2022. július 1., péntek

Gyorskeresés

Felkészültetek? Kezdődik az újabb BL-szezon!

Írta: | Kulcsszavak: Labdarúgás . UEFA . Bajnokok Ligája . foci

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Már az első körben izgalmasnak ígérkező párharcok: Dortmund – Arsenal, Bayern – Manchester City, de tetszetősnek tűnik az Athletic Bilbao és a Shakhtar egymás elleni párosítása is.

Akár tetszik, akár nem, ma kezdetét veszi Európa legrangosabb kupasorozata – az őrület most is májusban ér véget, de az igazi futballrajongók örömére csak részleges szünetre vonul a torna. Sikerült ezt az időszakot is átvészelnünk, és persze, hogy a legvérmesebb futballkedvelőknek kedvükre való, hogy alig egy karnyújtásnyira tőlük a 2014/2015-ös UEFA Bajnokok Ligája szezonjának rajtja.

Nézzük a felhozatalt!
Sok már jól ismert klub, de újak és visszatérők is a porondon. Ugyanez a helyzet, ha a játékosokat vesszük górcső alá. Az idei szezon Di María, Falcao és Mata nélkül – ők például mind a hárman azt a Manchester United-et erősítik ma már, amelynek nem sikerült kiharcolnia a BL főtáblájára jutást. De aggodalomra semmi ok, – ha csak például nem a Vörös Ördögök a kedvenceid, de jó foci híján így sem maradsz – hiszen ennek ellenére bőven találkozhatunk majd olyan nevekkel, akik örökre beírták magukat a labdarúgás történelmébe, és olyanokkal is vélhetően, akik most fognak beérni és magasan szárnyalhatnak akár az idei kiírásban is.

A megszokott létszámú – 32-es – főtáblán Angliát, Németországot, Spanyolországot 4-4, Portugáliát 3,
Olaszországot, Franciaországot, Oroszországot 2-2 együttes, Hollandiát, Belgiumot, Svájcot, Törökországot, Görögországot, Ciprust, Svédországot, Szlovéniát, Ukrajnát, Bulgáriát és Fehéroroszországot 1-1 csapat képviseli.

A szigetország főtáblás csapatai: A Chelsea, amely 2012-ben hihetetlen izgalmak közepette hódította el a BL-serleget, a döntőben a Bayern Münchent legyőzve, ráadásul Münchenben. Az akkori csapat természetesen már több változást megélt, de az akkori BL-döntő hőse, Didier Drogba újra visszatért a londoni kékekhez, ahogy José Mourinho is. Ráadásul tehetségekben nincs hiány a Chelsea-nél, szinte az egész keretet fel lehetne sorolni.

A másik londoni alakulat - amely szintén állandó részvevőnek számít a sorozatban – az Arsenal. Az Ágyúsok számára az idei főtáblára vezető út újfent a sorozat Play-Off-ja volt. Nem igazán nyújtottak meggyőző teljesítményt, de ugye ezt a sportágat [is] gólra játsszák, így még ha csak egy kicsivel is, – pontosabban 1 góllal – de sikerült felülmúlniuk a török Besiktas együttesét.

Alexis Sánchez [jobbra] már az Ágyúsok színeiben igyekszik bevenni az ellenfelek kapuját

Az elmúlt szezon angol bajnokcsapata és 1-szeres KEK győztes Manchester City egyenes ágon jutott a BL főtáblájára, akárcsak a Chelsea, valamint az ezt követően említendő visszatérő vörösök. A Manuel Pellegrini által vezetett klub az utóbbi években igazán maradandót nem tudott alkotni a Bajnokok Ligájában, ugyanakkor a mostani első körös ellenfelét – a Bayern Münchent – a tavalyi visszavágón, idegenben, egy kiélezett, gólgazdag találkozón sikerült legyőzniük. Hozzátartozik a történethez, hogy a bajorok számára annak a meccsnek nem volt tétje, mégsem lehet azt mondani, hogy ne küzdöttek volna a sikerért, így még kellemesebb emlék lehet ez a City drukkerek számára. Ennek ellenére alighanem idén is többet várnak összességében a szurkolók az imádott klubjuktól.

Az angolok részéről egy korábbról ismerős klub szerepelhet újra a főtáblán, az elmúlt bajnoki szezonban elért jó eredménye miatt – pedig nem más, mint a Liverpool. Újra felcsendül tehát ma este a „You'll Never Walk Alone” az Anfielden, hiszen hazai pályán kezdi meg a szereplését 1892 tavaszán alakult klub. Legutóbb a 2004-2005-ös szezonban megnyerték Európa legnevesebb kupasorozatát, nem is akármilyen mérkőzésen az AC Milan ellen, és 2005-ben az Európai Szuperkupát is elhódította az alakulat. Ezt követően a 2006-2007-es kiírásban is döntőig jutottak. Most is bizakodhatnak ilyen sikerekben a csapat fanatikusai?

Steven Gerrard újra csatába vezetheti csapatát

Németország bajnoksága – a Bundesliga – mára vélhetően a világ második legjobb bajnokságává nőtte ki magát. Jól megszokott módon a németeket is 4 klub képviseli most is.

Természetesen a sorozat tavaly előtti győztesével, és egyben a tavalyi Bundesliga győztessel, a Bayern Münchennel nyitom a sort, és nem elfogultságból teszem ezt, az távol álljon tőlem. Mégis, ami igaz, az igaz, a bajor klub az elmúlt években maradandót alkotott, – leszámítva a tavalyi BL-égést, bár relatív, mennyire égés kikapni a későbbi tornagyőztestől – főleg azzal az Ottmar Hitzfelddel, akit azóta már a volt Barca-s Pep Guardiola váltott a kispadon. Mindenesetre az idei vb-győztes német válogatottból többen is a münchenieket erősítik, azonban itt is voltak bőven változások, de a kulcsemberek megmaradtak – és a Bayern vezetői reménykednek abban, hogy az új játékosok ténylegesen erősíteni tudják majd a csapatot.

A Borussia Dortmund ugyan nem a legfényesebben kezdte a Bundesliga-t, – messzemenő következtetéseket ugyanakkor nem érdemes ez alapján levonni – viszont azóta szárnyra kaptak a sárga-feketék. A BL-ben a legutóbbi években nagyszerű teljesítményt nyújtottak és a bajnokságban rivális Bayern München tudta őket legyőzni tavaly előtt a BL fináléjában. Előtte viszont a Dortmund meggyőző teljesítménnyel ejtette ki a tavalyi győztes Real Madridot és a Borussia szurkolóinak, játékosainak egyaránt nincs szégyenkeznivalójuk az elvesztett BL-döntő miatt, sőt! Idén pedig itt az újabb lehetőség arra, hogy az ikonikus Jürgen Klopp irányítása alatt álló BVB Európa csúcsára érjen.

Dortmund szurkolók, amint megformálják csapatuk címerét az idei Német Kupa döntő kezdetekor

Szintén megszokott lehet már a két soron következő csapat BL szereplése az elmúlt évek alapján. Kezdjük a Bayer Leverkusen-nel, amelynél bőven lehet beszélni átalakításról. A bajnokságot jól kezdték, ugyan már ők sem száz százalékosak az elmúlt hétvégi fordulót követően. A közelmúltban az UEFA legrangosabb kupasorozatában nem tudtak nagyot alkotni, mégis voltak mérkőzések, amikor az ember felkapta a fejét a „Gyógyszergyáriak” játékát és eredményét látva. A megerősített kerettel rendelkező klub idén vajon mire lehet képes Európa topcsapataival szemben?

Leverkusen-öröm a Play-Off-ban, Koppenhágában

A Schalke 04 idei tétmeccsein nyújtott teljesítmény lelombozó lehet a gelsenkircheni klubbal szimpatizálók számára. Igaz, még nagyon az elején járunk, de vélhetően egy jó BL rajt is löketet adna a csapatnak. Ránézésre nem lesz könnyű a dolguk a Bajnokok Ligája 1. fordulójában, hiszen a Stamford Bridge-re látogatnak, ahol egy másik kék gárda, a Chelsea lesz az ellenfelük. Bizonyos esetekben viszont jól is jöhet a terhelés és a komoly ellenfél – hamarosan kiderül, hogy ez a párosítás mit eredményez és mit hoz ki abból a Schalke 04-ből, amely már egyszer elnyerte az UEFA-kupát, még 1997-ben. Persze ez nem jó kiindulási alap, hiszen hol vannak már azok a sikeres játékosok. Csüggedni így sincs okuk, idén is minden csapatnak, így nekik is adott az esély arra, hogy nagy eredményeket érjenek el.

Spanyolország bajnokságát is a legnívósabbak közé sorolhatjuk, talán nem túlzás azt kijelenteni, hogy a 4 főtáblás hispán csapat közül szinte mind – de 3 biztosan – kiemelendő az egész 32-es mezőnyből. A négy közül kettő az elmúlt szezon BL fináléját vívta egymás ellen, de itt a katalán óriás és az elmúlt esztendőben szárnyaló baszk gárda.

A Real Madrid a kiírás címvédője óriási izgalmak árán tudta elhódítani a BL serleget az elmúlt évben. A kék-fehérek a bajnokságban csak a 13. helyen állnak, de ez még bőven módosulhat. A tavalyi teljesítményük alapján – a BL-t nézve mindenképp – már-már újra lehetett őket olykor Galaktikusokként emlegetni. Idén megmutathatják, hogy az nem csak fellángolás volt és feledtethetik a rossz nyitányt a szurkolóikkal, de rajtuk kívül 31 csapat még ugyanazon cél eléréséért fog küzdeni.

Edzésben a Real-osok

A „Matracosok” városi riválisként döntőzhettek tavaly, azonban akkor kikaptak. Szombaton a városi derbit viszont már az Atlético Madridnak sikerült megnyerni, ráadásul a rivális katlanjában. Ez mindenképpen jó ajánlólevél egy BL rajt előtt. Sokak a csapattól nem vártak akkora teljesítményt az idei szezonra nézve, mint amelyet tavaly sikerült összehozniuk, mégis, ebben a csapatban újra benne lehet a robbanás. A vége még messze van, de hamarosan kiderül, hogy az 1. körben a részükről lesz-e tűzijáték.

Atlético-tréning

A katalánok és a világ leghíresebb klubja az FC Barcelona, amely új klasszisokkal erősített, de bátran és jól nyúlt a Barca új edzője – Luis Enrique – a saját nevelésű fiatalokhoz, akik bebizonyították, hogy helyük van a klubban. A megújuló gránátvörös-kékektől biztató teljesítményeket lehetett látni az elmúlt hetekben – ha nem ment csapat szinten, akkor jött egy „hazai” fiatal, aki a legjobbkor villant. Az első fordulót hazai pályán kezdhetik, papíron jóval gyengébb ellenféllel szemben – de akármennyire is jók, senkinek sem szabad sosem lebecsülnie az ellenfelét.

Ha már egyenrangúság – legjobban ez vélhetően az Athletic Bilbao-nál van meg, ahol kizárólag csak baszk játékosok alkothatják a keretet a mái napig is. Ez egyáltalán nem hátrány a piros-fehéreknél, sőt, mostanság az abszolút hazai játékosok pályán mutatott alkotása igazán a klub és a szurkolói javára válik. Ezért is lehetnek itt, Európa legjobb 32 csapata között, és méltán szerepelhet az ő nevük is a legnagyobbaké között – talán már nem csak felirat formájában tartoznak ők is közéjük. „Az Oroszlánok” pár évvel ezelőtt, a 2011-12-es kiírásban elhódították az Európa Ligát, úgy, hogy a kieséses szakaszban még a Manchester United sem tudott az útjukba állni. Úgy fest, minden adott lehet egy újabb, sikeres európai kupaszerepléshez. Persze semmire ne vegyünk mérget.

Athletic csapatkép a Napoli elleni Play-Off meccs odavágója előtt

Portugáliát három csapat képviseli az idei párharcokban. A Sporting Club de Portugal nagyszerű teljesítménnyel lett hazája bajnokságában a második. Az előjelek alapján érdemes lesz rájuk is figyelni Európa fénylő csillagai között. A másik portugál klub az Ibéria-félsziget nyugatabbra lévő országának évek óta állandó résztvevő a BL-ben, viszont a legnagyobb dobásukhoz 2004-ig kell visszamenni. Akkor meg is nyerte a sorozatot az FC Porto. Azóta nagyot változott a világ, mégis veszélyes csapatnak kell tartani őket és aki ellátogat a sárkány barlangjába, nem biztos, hogy megússza szárazon. A Play-Offban a Lille-t győzték le félig-meddig meggyőzően, most jöhet az igazi főpróba! A Benfica a legnagyobb név mindhármójuk közül – tavaly Európa Liga döntőt játszhattak, akárcsak tavaly előtt, de mintha tényleg átok ülne rajtuk, mindkétszer csak második lettek és igencsak kiélezett, számukra szerencsétlen körülmények között. Szokták mondani, hogy a jó csapatnak van szerencséje, mégis a balszerencsés időszakok ellenére a Benfica egy igazán jó csapat, akivel vélhetően komolyan számolni kell, s talán idén már sikerül megtörniük az a bizonyos átkot.

Yacine Brahimi (FC Porto)

Az Olaszországot képviselő csapatok névsora és félig megváltozott az utóbbi években megszokottakhoz képest. Egyesek örömére, mások bánatára történt mindez. Az ízek hazáját idén 2 csapat képviseli. Az AC Milan a gyászos bajnokságbeli szereplése miatt, a Napoli pedig a Play-Off párharcában [az Athletic Bilbao-tól] elszenvedett vereség miatt nem lehet itt. Országuk formája, mintha egy labdába rúgó csizma lenne – de vajon idén a BL-ben lesz esélyük labdába rúgni az olasz kluboknak vagy folytatódik negatív tendenciájuk? Hamarosan erre is fény derül.

A torinói Juventusról az utóbbi évek alapján mindenesetre elég jókat lehet mondani. Persze az igazi szárnyalás még hiányzik, a „Zebrák” nem táltosodtak meg igazán, de mindenképpen üde színfoltjai lehettek bizonyos szinten a BL sorozatoknak, - eltekintve a tavalyi csoportkörös kieséstől - főleg az olasz klubok álta közelmúltban mutatott teljesítmény miatt. A Juve újra megnyerte hazája bajnokságát, de ez magában mégis édeskevés, ha nem tudnak idén nagyot alkotni a Bajnokok Ligájában.

Nagy visszatérő az AS Roma, amely méltán lehet itt a főtáblán. A fővárosiak legutoljára bajnokságot a 2000-2001-es szezonban tudtak nyerni, BL-t és elődjét [BEK] még soha. Viszont UEFA-kupa döntőt az 1990-91-es kiírásban játszhattak, de azt a trófeát sem sikerült elhódítaniuk. Összességében sikerekben nem volt hiány, mégis fájó lehet számukra, hogy sosem hódították el egyik nagy európai kupasorozat serlegét sem. Na, de itt van erre a megfelelő alkalom, a mostani kerettagok történelmet írhatnak. Egy újabb sikersorozat kezdődik, akár az eddigieknél fényesebb?

Franciaország klubfutballját manapság javarészt két csapat határozza meg leginkább. Ők itt is vannak a főtáblán. A Monaco-tól távozott már Radamel Falcao. Nélküle van félnivalója a klubnak? Ha igazi csapatként működnek, akkor aligha. A Paris Saint-Germain újra fellendítette a francia klubfutballt, és kulcsfigurává vált a csapatnál az egyik legmegosztóbb, de legtehetségesebb labdarúgó, Zlatan Ibrahimovic. Ugyan a bajnokság elején botladoznak a fővárosiak, itt a lehetőség a javításra, igaz, ez még keményebb diónak tűnik. Persze ez nem jelent semmit, majd a pályán eldől minden. Az is, hogy a párizsiak éve lesz-e ez vagy mondjuk a Monaco szezonja? Talán egyiküké sem?

Oroszország két legmeghatározóbb „BL-klubja” szintén a főtáblán. Igaz, a legmeghatározóbb jelző fényesnek tűnik, mégis a nagy orosz dobásra még várni kell, már csak az a kérdés, hogy meddig. A fővárosikat a CSKA Moszkva képviseli, mégis nagyobb névnek számít a Zenit Szentpétervár. Utóbbi együttes sikeresebb az közelmúlt alapján, de közel sem csúcsközeli az elithez képest, amit az elmúlt 2-3 évben letettek az asztalra. De ne feledjük, ők is értek már a csúcsra – 2008-ban az UEFA-kupát nyerték meg és ugyanebben az esztendőben a Manchester Unitedet verték a Szuperkupában. Ezek számukra a „régi” szép idők, azóta sok minden változott, de a lehetőség mindenkinek adott. Új év, új lehetőségek – pozitív változás és orosz sikerek?

Axel Witsel [Belgium] a Zenit kulcsembere lehet

Hollandia fővárosának csapata, az Ajax Amszterdam idén is főtáblás, ez már szinte minden évben borítékolható. A jó teljesítményről azonban ez nem mindig mondható el. Megint kifogták maguknak a Barca-t, de a PSG-t is. Mindjárt az elején lehetőség a papírforma átírására, hiszen hazai pályán fogadják a francia főváros csapatát.

Belgium kapcsán is szinte ugyanaz a helyzet, mint Hollandiát említve. Törzsvendégnek számít az RSC Anderlecht a BL főtábláján, visszajárók, de szinte mindig ugyanaddig jutók, – vagy inkább maradók – hiszen ritka az, amikor eljutnak a kieséses szakaszba és hogy átvészelik az első „veszélyesebb” kört. Tavaly már a csoportkör elég veszélyesnek tűnt a számukra, mégis tudtak jó játékot és eredményeket felmutatni, mégsem jutottak tovább a csoportjukból. Az idei csoportjukat elnézve ez az év sem lesz sétagalopp, de ha meglepetést akarnak okozni, akkor igenis le kell győzniük a brüsszelieknek a papíron előrébb rangsorolt ellenfeleket.

Zsinórban a harmadik ország, amelynek klubjáról lényegében ugyanaz mondható el résztvevői szempontból, mint az előző kettőnél. Ugyanakkor Svájc egyik leg-ütőképesebb klubja az az FC Basel, amellyel nem csak hazájában érdemes számolni. Az 1893-ban alapított klub tavaly [is] megnyerte a bajnokságot és a csapatot az a Paulo Sousa irányítja, aki pár évvel ezelőtt pont a mostani klubjával nézhetett szembe, amikor még a Videoton vezetőedzője volt. Már akkor lehetett látni, hogy a Basel-el számolni kell, és nem csak a magyar csapat ellen mutatottakra hagyatkozva. Sőt, a Vidi még elég jól tudta tartani a Basel-t, bizonyos keretek között. De abban a szezonban [2012-2013] egészen az Európa Liga elődöntőjéig jutottak. Ártani nem árt, ha néha rájuk is figyelünk. Igaz, a csoportjukat elnézve a legjavát ők is kifogták, de még semmi nincs lefutva.

Már Walter Samuel [Argentína] is a Basel csapatának tagja

Törökországot az a Galatasaray képviseli, amely tavaly ki tudta ejteni a Juve-t. Ebből sem vonhatunk le messzemenő következtetéseket, viszont igencsak kezdi megvetni lábát az európai elitben a Galata. Afelől semmi kétség, hogy az Európa Ligát érő harmadik helyért harcban lehetnek az Anderlecht-tel. Aztán ki tudja, meg is lephetnek minket.

Görögország is évek óta szinte egy klubos a BL főtáblát illetően. Mára már csak egy csapatot tudunk említeni – pedig nem is olyan régen még komolyabban kellett számolni a Panathinaikosszal is, de idén is lemaradtak a csoportkörről. Az Olympiakos tavaly tudott olykor-olykor villanni, ráadásul remélhetőleg egy tehetséges magyarért is szoríthatunk, ha szemügyre vesszük a klub meccseit, hiszen a klub kerettagja az a Megyeri Balázs, akivel a kapuban a klub nem is olyan régen egészen a negyeddöntőig jutott az Európa Ligában. Vitathatatlan, hogy helyük van a legjobb 32 között, idén újra nyomatékosíthatják is ezt.

Ciprust egy nem akármilyen együttes képviseli újra a BL-ben. Az APOEL FC nevéhez fűződik a klub legnagyobb sikere nemzetközi szinten, amikor is eljutottak a BL negyeddöntőbe, és igyekeztek tisztesen helytállni a Real Madriddal szemben. Le a kalappal előttük, akkor nagyot alkottak és most is ütőképesnek tűnik a csapat. A nagy sikerük óta már eltelt 2 év, ráadásul az egyik – látszólag – legnehezebb csoportban jutott nekik hely, de ez még nem jelent semmit. Az biztos, egy APOEL meccsen a hangulat olyannyira csodás, hogy azt nehéz felülmúlnia bárkinek is.

Van ok az örömre - megérdemelten lett főtáblás az APOEL

Svédország színeit a Malmö FF fogja képviselni ebben a szezonban. Hazai mérkőzéseiket közel 25 ezer néző előtt játszhatják, és ha jó hangulatról és buzdításról van szó, akkor ebben az északiak is az élen járnak. Odahaza igazán domináns klubról van szó, persze nekik is vannak hullámvölgyeik. Azt meg muszáj megemlíteni, hogy a BL elődjében egészen a döntőig jutottak 1979-ben. Most a Play-Off-ból győztesen jöttek ki, így kiharcolva maguknak az a méltán járó 1 helyet, amivel a legjobb 32 között szerepelhetnek.

Simon Kroon és csapatának öröme, miután kiejtették a Play-Off körben a Salzburgot

Szlovéniából érkezik az NK Maribor, amely együttes az elmúlt bajnokság címvédője. A 2012-13-as szezonban a Play-Off párharcban felülmúlta őket a horvát Dinamo Zágráb, most viszont már bejutottak a legjobb 32 közé. Itt az alkalom a bizonyításra, még ha nehéznek is tűnik a csoport – ha megtesznek mindent, de nem is járnak sikerrel, akkor sincs okuk elkeseredni innentől kezdve.

Így örültek a Maribornál a klub sikerének, ami főtáblát ért

Ukrajna „delegáltjának” neve cseng talán a legjobban azon országok klubjai közül, amelyek 1 csapattal képviseltetik magukat az idei BL-szezonban. A Shakhtar Donetsk már megszorongatta a Chelsea-t is a közelmúltban és további izgalmas meccseket is képes volt összehozni. De nem minden az izgalom, remélhetik a szurkolók, hogy komolyabb eredmény is fog mindezek mellé párosulni. A csoportjuk egyáltalán nem lehetetlen a számukra, izgalmas mérkőzésekre van kilátás. A 78 éves klub 2009-ben megnyerte az UEFA-kupát, azóta is várat magára az újabb, nagy diadal.

A Ludogorets Razgrad Bulgária egyik legjobb csapatává nőtte ki magát az elmúlt években. Tavaly az Európa Ligában hívták fel magukra a figyelmet, idén már egy szinttel feljebb tehetik meg mindezt. A klub még csak 13 éves, ifjoncként egy eléggé ütősnek tűnő csoportban kaptak helyet a bolgár bajnokság címvédőjének játékosai. No de hazai környezetben az a 8000 buzdító rajongó és persze a játékosok tudása bármire képes lehet.

A Ludogorets játékosai már az Anfileld Road-on készülnek első párharcukra

Fehéroroszország képviseletében is egy vissza-visszatérő vendégről tehetünk említést. A BATE Boriszov már győzte le a 32 között a Bayern Münchent és idén a csoportjukat figyelve kicsit sem reménytelen a helyzetük. A Debrecent idén elütötték az EL-től, igazán küzdeni tudó csapatról van szó, kíváncsian várhatjuk, hogy a H jelű csoportban mire lesznek képesek.

A fehérorosz csapat tagjai így örültek a legjobb 32 közé jutásnak

A CSOPORTOK:

A-csoport: Olympiacos, Atlético Madrid, Juventus, Malmö FF
B-csoport: Liverpool, Ludogorets Razgrad, Real Madrid, FC Basel
C-csoport: Monaco, Bayer Leverkusen, Benfica, Zenit Szentpétervár
D-csoport: Galatasaray, Anderlecht, Borussia Dortmund, Arsenal

E-csoport: AS Roma, CSKA Moszva, Bayern München, Manchester City
F-csoport: FC Barcelona, APOEL FC, Ajax Amszterdam, Paris-Saint Germain
G-csoport: Chelsea, Schalke 04, NK Maribor, Sporting Club de Portugal
H-csoport: FC Porto, BATE Boriszov, Athletic Bilbao, Shakhtar Donetsk

Ránézésre igazán jó csoportok jöttek össze, remélhetőleg lesz bőven izgalom és jó meccs is. Természetesen élő közvetítések is lesznek a legjobbnak vélt meccsekről, kedden 3, szerdán pedig 2 csatornán, valamint mindkét este jön egy általában elég jónak mondható Digi Sportos összefoglaló is, szóval innentől kezdve tényleg érdemes lesz figyelni!

Az 1. fordulóban minden mérkőzés 20:45-kor veszi kezdetét. A Galatasaray - Anderlecht mérkőzésnek lesz magyar érdekeltsége is, hiszen a játékvezető szerepét Vad István fogja betölteni. Tehát az 1. forduló párharcai:

KEDD

A-csoport:
Olympiacos – Atlético Madrid
Juventus – Malmö FF

B-csoport:
Liverpool – Ludogorets Razgrad
Real Madrid – FC Basel

C-csoport:
Monaco – Bayer Leverkusen
Benfica – Zenit Szentpétervár

D-csoport:
Galatasaray – Anderlecht
Borussia Dortmund – Arsenal

SZERDA

E-csoport:
AS Roma – CSKA Moszva
Bayern München – Manchester City

F-csoport:
FC Barcelona – APOEL FC
Ajax Amszterdam – Paris Saint-Germain

G-csoport:
Chelsea – Schalke 04
Maribor – Sporting

H-csoport:
FC Porto – BATE Boriszov
Athletic Bilbao – Shakhtar Donetsk

TV-közvetítések:

Szeptember 16., kedd
20:00-22:45 Borussia Dortmund – Arsenal [ÉLŐ – SPORT 1]
20:10-23:00 Real Madrid – FC Basel [ÉLŐ – DIGI SPORT 1]
20:40-22:45 Liverpool – Ludogorets Razgrad [ÉLŐ – DIGI SPORT 2]

22:45-00:00 A játéknap összefoglalója [ÉLŐ – SPORT 1]
23:00-23:35 A játéknap összefoglalója [ÉLŐ – DIGI SPORT 1]

23:05 Juventus – Malmö FF [FELVÉTELRŐL – DIGI SPORT 2]

Szeptember 17., szerda
20:15-23:00 Bayern München – Manchester City [ÉLŐ – DIGI SPORT 1]
20:40-22:45 FC Barcelona – APOEL FC [ÉLŐ – DIGI SPORT 2]

23:00-23:35 A játéknap összefoglalója [ÉLŐ – DIGI SPORT 1]

23:05 Chelsea – Schalke 04 [FELVÉTELRŐL – DIGI SPORT 2]

Az 1. forduló keddi játéknapját követően jön az összegzés, addig is jó szurkolást kívánok!

Hozzászólások

(#1) total90


total90
veterán

Varos a cucc, forza Juve :R

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#2) marked one94 válasza total90 (#1) üzenetére


marked one94
őstag

YNWA :)

You'll Never Walk Alone

(#3) Sztbeni


Sztbeni
őstag

Forza Juve! Вперёд Зенит! Ez ma a fontos :D. Na meg a Ludogorec :). Van egy olyan érzésem, hogy az orosz áttörés idén történik meg.

Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.