2022. július 1., péntek

Gyorskeresés

Elpusztíthatatlan iPhone kábel? - IGEN

Írta: | Kulcsszavak: apple . iphone . ipad . lightning kábel . tartós

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szégyen és gyalázat, illetve minden képzettebb Android harcos egyik legjogosabb kritikája: "az Apple?! Hát még egy normális kábelt sem tudnak gyártani." Ezzel túl sok mindent nem lehet tenni, mint egyetérteni... Illetve egy dolgot azért tehetünk - elolvassuk a cikket, és (talán) megoldjuk a kérdést. :)

Ö r ö k r e .

Nem telik el fél év, és a szép fehér Apple kábelünk először szürke, majd sárga lesz, végül pedig, ahogy az alábbi kép mutatja, egészen extrém külalakot is ölthet.

Ha már megvan a baj, mert egy használt készülékhez nem új kábelt kaptunk, vagy egyszerűen csak használtuk a kábelünket, akkor 4 dolgot tehetünk:

1. Veszünk egy olcsó, utángyártott kábelt, és egy poroltót. Viccet félretéve, mindenki saját belátása szerint vesz vagy nem vesz ilyesmit - nekem eddig csak rossz tapasztalataim voltak. Szerencsére semmi sem gyulladt ki, egyszerűen csak egy-két nap után már nem működött a kábel.

2. Megvesszük az eredeti Apple kábelt és jól megfogadjuk, hogy erre aztán vigyázunk. Illetve arra is nagyon vigyázunk, hogy tényleg eredetit kapjuk. Ekkor bizony hivatalos resellerhez (viszonteladóhoz) kell elfáradnunk, és ~7000Ft-ot ott hagyunk egy 0,5 méteres zsinórért.

A megfogadást kiegészítjük olyan videók és leírások nézegetésével, ahol nagyszerű tanácsokkal látnak el minket a tengerentúli unboxerek a kábel épségének megőrzése érdekében. Valamelyik tanácsot jól megvalósítjuk, aztán reménykedünk.

3. Olyan, Apple által hivatalosan elfogadott, jó márkájú kábelt veszünk, melyet például a resellerek is mernek forgalmazni. Ekkor - ha a kábel színe nem zavar - közel 5000Ft-tal lesz könnyebb a pénztárcánk.

4. Hallgatunk Matt bácsira és a következőket tesszük:

4.1. Felkutatjuk a fejünkben az összes kompromisszumot, amit az eddigi kábel hossza miatt kötöttünk, és elfelejtjük. Ha ez megvan, a kompromisszumok nélküli létet számszerűsítjük és egész számmá (vagy egész szám + 0,5 alakra) kerekítjük, és elnevezzük X-nek.

4.2. Felkeressük a kedvenc külföldi aukciós/vásárolgatós portálunkat és beírjuk a következő kulcsszavakat: X meter white micro usb cable (az X-et a 4.1. pontban számoltuk ki). Kiválasztjuk az ízlésünknek, pénztárcánk és a képről megítélhető jó minőséggel kapcsolatos megérzésünknek legmegfelelőbb darabot és gyorsan megrendeljük.

(Anno amikor néztem magyar oldalon nem nagyon találtam megfelelő kábelt, ha azóta ez változott akkor természetesen az itthoni beszerzés gyorsabb és biztonságosabb.)

4.3. Miközben várunk az előző pont alanyára, végig gondoljuk mennyire vagyunk bevállalósak. Most a következő kulcsszavakkal keresünk: apple micro usb lightning adapter. Ha nagyon bevállalósak vagyunk, a lenti képen látható kis adaptert szintén a kedvenc külföldi oldalunkról rendeljük meg. Ha egy kicsit kevésbé, akkor egy olyan hazai boltot keresünk, ahol OM csomagolással már 4000Ft alatt be tudunk szerezni egy ilyen kis eredeti alkatrészt. Ha pedig kerüljük a kockázatot, akkor a fent említett Apple resellereknél, illetve megbízható webshopokban ~6000Ft környékét kell kifizetnünk ezért az egy centiméteres csodáért.

4.4. Ha minden megvan, a csatlakozókat a megfelelő helyre dugjuk. Amennyiben sikerült minőségi darabokból összeállítani a szettet, elkezdhetünk belekényelmesedni a helyzetbe, hogy örök életre társra találtunk.

Ö s s z e g e z z ü n k !

- Mondanom sem kell, én a 4. pontot választottam.

- A 4.1. pont szerinti X változóm 2 méter lett.

- A 4.2. pontban taglalt a kedvenc külföldi vásárolgatós oldalam az eBay, ahol nem rövid keresgélés után a minőség, ár és ízlés összetevőket legjobban kielégítő terméknek ezt, belőle is természetesen a fehér színűt találtam. A 2 méter kábel ára 4,25GBP (Angol Font) volt, a szállítás még 1GBP, azaz összesen 2230Ft-ba került. Mivel EU-n belül érkezett, így nagyobb tétel estén sem vámköteles az áru, illetve pár nap alatt hazánkba ér.

- A 4.3. emberismereti tréningen a közepesen bevállalós eredmény jött ki, a TokShop.hu kínálatából őt hozta ki nekem a futár cég. A szállítás a Black Friday miatt ingyen történt, illetve az első vásárlásom okán kaptam 5% kedvezményt is a termékre, így az 3791Ft-ot kóstált.

- A teljes projekt összesen 6021Ft-omba került, azaz közel annyiba, mint egy új, Apple forgalmazónál vásárolt kábel. Cserébe egy látványosan jobb minőségű, a saját igényeimnek megfelelő méretű kábelt raktam össze.
Végül a 4.4. pont szerint mindent jól összedugtam és egy kis TeleShop-os flessel ki merem jelenteni: megváltozott az életem.

Köszönöm a figyelmet!

Hozzászólások

(#1) petipetya


petipetya
nagyúr

Töltés közben ugyanazt a feszültséget adja le a telónak, mint a gyári kábel?

"nincs rá lezsóidő"

(#2) joghurt


joghurt
addikt
LOGOUT blog

"How to milk sheep..."

A tej élet, erő, egészség.

(#3) Klaus Duran


Klaus Duran
senior tag

Vallás :U

Ha ennyire szép meg minden, akkor az alma miért nem használ jobb alapanyagot a kábelekhez?

(#2) joghurt ;]

[ Szerkesztve ]

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#4) ncc1701 válasza joghurt (#2) üzenetére


ncc1701
addikt

+1 :Đ

Én úgy vagyok vele, h ha vki prémium terméket vesz, akkor ne szarrágóskodjon, mosolyogva fizessen 7 ezret egy 250ft-os kábelért. Veszel egy rendesebb autót mondjuk 10M körül, akkor annak az alap szervize lesz 100eft. Suzukinak meg 30e. Ez van, ez a villantás ára.

(#5) D1Rect


D1Rect
félisten
LOGOUT blog

[Apple MFI Certified] BlitzWolf® Lightning To USB Cable 3.33ft/1m For iPhone 6 6Plus 5 5S iPad iPod
2300Ft

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#6) kali válasza Klaus Duran (#3) üzenetére


kali
legenda

nem használ rosszat, de ahogy sok más gyártó esetén, itt is vannak, akiknél a kelleténél jobban és/vagy hamarabb elhasználódik a kábel, bár ahhoz kell egyfajta szélsőséges használati mód is.
a samsung...stb. kábelek esetén is pont úgy adott a sárgulás és társai - még csak olcsónak sem mondhatók a csúcstelefonokhoz adott kábelek -, nem kell ezen csodálkozni, áram csordogál, munka van, melegszik...stb.

a cikkhez; ez az átalakítósdi nem mutat valami jól, amikor a telefonba van dugva, ráadásul hibalehetőség, ha csatlakoztatott állapotban kell épp telefonálni.

[ Szerkesztve ]

(#7) morgyi válasza ncc1701 (#4) üzenetére


morgyi
nagyúr

Én meg úgy vagyok vele hogy ha valaki prémium terméket gyárt akkor ne szarrágóskodjon gyártson hosszú életű kábelt. A régi ZTE-mhez kapott másfél méteres USB kábel annyit volt gyötörve hogy az valami hihetetlen és tökéletes, cserébe ronda fekete.

Meg ugye nem ártana az Úniós irányelveknek hála 2017-től az iPhone-on is megjelennie az USB töltési funkciónak. Akkor végre majd lehet tízmillió forrásból majd kábelt venni ami cseppet sem rosszabb minőségű mint a gyári.

(#6) kali nem kell ezen csodálkozni, áram csordogál, munka van, melegszik...stb.
Öcsém még szerencse hogy a falban a kábel nem mállott szét, meg az ütvefúró kábele is bírja már vagy 15 éve. Pedig azon nem csordogál az áram hanem konkrétan folyik, és tényleg melegszik.

[ Szerkesztve ]

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#8) petipetya


petipetya
nagyúr

Egyetértek veletek. Nekem például fele ennyibe került a tartalék gyári OnePlus szalagkábel (munkahelyi töltéshez), és eléggé prémium minőségű.

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#9) kali válasza morgyi (#7) üzenetére


kali
legenda

helyén kellene kezelni a dolgokat.
a falban is képes elhasználódni a kábel, az ütvefúród kábelét is biztos tudná valaki úgy használni, hogy betörjön...stb, ahogy a gyári iphone kábelt is sokan használják évek óta úgy, hogy semmi gond azzal.

[ Szerkesztve ]

(#10) morgyi válasza petipetya (#8) üzenetére


morgyi
nagyúr

Lehet venni USB kábelt HiFi cuccokhoz 70k-ért is. Vannak rétegek akiket totál hülyének lehet nézni.
De én azért még várom a szerelhető lightint apa csatlakozót ;]

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.