2022. január 28., péntek

Gyorskeresés

Karakterépítés

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

# A készítők számos lehetőséget figyelembe vettek annak érdekében, hogy a karakterünket minél eredetibben és autentikusabban tudjuk elkészíteni. A fejlesztésbe a US speciális erők tanácsadói, a US Navy Seal valamint a Francia különleges erők is besegítettek.

# A hitelesség kedvéért olyan öltözékeket, márkákat vettek alapul, mely némileg megállná a helyét a valóságban is, valamint passzol a játék többrétű atmoszférájához, ellenséges vonalak mögötti mozgolódáshoz Ezért például nem csak katonai célra kifejlesztett öltözékeket lehet a játék során viselni, megannyi civil ruházat is segíti a beleélést. A határvonalat próbálták a realitás felé eltolni, a tartós, könnyű és gyors mozgást megkönnyítő ruházat és felszerelés formájában, mellyel a környezethez könnyedén lehet alkalmazkodni.

Karakteralkotás

# A karakteralkotás során megannyi lehetőség közül választhatunk. Kezdéskor a választandó "Nem" kerül megadásra, majd utána jön a fejszerkezet, itt lehet választani arc, szem szín, arc szőrzet, haj viselet és szín, arc vonások és akár véletlen generált lehetőség közül is.

# Ezt követően a "Megjelenés" következik, melyben tetoválásokat használhatunk a kezeinkre és az arcunkra. Kiválaszthatjuk a ruha darabjainkat , felső ruházat, mellény, nadrág és lábbeli tekintetében, továbbá álcát is alkalmazhatunk. Tartozékokat aggathatunk, napszemüveg, maszk, kalap, headset, kesztyű, hátizsák és tetszés szerint embléma is felrakható. Vannak speciális ruházatok is, melyeket a saját képünkre formálhatunk, majd ezek megmaradnak a továbbiakban, ebből 6 db. érhető el.

# Persze teljesen a gépre is lehet bízni az összeállítást, illetve adottak még kosztümök, melyek folyamatosan bővülnek és vásárolhatóak, feloldhatóak. Érdemes megemlíteni, hogy játék közben is tudjuk karakterünk kinézetét módosítani, ezzel is sokat dobva a realitás érzeten. Aki szeretne több eltérő játékstílusú karaktert, vagy csak szimplán más elgondolásban szeretné végigjátszani a játékot, annak is adott lesz a lehetőség, mivel 3 eltérő karaktert lehet indítani egy adott játékosnak, így mindegyik külön progressziót kap, viszont a Uplay és GhostreconNetwork statisztika összesített.

Képességfa

# A Képességfa a játék szerves részét képezi. A Ghost csapat úgy érkezik meg Bolíviába, hogy nem kap semmilyen hivatalos támogatást az USA-tól, mintha nem is léteznének. Így nekünk kell gondosodnunk a megfelelő felszerelésről a cselekmény során. Ezt pedig úgy tehetjük meg, hogy alkalmazkodunk, felderítünk, fegyvereket és kiegészítőket zsákmányolunk, erőforrást gyűjtünk és szövetkezünk a lázadókkal a segítségükért cserébe.

# Az erőforrások kis egységekben és nagyobb mennyiségben is előfordulnak. Ezek lehetnek üzemanyag, orvosság, élelem és kommunikációs eszköz. Így tudunk jobbnál jobb képességekre, felszerelésre vagy éppen a felkelők támogatására szert tenni. A "side mission" ezen célra szolgál, melyből elérhető a "Rebel Ops" és a "Supply Raid". Előbbi az ellátmányt növeli, míg utóbbi a Rebel Support lehetőségeit bővíti. Rebel ops akciókból jelenleg 45 db. található a játékban, ezek teljesítésével pedig egyre több lázadóval találkozhatunk Bolívia szerte. Természetesen szükség van képességpontokra is, mely szintlépés, felderítés és bevégzett feladat útján jut el hozzánk. Karakterünknek jelenleg 30-as a maximum szintkorlátja, ezt "viszonylag" hamar el lehet érni, csak megfelelően kell tevékenykedni. A területeken elszórt képességpontok felderítéséhez információ " intel" szükséges, de a barangolás közben is fellelhetőek. A történetszál teljesítése közben minden egyes bevégzett "fejes" után kapunk további képességpontokat.

Drone

# A fejleszthető képességek között szerepel :

- Fegyverzet
- Drone
- Felszerelés
- Fizikai mutató
- Csapat
- Lázadó támogatás 5 formája.

- Ezeknek a fejlődése összességében egy változatosabb játékképet eredményez, valamint jelentősen megkönnyíti az esélyeinket. Nem szükséges minden téren fejlődni, lehet specifikusan is haladni az ágak között. A játékban hozzájuthatunk még úgynevezett Bonus medálokhoz is, mely egyéb jó tulajdonsággal bír a képességeinkre nézve.

- A komplett képességfa részletezve, miből mennyi és mire is jó pontosan

Loadout

# Ez szolgál arra, hogy a fegyverzetünket és a felszerelésünket megfelelően tudjuk változtatni, rendezni, kiválasztani. Karakterünknél egy elsődleges, egy másodlagos és egy maroklőfegyver lehet használatban, a többi zsákmány a loadout-ban foglal helyet. Használhatunk még dronet, mely tetszőlegesen fejleszthető. Továbbá elérhető még repesz gránát, akna, C4, jelző pisztoly, villanó és füst gránát is. Ezek tetszőlegesen kifejleszthetőek, fejleszthetőek, csupán erőforrás és képességpont szükséges hozzá.

# A menüben elérhető még az adott fegyver valamint felszerelés részletes statisztikai leírása, használt kiegészítőik megnevezése, valamint az összes elérhető fegyver típus. Érdekesség képen jegyzendő, hogy a fegyver koszolódik, használódik és persze festésekkel is ellátható , valamint elérhetőek egzotikus fegyverek is a nívósabb ellenfelektől.

Fegyver elhasználódás

# Ahogy haladunk előre a történetben, fedezzük fel a térképet úgy bővül az arzenálunk és szerzünk kiegészítőket rájuk. Melynek nagy szerepet szenteltek a fejlesztők, igazán realisztikusra sikeredett a "Gunsmith" szekció, amit a kiválasztott fegyver testreszabása során hívhatunk elő a loadouton belül.

Elérhető fegyvernemek

Gépkarabély


805 Bren A2

# Gépkarabély mely egy sokrétű fegyvertípus, ezért számos helyzetben alkalmazható.

Golyószóró


Stoner LMG A1

# Könnyű géppuska mely nagy pusztítást tud véghez vinni, alkalmas fedezőtűz során, de könnyedén észrevehető vele a játékos.

Géppisztoly


SR-635

# A géppisztoly alkalmas a rövidtávú harcászatra, rohamok során megfelelő lehet, mivel könnyű és kompakt.

Shotgun


SPAS-12 – Legendary Edition

# A Sörétes puska alkalmas a többed magával érkező ellenfél semlegesítésére rövid távon, de óvatosan kell vele bánni, mivel nagy a visszarúgása.

Mesterlövész puska


SR-25

# A mesterlövész puska ellentéte a sörétesnek, mivel kifejezetten nagy hatótávolságú és nagyon pontos.

Oldalfegyver


M9

# A maroklőfegyver is megtalálható a játékban, a teljesen észrevétlen behatolás során jó szolgálatot fog tenni.

Gunsmith

# Nagyon sokrétűen felszerelhető a fegyverünk ebben a szekcióban. Kiegészítőket szerte a világban lehet találni melyekkel a fegyverzetünk tulajdonságát tudjuk a számunkra megfelelőre formálni. Tulajdonságból több is akad, mint a: Sebzés, Pontosság, Kezelhetőség, Hatótáv, Tűzgyorsaság, Hang tompítás, Átütés.

# Ezen értékeket lehet az Optikával, Szánnal, Csővel, Csőszájfékkel, Markolattal, Tárral,Elsütőbillentyűvel és Válltámasszal módosítani a kellő irányba. Így összességében elmondható, hogy az arzenált is hozzá lehet igazítani az egyes szituációkhoz, harctéri helyzethez. Lehet még a kiválasztott fegyvert különböző festésekkel is ellátni, akár részenként is.

# A játék során nem árt kitapasztalni a fegyvernemek viselkedését. A ballisztika változó, eltérő a sebesség, röppálya. Az átütés, fegyver kilengés és szóráskép vagyis pontosság is más, na meg persze a sebzés. Mindezeket pedig a belövési távolság/hatótáv is befolyásolja. A távolság növekedésével mutatkoznak meg igazán az érdemi eltérések Tanácsos kitapasztalni egy-egy fegyvert és hozzá tartozó kiegészítőnek a mechanikáját. De ahogy már írtam, főként a nagy távolságoknál ( 200+m ) lesznek érdemi változások.

- Egy kis betekintés a ballisztikába

# A fegyverek valós megfelelői és listája

Lobby

# A menüben elérhető még a Lobby szekció is , ahol a karakterünk kapcsolódási lehetőségeit tudjuk kezelni. Lehet csatlakozni nyílt csapathoz a keresővel, módosítható a privát csapat beállítás csak "meghívásra" vagy "barátoknak" történő beállítás segítségével. Barátainkat, ismerőseinket itt találhatjuk meg, így lehet őket játékra hívni vagy pont hogy csatlakozni az ő menetelésükhöz. Lehetőség van még ellenőrizni a NAT státuszt, részletes infot kapni a profilunk teljesítményéről és akár Mute -olni illetőket, ha a kommunikáció zavarna bárkit is.

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.