2022. október 6., csütörtök

Gyorskeresés

5.1 fejes,avagy első élményem a Roccat Kave-val.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Én is arra kényszerültem,mint oly sok fórumtársam: fejesre kellett váltanom a hangfal szettem. :)

Mivel semmi,de semmi tapasztalatom nem volt a fejesek terén,így gyorsan ki kellett okítanom magam eme kiegészítő terén.Olvastam én virtuális vs. true vitákról,ár-érték arányokról,kedvelt márkákról,szóval megpróbáltam gyorsan kiigazodni a témában.
Mivel csak egy 2.1-es hangfalam volt a géphez kötve,mindenféleképpen tovább akartam lépni 5.1-re,de a lehető legolcsóbban. :)

Ennél a pontnál kezdtem el kutatni a "jobbnál jobb" virtuális(első körben) fejesek után,volt pár versenyző(Genius HS-G700V,Steelseries 5H V2,Cyber Snipa Sonar 5.1, és még sorolhatnám.),de mindvégig az motoszkált a fejemben,hogy nem biztos,hogy elég lesz nekem csak a virtuális felkeverés.
Figyelmem ezért inkább a valós 5.1-es fejesek felé fordult,megpróbálva tartani magam a lehető legolcsóbb,de egyben korrekt fejes megtalálásához.

Igazából nem tudtam rendesen elképzelni,hogy-hogy is tud egy fejes rendesen megvalósítani értelmes térhangzást,ezért kicsit bátortalanul,de sok-sok teszt és mérlegelés után választásom a Roccat Kave-re esett.

Most ha lehet eltekintenék a száraz specifikációktól,ezeket bárki megnézheti 2-3 másodperc guglizás alatt.
Én most nektek csak röviden le szeretném írni első tapasztalataimat erről a fejesről.

Külső:

Komoly,minőségi anyaga van,külön tetszik,hogy nincs túlcsicsázva.
Engem speciel zavart a mikrofon,meg nem is használom,ezért én ezt le is vettem egyből(mert levehető).
A kis "keverőpultja" is nagyon jó állítási lehetőségeket kínál,továbbá ezen helyezkednek el a mute-oló és játék/film kapcsoló gombok is. (amik között én olyan nagyon nagy különbséget nem véltem felfedezni.)
Azt meg kell jegyezni,hogy van súlya,de ezen nem szabad csodálkozni,mert anyag is van benne rendesen,de esetleg aki gizdanyakú,annak ez lehet hosszabb kockulás után fárasztó lehet.

Na de ezen rövid leírás után következzen a lényegesebb dolog,a hangja.

Ezen a téren azért kicsit felemás érzéseim vannak.
Azt azért le kell szögeznem,hogy most hirtelen csak az alaplapba tudtam bekötni,mivel a hangkártya csak holnap érkezik meg,ezért majd kis kiegészítőt kapni fog a leírásom.

Szóval visszatérve a hanghatásokra.

Játékok : Hirtelen csak a Dirt3,Max Payne 3,Skyrim kombóval tudtam(lusta vagyok még 5 játékot feltelepíteni,meg helyem sincs. :DDD )kipróbálni.
A dirtben és Max3-ban annyira nem éreztem az erejét,lehet beállítás hiba,vagy csak egyszerűen nem mai játékok,de igazából a Skyrim közben éreztem először,hogy igen,megérte ezt venni,a térhangzás tökéletes,nagyon pontosan lehet hallani merről jön hang,arról nem is beszélve,hogy a legapróbb neszt is simán meg lehet hallani.
Amint lesz időm,és helyem kipróbálom a mai menő játékokkal is,gondolom azoknál is jól fog szerepelni.

Filmek : 2 Bluray filmet próbáltam ki így hirtelen vele,ezek a Gru2 és a Man of Steel volt.
Röviden és tömören az eszem fa**om megállt közben annyira keményen durva hangja van.Szerintem a szomszéd szobában lévő házimozi szetten csontig pirulta magát,mert eszetlenül keményen szól!

Zene : Itt azért kicsit összébb ment a mosolyom,mert nem voltam 100%-ig megelégedve a hangzással,de ehhez hozzá kell tennem,hogy ezzel félig tisztában is voltam,mert mindenhol azt olvastam,hogy ebben bizony a sztereó fejesek verhetetlenek.

Összességében annyit tudok elmondani,hogy valós 5.1-ek között belépő szinten tökéletesen kiszolgálja azon játékosok igényét akiknek a kockuláson és filmezésen kívül másra nem kell egy fejes.
Még egyszer hozzá kell tennem,hogy ezt mind még csak az alaplapi alatt érzékeltem,remélem holnap be tudok számolni még javulásról a hangkártya beüzemelése után.

Köszönöm,hogy végigolvastátok(ha valóban így van ;] )eme rövid kis beszámolót!

:R

Ígértem,hogy kiegészítem ezt a rövid kis kedvcsinálót egy hangkártya beszerzése utáni gyors élmények megosztásával.
Mivel a fülesre is sokkal többet költöttem(max. 15k-t akartam),mint az eredetileg a tervemben szerepelt,ezért ragaszkodtam ahhoz,hogy egy alapnak mondható,belépő hangkártyát válasszak.

Így esett a választásom az Asus Xonar DG-re.

Itt megint eltekintenék a száraz specifikációk felsorolásától(aki akarja ezt is 5 másodperc alatt megtudhatja),nekem elég volt az is,hogy szinte csak jókat olvastam róla,és elég barátságos ára van.

Sajnos behelyezése után szomorúan konstatáltam(mert teljesen ki is ment a fejemből,hogy ez már új slotos),hogy itt cf-nek helye nem lesz... ,bár ha jobban belegondolok lehet egyébként is kicsi lenne hozzá a házam,meg az alaplap,szóval ez már pedig így fog maradni.

A Driver felrakása után egy alap.de könnyen áttekinthető kezelőfelület áll a rendelkezésünkre,ahol végrehajthatjuk az apróbb finomhangolásokat.

Ami legelőször a legszembetűnőbb volt,hogy sokkal hangosabb lett a Kave! :Y
Így legalább 40%-al hangosabb,80%-os hangerőn is sokkal hangosabban szolt,mint az alaplapin maxon.

A másik nagyon kellemes meglepetés,hogy lehet zenét hallgatni! :C
Igaz,azért itt még mindig nem teljes a siker,mivel nem minden szól jól rajta.
Digweed például nagyon jól szolt,de a Slipknot hallgatása közben úgy éreztem,mintha kicsit erőlködne azzal,hogy összeálljon a zene. (lehet hülye kifejezés,de valami ilyesmit éreztem.)

Filmek közben már alaplapinál is el voltam ájulva,de a Xonarral fogalmazhatok úgy is,hogy az ájulásból komába is estem. :DDD
Eszeveszett kemény hangja lett,szinte félelmetes,a mélyek nagyon előjöttek,és ha lehet még élesebb lett minden apró kis zaj,rezgés,minden ami a film közben történik,nagyon maradandó élményt nyújt.
Szinte ugyanez mondható el játékok terén is,a Xonar előhozta a Kave igazi erejét,egy nagyon erős fenevad lett belőle,olyan térhangzást keltve,amit nem igazán tudtam elképzelni egy fejestől.
Gondoltam fel is rakom gyorsan a Dead Space 2 vagy 3-at,de meggondoltam magam,fiatal vagyok én szívinfarktust kapni. :DDD

Mindent összevetve ezek után én azt mondom,hogy bűn ezt(és gondolom más fejeseket is)csak az alaplapin használni,kell egy hangkártya,ha szeretnénk maximálisan élvezni a hanghatásokat.

Köszönöm hogy elolvastátok,mindenkinek szép napot! :)

Hozzászólások

(#1) stewe2


stewe2
tag

Én is sokat agyaltam ezen a kérdésen (virtual-real), de végül is Creativ SB Sigmát vettem, kb fele ennyiért. Zenére tényleg nem való, gyenge közepes, de játék, film nagyon durva. Szívesen meghallgattam volna többet is, pl ezt is, de kisvárosban lakom (Pécs :DDD ), és sajna az éppen polcon lévőtermékeknek még a dobozát sem voltak hajlandóak LEVENNI!!! :Y Persze netről rendeltem, teszt nélkül, de bejött. Szal grat a cucchoz, köszi az infót, jó volt olvasni. :)

Nincs igazság... Csak erőviszonyok... Lehet nicket kellene váltanom: stewe71...

(#2) N.Ferry válasza stewe2 (#1) üzenetére


N.Ferry
senior tag

Kisvárosban?
Én Orosházán lakom,semmi esélyem nem volt még doboznézegetésre sem,szóval teljesen a netre voltam hagyatkozva. :DDD

Kicsit finomítottam a beállításokon,így még jobb,ez a rezgő funkció meg egyenesen beteg. :DDD
Egyébként köszönöm! :R

Walking Dead

(#3) VoidXs


VoidXs
nagyúr

Ugyanilyenem van. Soha nem fogom lecserélni. Zenére is lehet jól használni, driveres hangszórókitöltéssel, hogy mindenfelől szóljon (sztereó fejeseken is reprodukálható, de ott visszhang is társul hozzá), mélyhangkezeléssel átkapcsolod a basszust rezgőre, alaposan feltuningolod a mélyfrekvenciákat, hogy a "szatelitekre" is jusson, és megkapod egy agybadugott régi Apple-füles hangminőségét, ami már elég nagy szó.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#4) N.Ferry válasza VoidXs (#3) üzenetére


N.Ferry
senior tag

Látom,te aztán már rendesen kiismerted! :Y :)

Walking Dead

(#5) horush


horush
addikt

Valóban nagyon jó füles, 4 éve van meg kb. az enyém (vagyis ez egy másik, mert az elsőn kb. 1 év alatt meghibásodott a mikrofon, de gariban gyorsan cserélték), de nem cserélném el semmire, amit 20k körül meg lehet kapni, minimum 2x ennyibe kerülne, amin esetleg elgondolkoznék, de annyit meg esélytelen, hogy kifizessek, mikor ez is szinte tökéletes számomra. :)

(#6) r-chee


r-chee
őstag

Nekem is ilyen fülesem van. Nem is tudom, mikor vettem, talán 4 éve. Mivel napi szinten állandóan ezt használom, idén le kellett cserélnem a fülpárnáit (külön nem kapható hozzá), mert rendesen megkopott, s több helyen mállott le a műbőr(?).
De funkcionalitással nincs gond. Játékban tökéletesen meg tudom különböztetni hogy egy helikopter merre tartózkodik a levegőben stb. Mikrofonja is jó, s dizájnos darab. És frankó, hogy levehető.

Az árát amúgy baromi rég óta tartja viszonylag.

Használd sokáig. ;)

Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája

(#7) N.Ferry


N.Ferry
senior tag

Kicsit kiegészítettem az írást,az ígért hangkártya gyors elemzésével.
:R

Walking Dead

(#8) aker


aker
csendes tag

Magam is szemezgetek egy ilyen fejhallgatóval. viszont a laptopon csupán egy jack kimenet van (Inspiron7720). A térhatás izgat, a hallásom nem túl kifinomult :/, így szükséges lesz egy külső 5.1 hangkártyát beszereznem. Ha bármi javaslatotok van szívesen hallgatom!

˘Lˇ

(#9) N.Ferry válasza aker (#8) üzenetére


N.Ferry
senior tag

Laptopra tuti nem lenne jó szerintem,de ebben a topikban tudnak neked a legjobban segíteni! :K

Walking Dead

(#10) aker válasza N.Ferry (#9) üzenetére


aker
csendes tag

Köszi!

olvasok és okosodok :)

Külső hangkártya nélkül nem fogom megúszni az tuti .

˘Lˇ

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.