidobni még 250-et a hiányzó alkatrészekre :) Majd apránként. (táp, SSD, vízhűtés)
Esetleg leírhatom, hogyan készült a venti, elosztó, ha érdekel valakit. Meg leírhatom részletesebben is mit mivel, hogyan kötök össze, de úgy nagyon sok ismétlés lenne, meg lehet, túl hosszú lenne az egész. Sajnos nem tudom ki mit szeretne, úgyhogy visszajelzéseket szívesen fogadok.
Köszi az olvasást!

(#3) MineFox54 válasza namivanmar (#2) üzenetére


MineFox54
(őstag)

Mindenképp írd le, én várom :C :R

ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#4) DR|FTK|NG válasza namivanmar (#2) üzenetére


DR|FTK|NG
(PH! kedvence)

Írjad le, én is várom.

Van egy ötletem: Készíts címlapos írást az építésről, amit kiegészítesz plusz gondolatokkal(pl összekötések).

[ Szerkesztve ]

(#5) MineFox54 válasza DR|FTK|NG (#4) üzenetére


MineFox54
(őstag)

Addig csak részekben tudja kiírni míg nincs kész, de a végén tényleg összesíthetné. Sok sikert az új íráshoz :C

[ Szerkesztve ]

ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.