Nagyon finom, nagyon ízletes és az elkészítési ideje nem több, mint 30 perc!
Hozzávalók:
kb. 1,5 literhez:
50-60 dkg szilva
2 dl tejföl
kb. 3-4 evőkanál cukor
csipet só
1 csapott evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
3-4 db szegfűszeg, vagy kevés őrölt
kevés citromlé
1-2 darabka citromhéj
kb. 1 teáskanál fahéj ízlés szerint
Elkészítés:
A szilvát kimagozom, nagyságától függően kisebb darabokra vágom, felteszem annyi vízbe, hogy bőven ellepje egy csipet sóval, szegfűszeggel, citromhéjjal.
Ameddig felforr, a tejfölben kikeverem a cukrokat és a lisztet a fahéjjal, merőkanálnyi forró lével is elkeverem, majd hozzáöntöm a leveshez, rövid idő alatt összefőzöm.
Hideg vízben lehűtöm, kevés citromlével vagy kevés rummal ízesítem (akár mindkettővel). Tálalásig hűtöm, hidegen kínálom!
Jó étvágyat kívánok!