2019. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Lövedék mechanizmus változtatások

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

0.21 Lőszer típus változások

A változtatások annak köszönhetőek, hogy átgondolásra kerültek az alábbi nehezményezések, anomáliák és hibák:

- Egyes esetekben nehéz ténylegesen megjósolni a sebzésnek a kimenetelét, a különböző nem teljesen megfelelő mechanizmusok miatt
- Egyes esetekben kiszámíthatatlan az egyébként egyértelmű átütési lehetőség is, mint a nagy kaliber vs vékony páncélzat okozta furcsa lepattanók esetében is
- Néha az alacsony szintű kevésbé fejlett HEAT lövedék jelentősebb kárt képes okozni mint a fejlettebb és magasabb szitű variánsaik
- Az átütés jelző számos esetben hibát produkál, nem a lehetséges megfelelő eredményt mutatja

Páncéltörő lövedék:

Elveszíti a sebzés bónuszt, de lövedék normalizációt kap. Tehát ha egy találat lepattanó lenne a becsapódás szöge miatt, akkor ezentúl lesz esély arra hogy érdemleges legyen a találat, mivel lesz egy pár fokos rásegítő mechanizmus.

Lövedékek megkapják az Overmatch mechanizmust, amivel elérhető lesz, hogy a nagy kaliberű típus áthatoljon a vékonyabb páncélzaton, függetlenül a becsapódás szögétől.
A páncélzat típusa is döntő tényező lesz, tehát a kompozit és alumínium anyagokon egyszerűbben végbemegy a mechanika, míg az acél esetében nehezebben. A pontos értékeket tervezés alatt.

Ezeknek köszönhetően az AP lőszer kiszámíthatóbban fog viselkedni, nem kell annyi kevésbé sikeres találatra számítani, ha hátulról vagy oldalról viszünk be lövést. Hatványozottan igaz lesz ez a Light tankokkal szemben.

HEAT lőszer és rakéta:

A lövedék azonos kalibernél, azonos alapsebzést kap az AP -hoz hasonlatosan, ellenben a sebzés értéke növekszik attól függően, hogy milyen az átütés mértéke.
Ezt úgy számítják ki, hogy kivonásra kerül az átütött páncél vastagsága a lövedék átütéséből.

- 80% vagy több megmaradó átütés esetén, a lövedék 30% bónusz sebzést kap ( 40% HEAT-MP vagy más hasonló tulajdonságú típus esetén )
- Kisebb megmaradó átütés esetén 10% a búnusz sebzés
- Az értékek között a bónusz lineáris lesz

A páncélzat értéke a névleges vastagság és az esetleges más rétegek összevonásával számítódik ki . ( 30mm vastag páncélzat + 5mm holttér az 35mm -t eredményez a kalkulációban )

Továbbá a lepattanó akkor jelenik meg, ha 80 fokban vagy ennél élesebb szögben történik a becsapódás.( most 75 fok ) . Ámbár a legmodernebb HEAT lövedék és rakéta esetén ez a szög elérheti a 85 fokot is, mint pl.: CRAB, SPHINX, ROSOMAKM1M vagy T-15 harckocsiknál használatos típusoknál.

Ezek a módosítások azt eredményezik, hogy az eddigi alacsony sebzések az AP lövedékhez képest, eltűnnek bizonyos helyzetekben. HEAT lövedék és rakéta mindig nagyobb sebzést fog eredményezni mint az AP azonos osztály és kaliber esetén, de nehezebb lesz az átütés .

HE lövedék és rakéta:

Nagyobb eséllyel fog modulkárt okozni és átütés esetén a sebzés mértéke és a több modul egyidőbeni sebzése fog érvényesülni. Külső modul károsítására a legjobb választás lesz a HE lőszer.

- Modulsebzés 35% ról 50% -ra nő
- Átütési bónusz 40% ról 50% ra nő
- Az átütés esetén jelentkező sebzés bónusz ezentúl csak az AFV, Light és MBT hátulsó részénél lehetséges. ( 5mm és 100mm közötti értékeknél valósulnak meg az együtthatók )
- A sebzés redukálás egyenlete is változott a spaced aramor esetén, ezentúl nem fog fel minden sebzést, redukálva azt nullára.
- A minimum sebzés 5% ról 10% ra nő

Ezek összességében a minimum károkozást javítják a HE lőszer használatakor. Ez a gépágyús HE lövedék esetén is érezhető lesz, tehát az MBT-k oldalára is okozhatnak némi károsodát.

HESH/HEP/PISH/Thermobaric lövedék és rakéta:

A modernebb lövedékek esetében 80 fokról 85 fokra módosul a lepattanó végbemenetele. Némely specifikus lövedékek erősítést kapnak .

További változások melyek a jövőben érkezhetnek, de nem biztos hogy a 0.21 -ben.

- Spall Liner jármű fejlesztés: A sebzés redukálása helyett a jármű életpontját fogják növelni.

- Spall liner retrofit: Ez módosul egy úgynevezett " túlélési csomag" -ra. A hatása ténylegesen a legénység és modul védelmében fog kiteljesedni, de a pontos értékek még nem biztosak ( 15% modul és 30% legénység plusz szívósság)

- Reinforced Wheels Retrofit : A futóműre érkező kár csökkenése mellett annak életpontjára is kihatással lesz.

- A jelenlegi 3 lövedék helyett 4 lesz kiválasztható

- "ONE SHOT megelőző mechanizmus " Inaktív lesz, mivel ez gyakorlatilag kivitelezhetetlen, jelengleg.

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.