2019. március 26., kedd

Gyorskeresés

Selejt MMORPG-k: hogy találtok meg?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nem tudom hogyan, de valahogy mindig megtalálnak. Szeretem a régebbieket is, az újabbakat is, de eddig amivel játszottam, egyhangúan f*s volt.

Első ilyen játékom a MU Online volt, ami már lassan 5 éves pályafutása után is tele van bugokkal. Az a legszebb, hogy nem is próbálják ezeket kijavítani, hanem ha túlságosan sokan panaszkodnak egy szerverre, indítanak egy újat.

Utána kipróbáltam a Metin2-t ami azonban azért nem tetszett, mert túlságosan a pénzre volt építve (ráköltés nélkül szinte semmit nem ért az egész). Magyar szerveren a mélyen tisztelt adminisztrátor-csapat tojt mindenki fejére, hiszen ő ezért nem kap pénzt. Nagyjából 1,5 évig játszottam magyar szerveren, de admint még nem láttam.

Aztán jött a gyerek-MMORPG: a Wizard101. Látszik, hogy ugyanaz a cég működteti, mint a Metin2-t, ugyanis itt is eléggé pénz-központú a dolog. Csak itt pofátlanabbul. Ugyanis a gyerekeken keresztül szednék meg magukat. A stratégia a következő: a játék elején kb. 20. szintig minden ingyenes, pár cucc van, amire költeni kell, de azok nélkül is simán el lehet fejlődni 20-ig. Innentől viszont az összes küldetés fizetős zónákba küld minket. És ugye egy gyerek rá tudja beszélni a szülőket, hogy vegyék már meg nekik a játékot.

Következőnek visszafogtam az igényeim, és egy régebbi játékot próbáltam ki: Ran Online. Ezzel nem is lett volna baj, ha nem lenne tényleg régi játék, és az XP nem vacakolt volna vele. Emellett az egész játékban hemzsegnek a "kigyúrtállatvagyok" level 90435641-sek, ráadásul egy másik iskolából, szóval elkerülhetetlen a futás. (Ami meg azért haszontalan, mert 800m-ről egy képességgel kinyír.)

Utolsó két játékom lényegében egymás klónja: Flyff Online (Fly for Fun) és Fiesta Online. Mindkettő mangakarakter-alapú játék, amiben minden második NPC egymás klónja.

Legközelebb talán szerencsém lesz.

Hozzászólások

(#1) Nordic


Nordic
(Közösségépítő)

Talán nem a micro-paymentes, meg böngészős mmo-kkal kellene próbálkozni :U . Am én ajánlanám neked az Atlantica Online mmo-t. Ugyanúgy micropaymentes játék, viszont simán játszható valódi pénz nélkül, főleg, hogy amit megvehetsz valódi pénzért, arra a játékban is szert tehetsz pl. úgy, hogy kereskedsz a többi játékossal. Ráadásképp a harc is másabb. Van a karaktered meg annak 8 katonája, és körökre osztva megy a harc, mint pl a Disciples-ben, vagy a Heroes-ban, minden embered fejlődik, nem csak a fő karaktered. Én sokat játszottam vele, egy jó társasággal simán el lehet ütni vele az időt. Csak sajnos a végét untam el, mert abban viszont gyenge, szinte alig van end-content.

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#2) Thunderzolee


Thunderzolee
(PH! addikt)

Én nem nagyon ismerem az MMO-RPG-ket, de nem olvastam a felsorolásban a Lineage2-t, WoW, Eve Online, Cabal, Star Wars Galaxies, stb..
Nem ezek a "nagyok" közül kéne választanod?
Talán nem csalódnál bennük. :)

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#3) Nordic válasza Thunderzolee (#2) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

L2, WOW, EVE fizetős, gyanús, hogy azért nem játszott velük. A SW: Galaxies a végnapjait járja, a Cabal meg a Silkroad ami még bevállalható, ha az ember bírja a magányt, mert azokban is már csak farmbotok játszanak, vagy űbertáp emberek, akik farmbotolnak. Egy szónak is száz a vége, vegyél egy minőségi mmo-t és perkáld a havi díjat, mert az ingyenesekkel mindig baj lesz valami.

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#4) mttssz


mttssz
(őstag)

WoW-val egy időben játszottam, azzal nem volt semmi baj. Lineage2-zni is próbáltam, de valamiért nem szerette a gépem.

Xiaomi Mi A1 (4/64GB) - Lenovo Ideapad 700

(#5) rolkaDb válasza Nordic (#3) üzenetére


rolkaDb
(senior tag)

A Silkroad még játszható kategóriában volt 2,5-3 éve. Most már tényleg csak farmkarik meg botok vannak és a forumon is vagy 3 emberke van. Régen pl sok magyar volt. De ma már nehéz olyan szervert találni ahol van jó pár magyar. (Talán csak egy szerver van)

(#6) Thunderzolee válasza Nordic (#3) üzenetére


Thunderzolee
(PH! addikt)

Fizetős.. :U

Ezt most ne itt beszéljük meg, de ha valaki akar velük játszani, biztosan megtalálja a megoldást, mint azt tudjuk. Én nem játszom ezekkel, de volt pár lakótársam, aki pl. igen nagy WoW fan volt (egyébként onnét ismerem ezt az egész MMORPG témát), ők is tudtak valahogy játszani..

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#7) Nordic válasza Thunderzolee (#6) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

De azt azért hozzátenném, hogy azokkal sem lehet tökéletesen játszani, mert mindig van amit nehezen/máshogy/vagy lehetetlen megoldani.

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#8) Thunderzolee válasza Nordic (#7) üzenetére


Thunderzolee
(PH! addikt)

Ha ilyen szerverújraindulásokra gondolsz, az igen, az megtörtént párszor, időnként újra kellett kezdeniük a játékot.. :D

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.